04:01, sob, 23. Sep

Po prenovi enote v Rušah v VDC Polž načrtujejo nadaljnje prenove enot

Varstveno delovni center (VDC) Polž Maribor je prenovil enoto v Rušah. To je najmanjša od skupno devetih enot VDC Polž, vanjo je vključenih 17 uporabnikov. Skoraj 90.000 evrov vredna naložba prinaša boljše pogoje dela za uporabnike in zaposlene, je za STA povedala direktorica VDC Polž Jasmina Breznik. Načrtujejo nadaljnje obnove enot.

Obnovo ruške enote, v kateri so že skoraj 15 let, so začeli lansko jesen. Obnovili so del stavbnega pohištva, prepleskali stene in nabavili novo opremo, je pred dopoldanskim odprtjem obnovljenih prostorov še povedala direktorica.

Obnovo so financirali z lastnimi sredstvi, del pa je prispevala tudi Gimnazija Ruše kot najemodajalec prostorov. Gimnazija je financirala obnovo tistega dela stavbnega pohištva, kjer VDC Polž ne more vlagati, saj ni lastnik prostorov, je povedala Breznik. Gimnaziji Ruše se je zahvalila za podporo.

Z naložbo bodo lahko 17 uporabnikom ruške enote lažje prilagodili vsakdanje delo in življenje v VDC, je povedala direktorica. “Naša želja je v prihodnosti postopoma prenoviti tudi ostale enote,” je še dejala. Trenutno tako že intenzivno tečejo projekti za obnovo enote v Lenartu.

Mariborski VDC Polž ima skupno devet enot, od tega v šestih enotah, med drugim v ruški, izvaja storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, v treh enotah pa izvaja institucionalno varstvo, kjer uporabniki bivajo.

Skupno je v vse enote VDC Polž vključenih 307 uporabnikov v obe storitvi. Dodatno od lanske jeseni izvajajo še storitev socialnega vključevanja, v katero je trenutno vključenih 21 uporabnikov.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav