13:03, pet, 2. Jun

RAZPIS IZOBRAŽEVANJA: RETORIKA IN TEHNIKA GOVORA

Zaradi velikega povpraševanja skupaj z Društvom za kulturo in druženje, Spodnji trg 14/a, Vuzenica ponovno razpisujemo enodnevno izobraževanje-delavnico: RETORIKA IN TEHNIKA GOVORA.

Komu je izobraževanje namenjeno: Delavnica za gledališke in druge javne govorce
Vodi: ALIDA BEVK
Lokacija: Osnovna šola Vuzenica
Termini srečanja: sobota, 12. maj 2012 med 10. in 18. uro

Doc. mag. Alida Bevk, gledališka igralka, Borštnikova nagrajenka 2003 za mlado igralko za vlogo Vilinčka v predstavi W. Shakespearja Sen kresne noči (SNG Nova Gorica) je docentka za področje govora Akademije za radio, film, gledališče in televizijo na Univerzi v Ljubljani. Svoje znanje o glasu in govoru izpolnjuje pri najboljših svetovnih učiteljih v Angliji (London) in Ameriki. Njeno znanje je osnovano na slovenski govorni odrski tradiciji, ki ga bogati s Fitzmaurice vice tehniko.

Na delavnici se bomo srečali (v skrajšani obliki) s temami, ki pomagajo pri artikulaciji, govorni prezenci in sproščenosti. Delo je praktične narave, sestavljeno iz različnih vaj, ki pomagajo krepiti občutek glasu, postavitev diha, obvladovanje prostora z glasom. Obdelali bomo sproščanje govornega aparata, dihanje, ogrevanje, vaje za artikulacijo, samoglasniki in soglasniki in osnove slovenskega pravorečja.

Seminaristi bodo pod strokovnim vodstvom igralke, mojstrice govora Alide Bevk, gradili celostne podobe igralca, govorca, kjer emocija ni ločena od telesa, kjer telo ni ločeno od govora. Osnova dihanja in poglabljanje v govornikov dih tvori bazo, iz katere se manifestira igralska kreacija.

Kotizacija (vključen 20 % DDV):
– 25,00 €
– 15,00 € dijaki, študentje, upokojenci

Račun za kotizacijo bomo po prejemu prijavnice poslali naknadno na naslov, ki bo naveden na prijavnici. Zaradi načina dela je število slušateljev omejeno. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do ponedeljka, 30. aprila 2012.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav