10:18, ned, 1. Okt

Program prireditev Radeljska srečanja

sobota, 10.september 2011

09:30 → Nov stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 14 : NŠ Koroške gradnje.

10:00 → 10.00-19.00 Turistični dom Vuhred. Otvoritev razstave Vuhred skozi čas s kulturnim programom. S sliko in besedo bo predstavljena preteklost Vuhreda, kulturna dediščina in

ljudje, ki so soustvarjali zgodovino kraja. Razstava bo na ogled tudi v nedeljo, 11. 9.
Organizator: Turistično društvo Vuhred.

11:00 → Star stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 12 : NŠ Zlatoličje/Starše. Organizator: ŠD Radlje.

15:00 → Gasilski dom Vuhred. 135-letnica delovanja PGD Vuhred. Organizator: PGD Vuhred.

15:00 → Kulčev klanec pri Radljah. Kulčevka 2011 s predstavitvijo Moto kluba Marenberg. V primeru dežja bo prireditev potekala v soboto 17. 9. 2011. Organizator: Društvo za razvedrilne dejavnosti Ludo.

20:30 → Vuhred – pri izlivu Vuhreščice. Lampijada 2011. Organizator: Čolnarsko društvo Skala Vuhred.

nedelja, 11.september 2011

09:00 → 9.00-18.30 Turistični dom Vuhred. Razstava Vuhred skozi čas. Organizator: Turistično društvo Vuhred.

14:00 → Staro igrišče pri Ogrinu na Vasi. Vaselica – 3. tradicionalno družabno srečanje krajanov Vasi. Zabava z ansambli: Trend, Zaklad, Hopla …, predstavili pa se bodo tudi mladi domači muzikanti … Organizator: Krajani Vasi.

19:00 → Večnamenska dvorana Vuhred. Družina poje, 16. srečanje pevskih družin Vuhred 2011. Srečanje je namenjeno družinam, ki s pesmijo skrbijo za slovensko peto besedo. Namen prireditve je, da se ohranjajo stare ljudsko izročilne družinske pesmi in da spodbudimo mlade družine k družinskemu petju. Prepevali bodo: družina Miklavž iz Mislinje, sestre Vidovič iz Dolene pri Ptuju, sestre Nedeljko iz Savc v Prlekiji, duet sester Apšner iz Pameč, Postavkova dekleta iz Podgorja, Krajnčeve sestre s Kaple na Kozjaku in družina Herman s Šentjanža nad Dravčami. V sklopu prireditve pa obujamo tudi stare običaje in tokrat nam bo Društvo za ohranitev kulturne dediščine in umetnosti Št. Janž pripravilo prikaz priprav dveh načinov izdelave klobukov: klasičen način na pripravah, ki jih je uporabljal stari marenberški klobučar Anton Paulia, in način, ki ga danes uporabljajo ljubiteljski izdelovalci klobukov. Organizator: JSKD, Območna izpostava Radlje ob Dravi.

torek, 13.september 2011

09:00 → Bajta Radlje. Turnir v pikadu članov društev invalidov in upokojencev zgornje Dravske doline. Organizator: 10 Medobčinsko društvo invalidov Drava.

četrtek, 15.september 2011

13:00 → 13.00-17.00 Knjižnica Radlje. Svetovalno središče Koroška (izvaja MOCIS, Slovenj Gradec). Namenjeno vsem, ki se želite izobraževati. Obiščite svetovalko, svetovanje je brezplačno, potrebna predhodna najava. Dejavnost financirata in podpirata Ministrstvo za šolstvo in šport in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

19:00 → Knjižnica Radlje ob Dravi. Tekst v podobi – odprtje regijske tematske razstave ljubiteljskih likovnikov Koroške. Tekst v podobi je naslov tematskih razstav, ki jih za sezono 2011/2012 razpisuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Razpisana tema ni omejevala ne vsebine ne sloga. Ustvarjalci so se svobodno odločili za katero koli vsebino, za kakršen koli slogovni izraz, za katero koli tehniko, za ploskovni ali prostorski način oblikovanja, le zapis v kakršni koli obliki mora biti prepoznaven element pri oblikovanju likovnega dela in s tem nosilec vizualnega sporočila. Ogledali si boste lahko dela: Janeza Graufa iz Mežice (Izhod iz depresije 2011, kiparstvo, Povezovanje, 2011, kiparstvo, Je bilo – je – in bo, 2011, kiparstvo), Ludvika Jerčiča z Mute (Cunami, 2011, jeklo, 6 steklo), Marka Krivograda iz Raven na Koroškem (Kam, 2010, akvarel), Saše Plevnik iz Radelj ob Dravi (Letrizem I. II. III., 2011 akril na platnu), Brede Ričnik iz Zgornjega Lehna (Prebujanje, 2011, akril na les, Korak v naravo, 2011, akril na platno), Simone Robin iz Dravograda (Karta, 2011, kolaž, Ugani, 2011, kolaž, 46, 2011, akril), Zorana Rožiča iz Raven na Koroškem (The New Book of Anej Sam, 2011, kombique na platno), Marije Rudolf iz Kotelj (Začetki pisane besede, 2009-2010, visoko žgana glina), Doroteje E. Stoporko iz Mislinje (Globina, 2011, akril na platno), Simone Vajs iz Josipdola (Mačja igrivost, 2011, akril na platnu, Pomlad, 2011, akril na platnu) in Ivana Večka Mattersdorferja iz Raven na Koroškem (Simboli sionizma, voščenke). Beseda o razstavi: Zoran Ogrinc, likovni pedagog in slikar. Na regijski likovni razstavi se bomo povezali z literarno dejavnostjo, saj gre tokrat tematsko za preplet obeh umetniških zvrsti. Na odprtju razstave bo nastopila tudi Tatjana Knapp, finalistka letošnjega Festivala mlade literature Urška. Tatjana Knapp se je rodila leta 1978 v Slovenj Gradcu. Končala je študij etnologije in kulturne antropologije. Piše kratke zgodbe. Regijske razstave si bo ogledal državni selektor in izbral dela za državno razstavo, ki bo v jeseni 2012 v Slovenj Gradcu. Razstava bo na ogled vse do 29. septembra v delovnem času knjižnice. V kulturnem programu bo nastopil ansambel Trend z Vasi. Organizator: JSKD Območna izpostava Radlje ob Dravi.

petek, 16.september 2011

15:00 → Stari stadion Radlje. Pohod po Vodni učni poti Dobrava. Na pohod so vabljeni vsi občani in občanke Občine Radlje ob Dravi in od drugod. Organizator: Medobčinsko društvo invalidov Drava.

16:00 → Kegljišče Keglbar. Kegljanje za pokal mesta Radlje. Organizator: Medobčinsko kegljaško društvo Drava.

17:00 → Tenis igrišče pri OŠ Radlje. Turnir dvojic v tenisu. Organizator: Tenis klub Radlje ob Dravi.

17:00 → Športna hiša Radlje. Odprtje razstave o izgonu Slovencev in nasilju nad drugimi slovanskimi narodi med drugo svetovno vojno s kulturnim programom. Razstava bo na ogled do 25. 9. 2011, vsak dan med 14.00 in 17.00 uro. Za skupine, ki se bodo najavile na telefonski številki 041 239 633 (g. Marjan Špegelj), pa po dogovoru. Organizator: Območna organizacija Društva izgnancev Slovenije 1941-1945.

