02:58, čet, 30. Mar

Po več tednih opozoril, mariborska občina v “akcijo” šele po inšpekcijski odločbi

“MO Maribor je danes prejela inšpekcijsko odločbo Inšpektorata RS za okolje in prostor za most na Mariborskem otoku, in sicer da mora takoj po vročitvi odločbe fiksirati ograjo mostu na delih, kjer do sedaj ni bila izvedena na tak način,” so na mariborski občini zapisali v sporočilu za javnost.

V odločbi je prav tako zahtevano, da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu.

MO Maribor je k izvedbi zahtevanih izboljšav pristopila nemudoma in bo uredila tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer bo nameščena talna obloga. Na tak način bomo kopalcem in obiskovalcem Mariborskega otoka zagotovili varnejši prehod čez most.

“Poudarjamo, da v tem trenutku izvajamo začasno ureditev,” so zapisali na občini in dodali, da bo most po koncu kopalne sezone urejen dokončno, v skladu s projektno dokumentacijo (izvajalec del je Senmed, d.o.o.): “V istem obdobju pa bo MO Maribor začela tudi z ureditvijo samega kopališča Mariborski otok.”

“Vse kopalce Mariborskega otoka obveščamo, da bomo zadevo uredili še danes oz. v najkrajšem možnem času, saj varnost obiskovalcev jemljemo z vso resnostjo,” so še zapisali. Omenjen stavek pa je precej zanimiv, saj so občino številni opozarjali na nepravilnosti. Tako občani sami, kot tudi številni mediji. Kljub temu takrat odziva s strani občine ni bilo. Očitno jih je streznila šele inšpekcijska odločba.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *