15:09, tor, 21. Mar

Pomagajte očetu samohranilcu in petošolcu iz Maribora. To je njuna žalostna zgodba

Odvil se bo dobrodelni pohod Na noge. “Tokrat bomo zbirali sredstva za očeta samohranilca in petošolca iz Maribora,” so zapisali.

19. FEBRUARJA HODIMO NA SV. URBAN ZA PETOŠOLCA IN OČETA SAMOHRANILCA!

Njihovo zgodbo objavljajo v celoti:

V izjemno majhnem in vlažnem stanovanju zakonski par več let sanja o otroku, a ga z ženo zaradi zdravstvenih težav zelo, zelo dolgo nista mogla imeti. Pred 10-imi leti vendarle dobita sina. Mož je delal kot gradbeni mojster po cele dneve na različnih lokacijah po Sloveniji dolgih 27 let, mama je bila doma in skrbela za njunega sinka.

Zaradi dolgotrajnega napornega dela in dvigovanja težkih bremen se je očetu začela sesedati hrbtenica in ker ni mogel več opravljati tega dela, so ga prerazporedili na drugo delovno mesto, kjer je zaslužil veliko manj. Šel je na operacijo hrbtenice, zaradi zapletov pri operaciji se mu je stanje še bolj poslabšalo, tako ni mogel več delati. Dolgotrajna rehabilitacija je bila zaradi okužbe le delno uspešna, zaradi dodatne okužbe so mu odrezali tudi prsta na nogi, tako da sedaj tudi zelo težko hodi. Denarja je bilo zaradi bolniških vedno manj, vedno težje so shajali iz meseca v mesec. Ostal je brez službe. Dolgovi so se vedno bolj nabirali. V tem času ga je zapustila tudi žena, postal je oče samohranilec. Zaradi duševne stiske je pristal na zdravljenju, še vedno čuti posledice bolezni, tudi s hrbtenico ni nič bolje.

Moral bi na novo operacijo, a ga zdravniki zaradi oslabljenega imunskega sistema ne upajo operirati. A kljub vsem zdravstvenim težavam in pomanjkanju ves čas skrbno bdi na sinom, petošolcem, ki je zaradi zapletov pri porodu dolgotrajno bolan otrok in ima tudi učne težave. Iz meseca v mesec zelo težko shajata, ne moreta si privoščiti ničesar, saj so se nabrali dolgovi iz prejšnjih let (položnice, elektrika, pralni in sušilni stroj …), pa tudi zdravila, ki se ne dobijo na recept, veliko stanejo.

Več TUKAJ.

Načini darovanja v tokratni akciji:

1. pošlji SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 (s tem daruješ 5 eur)   Pogoji sodelovanja v SMS donacijah
ali
2. darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici
* v nedeljo, 19. februarja, med 8.30-10.00
ali
3. nakazilo na TRR:
Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca , sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Iskrena hvala za vsak evro, ki ga boste darovali.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *