01:05, sob, 1. Apr

Ptujski dom upokojencev išče dodatne kadre za novo enoto na Žabjaku

Dom upokojencev Ptuj bo jeseni odprl novo enoto na Žabjaku, kjer bo prostora za 150 stanovalcev in 12 uporabnikov dnevnega varstva. Prostore bodo sicer že maja pričeli koristiti za 20 začasnih namestitev do treh mesecev ter za 12 oseb v dnevnem varstvu. V ta namen zavod že išče dodatne kadre, saj bodo potrebovali med 40 in 50 novih sodelavcev.

Kot pravijo v tem največjem domu za starejše v Sloveniji, bo več kot polovica mest v novi enoti, katere investicija znaša skoraj 14 milijonov evrov, v enoposteljnih sobah, preostalo pa bodo dvoposteljne sobe.

Hkrati poteka tudi rekonstrukcija sob v enotah Ptuj, Muretinci in Koper, kjer bodo prav tako odpravili vse tri in več posteljne sobe, tako da bo celotna investicija skupaj z rekonstrukcijo sob v omenjenih enotah vredna 17 milijonov evrov.

Za izvedbo investicije v Žabjaku so pridobili nekaj manj kot 12 milijonov evrov evropskih sredstev iz razpisa REACT, ministrstvo za delo pa je za vzpostavitev dnevnih in začasnih namestitev dodalo še dodatnih 1,4 milijona evrov. Preostanek denarja bo zavod pokril iz lastnih sredstev.

Ker želijo slediti visokim standardom in normativom, bodo nove sodelavce zaposlili še pred odprtjem enote, predvsem zato, da jih uspešno uvedejo v delo. Trenutno iščejo skoraj vse profile, ki jih dom običajno potrebuje, torej socialnega delavca, fizioterapevta, delovnega terapevta, diplomirane medicinske sestre, medicinske tehnike oziroma srednje medicinske sestre ter več ljudi za zdravstveno nego in oskrbo, kuhinjo, pralnico in tehnične službe.

Skupaj prek zavoda za zaposlovanje iščejo med 40 in 50 novih sodelavcev, ob tem pa upajo, da se bo na razpisana prosta delovna mesta prijavilo dovolj kandidatov.

Ob tem izpostavljajo, da je bila na področju socialno-varstvenih zavodov v zadnjem času popravljena plača za večino delovnih mest, zato je plačilo določenih profilov višje kot na drugih primerljivih delovnih mestih v javnih institucijah s področja zdravstva. Pri tem še posebej izpostavljajo delovni mesti srednje medicinske sestre in diplomirane medicinske sestre, zaposlenim pa zagotavljajo še vrsto drugih ugodnosti.

Dom upokojencev Ptuj je z več kot 800 stanovalci največji dom starejših v Sloveniji, z enotami na Ptuju, v Juršincih, Kidričevem, Muretincih in Kopru. Po izgradnji enote v Žabjaku in rekonstrukciji sob v drugih enotah se skupno število postelj sicer ne bo spremenilo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *