00:04, sob, 1. Apr

Dijana Medved kandidat za DZ volitve 2011

Rodila sem se 25.9.1959. Osnovno in srednjo ekonomsko šolo sem obiskovala v Črni Gori. Študij sem nadaljevala in zaključila na Pedagoški akademiji v Mariboru. Po končanem študiju sem opravljala vodilno funkcijo v časopisno-založniški hiši Pobjeda, Črna Gora. Z možem sem ustanovila družinsko podjetje, ki sem ga vodila do 2001. leta. Sem mama dveh otrok.

Zakaj jaz:

Sem odločna in vztrajna. Imam jasno vizijo kaj je treba spremeniti v državi. Prepričana sem, da bi s svojim znanjem in trdim delom prispevala k uresničitvi predvolilnih obljub. Imam primerna znanja, ki bodo pomagala, da bom svoje delo boljše opravljala. Menim tudi, da je čas za nove obraze, takšne, ki niso kompromitirani.

Kaj bi bilo treba v Sloveniji spremeniti:

1. Več novih delovnih mest – zmanjšanje brezposelnosti
2. Dvigniti konkurenčnost gospodarstva
3. Več stanovanj za mlade
4. Višje pokojnine
5. Odvzem premoženja nezakonitega izvora, retroaktivno za dobo 5 let

Kaj boste naredili za razvoj vašega okraja:

1. Naredila bi javna parkirišča Park and ride, po zgledu Ljubljane in vseh večjih evropskih mest. Na obrobju mesta bi naredila javno parkirišče. Za ceno 1 eura bi dobili parkiranje za ves dan in 2 karti za javni prevoz do središča mesta.
2. Boljše bi uredila javni prevoz. Več ljudi bi se prevažalo z javnim prevozom, razbremenili bi promet v mestu, imeli bi čistejši zrak in okolje.
3. Vse lokale, ki so v lasti občine, bi dala v najem za simbolične cene najemnine. Odvisno od velikosti: od 100 do 300 eur. Pri tem bi prednost dala brezposelnim osebam, ki bi pozneje lahko zaposlili samo in izključno iskalce zaposlitve iz evidence Zavoda za zaposlovanje. S tem bi zaživelo mestno jedro, in zmanjšali bi brezposelnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *