05:26, sre, 7. Dec

Tekst v podobi

V okviru radeljskih srečanj 2011 se je v četrtek, 15. septembra v knjižnici Radlje odprla tematska razstava likovnikov Koroške z naslovom Tekst v podobi.

Za kulturni program je poskrbel kvartet Trend z Vasi, sledila pa je otvoritev razstavljenih del. Tokrat so razstavljali: Janez Grauf iz Mežice, Ludvika Jerčič z Mute, Marko Krivograd iz Ravn na Koroškem, Saša Plevnik iz Radlje ob Dravi, Breda Ričnik iz Zgornjega Lehna, Robin iz Dravograda, Zoran Rožič iz Ravn na Koroškem, Marija Rudolf iz Kotelj, Doroteja E. Stoporko iz Mislinje, Simona Vajs iz Josipdola in Ivana Večka Mattersdorferja iz Ravn na Koroškem.

Tekst v podobi je tematska razstava, ki jo razpisuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Razpisana tema ni omejevala ne vsebine, ne sloga, kljub temu pa je likovni pedagog in slikar Zoran Ogrinc povedal, da so imeli tokrat sodelujoči kar težko nalogo. Omenjeno regijsko razstavo si bo ogledal državni selektor iz izbral dela za državno razstavo, ki bo na ogled v Slovenj Gradcu, jeseni 2012.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *