06:48, pet, 29. Mar

Kuhal se je Dödol





Članice društva podeželskih žena Brezno-Podvelka smo se letos trudile tudi s kuhanjem dödol , to so krompirjevi žganci.

Sodelovalo je kar 28 ekip iz Porabja, Prekmurja in Koroške. V ekipi sta lahko bila kuhar in pomočnik. Organizator je priskrbel vsem ekipam enake kotle, drva za kurit in dva predpasnika, vsa živila pa smo si morali priskrbeti tekmovalci sami. Vsaka ekipa je morala pripravit 10 porcij dödol, od katerih je bila ena za komisijo. Čas kuhanja je bil 90 minut. Komisija je ocenjevala: čistočo delovnega okolja, kako smo lupi krompir, izgled dödolov-okrasitev…

V okviru te prireditve pa je potekala tudi kulinarična razstava. Na njej smo se članice DPŽ predstavile z drobnim pecivom . Naš trud pa je bil poplačan z najvišjo nagrado, zlato kojanico (kuhalnico).

Vir občina Podvelka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.