22:05, sre, 17. Jul

Prihaja festival Ars Fest: Odvijal se bo na devetih prizoriščih v treh koroških občinah

Kulturno društvo Radlje ob Dravi letos že tretjič organizira festival Ars Fest.

Festival se odvija na devetih prizoriščih v treh koroških občinah (Radlje, Muta, Vuzenica). V treh junijskih vikendih se bo zvrstilo10 koncertov ljubiteljskih in profesionalnih glasbenikov, dva razstavna momenta Likovne sekcije LIKRA ter tri delavnice. Skupno bo nastopilo in se predstavilo več kot 200 sodelujočih, večina od teh domačinov. Umetniški vodja festivala je Izidor Leitinger.

Več o programu Arsfesta TUKAJ.

V soboto, 15. 6., ob 20.00 bo pri Mitnici na Muti Ženski pevski zbor Dominica nova pod vodstvom Urške Pečonik izvedel projektni koncert z naslovom Žuborenja. Pevke nas bodo popeljale po strugah svetovnih voda in se s pesmijo poklonile vodi – dragocenemu viru življenja.

S koncertom na prizorišču ob reki Dravi želi zbor Dominica nova poslušalce nagovoriti in opomniti, da moramo z vodo ravnati skrbno, jo ceniti, čuvati in ohranjati čisto za naše zanamce.

Gostje na koncertu bodo Helena Urbanc (violina), Živa Horvat (klavir), Matic Črešnik (tolkala), Aljaž Razdevšek (sopran saksofon) in Mešani pevski zbor Zvon Muta pod vodstvom Vite Gracej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.