19:00 → Glasbena šola Radlje ob Dravi. Koncert kitarskega dueta – Duo Guitarromanie. Prisluhnili boste lahko programu, ki ga izvajata odlična interpreta glasbe za kitaro Damjan Stanišić in Vojko Vešligaj. Damjan Stanišić je magistriral v Beogradu. Je večkratni dobitnik visokih državnih in mednarodnih nagrad. Snemal je klasično, etno, filmsko in popularno glasbo z Beograjskim in Niškim simfoničnim orkestrom, za RTV Srbijo in RTV Slovenijo. Nastopal je v glasbenih skupinah Belotti, Piazzolla in v orkestru Srđana Jačimovića. Nastopa solistično in v duu z Vojkom Vešligajem ali Cvetom Kobalom. Uživa tudi v sproščenem igranju na ulici. Kot član dua »Piazza della musica« je obiskoval tečaje uličnega igranja pri Edinu Karamazovu. Je član kitarskega kvarteta Edin Karamazov. Na festivalih sodeluje kot solist in član žirij. Je umetniški vodja Mörskega festivala kitare z mednarodnim tekmovanjem v Murski Soboti. Vojko Vešligaj je podiplomski študij zaključil pri prof. Tomažu Rajteriču na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Ima veliko samostojnih recitalov in koncertov v različnih komornih zasedbah. Kot solist je igral z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Amadeus ter sodeloval pri izvedbi opere Astorja Piazzolle Maria de Buenos Aires pod taktirko Pabla Zingera. Nastopa v različnih evropskih državah in glasbenih festivalih: Guitar Art Summer fest, Dani gitare, Kitarski festival Rust, Trebinjske letne večeri, Noč v stari Ljubljani … Snemal je za arhiv RTV Slovenija. Sedaj poučuje kitaro na Konservatoriju za glasbo Mariboru. Je član žirij na tekmovanjih. Prireditev je v sklopu Koroškega kulturnega poletja. Organizator: ŠKTM Radlje in GŠ Radlje.

sobota, 17.september 2011

07:00 → Ribnik Reš. Ribiško tekmovanje za pokal Občine Radlje ob Dravi. Organizator: Ribiška družina Radlje ob Dravi.

09:00 → 9.00-19.00 Tenis igrišče pri OŠ Radlje. Turnir dvojic v tenisu. Organizator: Tenis klub Radlje ob Dravi.

10:00 → Dvorec Radlje. Palčkova dežela. Program bo izvedla otroška animacijska skupina s Koroške, Vilina. Za obiskovalce bodo pripravili mini vilina disko klub, iskanje skritega zaklada, vilinino pravljico, pesem in ples. V primeru dežja se prireditev izvede v Dvorcu Radlje. Organizator: Društvo prijateljev mladine Radlje ob Dravi.

10:00 → Vodna učna pot Dobrava. Tek po Vodni učni poti Dobrava: Družina teče. Organizator: KŠTD Dobrava.

10:00 → Novi stadion Radlje. Tradicionalni nogometni memorial veteranov Vuga-Kus. Organizator: Športno društvo Radlje.

10:00 → Kegljišče Keglbar Radlje. Kegljaško tekmovanje borben način (ekipno) – Memorial Dušana Uriha. Organizator: Kegljaški klub Keglbar.

10:00 → Športna hiša Radlje. Tekmovanje v športnem plezanju za otroke. Organizator: Plezalni klub Martinček.

10:00 → Igrišče za odbojko na mivki pri OŠ Radlje. Turnir v odbojki na mivki za ženske dvojice. Organizator: Ženski odbojkarski klub Radlje.

14:00 → Stari stadion Radlje. Gasilsko tekmovanje za pokal Občine Radlje ob Dravi. Organizator: PGD Radlje ob Dravi.

19:00 → Nov stadion Radlje. Nogometna tekma: NK Radlje člani : NK S Rojko Dobrovce. Organizator: ŠD Radlje.

nedelja, 18.september 2011

09:00 → Gostišče Ribničan, Radlje. Odprto šahovsko prvenstvo za pokal Občine Radlje ob Dravi. Organizator: Šahovsko društvo Radlje ob Dravi.

10:00 → Športno igrišče Sv. Anton na Pohorju. Turnir v malem nogometu med zaselki in kraji Občine Radlje ob Dravi. Organizator: Športna zveza Radlje ob Dravi.

10:00 → Star stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 8 : NŠ Fužinar 2. Organizator: ŠD Radlje.

11:00 → Star stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 10 : NŠ Fužinar 2. Organizator: ŠD Radlje.

15:00 → Nov stadion Radlje. Nogometna tekma: NK Radlje kadeti : NK Lenart. Organizator: ŠD Radlje.

četrtek, 22.september 2011

10:00 → Prireditveni šotor. Srečanje članov Medobčinskega društva invalidov Drava.

10:00 → Polje na Zgornji Vižingi. Blagoslovitev kmetijske mehanizacije in demonstracijski prikaz sodobne kmetijske mehanizacije ter ogled sortnega poizkusa koruze. Organizator: Strojni krožek Drava.

20:00 → Prireditveni šotor Radlje. Zabava s skupinama Pop Design in Flirrt.
petek, 23.september 2011

09:00 → 09.00-18.00 Kulturni dom Radlje. Razstava ročnih del Društva upokojencev in invalidov, sekcije Nagelj.

14:00 → 14.00-20.00 Info točka: Igrišče pri OŠ Radlje. KKŠ FEST RADLJE – nogomet, odbojka, bowling, paintball. Organizator: KKŠ.

15:00 → Pri čebelnjaku Zofije in Ahmeta Begiča na Radelci 10. Srečanje čebelarjev Čebelarskega društva Radlje.

20:00 → Prireditveni šotor Radlje ob Dravi. Zabava v šotoru s skupinami IS, CoverLover ter Zaklonišče prepeva. Organizator: Občina in JZ ŠKTM Radlje.

sobota, 24.september 2011

09:00 → 09.00-21.00 Kulturni dom Radlje. Razstava ročnih del Društva upokojencev in invalidov, sekcije Nagelj.

09:00 → Lovska koča Remšnik, Svečkov mlin. Srečanje lovcev lovskih družin Občine Radlje ob Dravi. Organizator: LD Remšnik.

09:00 → Ribnik Reš. Ribiško tekmovanje: Memorial Ivana Helbla. Organizator: OZ veteranov vojne za Slovenijo zgornja Dravska dolina in Ribiška družina Radlje.

09:30 → Nov stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 12 : NŠ Miklavž/Dobrovce. Organizator: ŠD Radlje.

11:00 → Športna hiša Radlje. Prvo srečanje Koroških izgnancev Mislinjske, Mežiške in Zgornje Dravske doline. Organizator: OO Društva izgnancev Slovenije 1941-1945.

11:00 → Star stadion Radlje. Nogometna tekma: NŠ Radlje U 12 : NŠ Pesnica. Organizator: ŠD Radlje.

17:00 → Dvorana kulturnega doma Radlje. Slavnostna seja občinskega sveta Občine Radlje ob Dravi. Organizator: Občina Radlje ob Dravi.

20:00 → Prireditveni šotor Radlje. Zabava za vse: Jasmin Stavros s skupino Naranćo, Skaterji in skupina Hooruk band. Organizator: Občina in JZ ŠKTM Radlje.

nedelja, 25.september 2011

07:00 → 07.00-18.00 Center Radelj. Šmihelski sejem na katerem se bodo predstavila tudi domača društva. Organizator: KS Radlje.

07:00 → 07.00, 09.00 in 10.30 Cerkev sv. Mihaela. Maše ob prazniku sv. Mihaela.

09:00 → 9.00-12.00 Kulturni dom Radlje. Razstava ročnih del Društva upokojencev in invalidov, sekcije Nagelj. Center Radelj. Promenadni koncert Mestnega pihalnega orkestra Radlje ob Dravi. Organizator: MPO Radlje ob Dravi.

15:00 → Prireditveni šotor Radlje. Hmeljarski likof. Organizator: Turistično društvo Radlje.

15:30 → Prireditveni šotor Radlje. Zabava z ansamblom Mladi Dolenci. Organizator: Občina in JZ ŠKTM Radlje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav