Incident Zorana Predina za 25.000 EUR olajšal denarnico Union olimpije

Vodstvo evropskega klubskega košarkarskega tekmovanja je danes objavilo kazen za Union Olimpijo zaradi incidenta na zadnji tekmi evropskega pokala proti Budivelniku. Boksarski udarec, ki ga je glasbenik Zoran Predin namenil enemu od sodnikov, bo klub stal 25.000 evrov, poleg tega pa bodo morali zmaji tri tekme igrati pred praznimi tribunami.

Kot je sporočil ljubljanski klub, so danes prejeli odločitev disciplinske komisije v zvezi z incidentom na tekmi. Takrat so morali sodnike s terena pospremiti varnostniki, saj so se gledalci zaradi njihovih določitev v zadnjih minutah zelo burno odzvali, kljub temu pa je Predin, ki je tekmo spremljal s sedeža tik ob robu igrišča, udaril enega od sodnikov. Dogodek je znani glasbenik sicer takoj obžaloval in se zanj klubu tudi opravičil.

Zoran Predin, glasbenik

Zoran Predin, glasbenik


Po tekmi so v vodstvu tekmovanja Union Olimpijo pozvali k obrazložitvi okoliščin in zahtevali pisne izjave udeležencev, enako pa so zahtevali od uradnih oseb na tekmi. Po pregledu posnetkov in upoštevanju okoliščin je vodstvo tekmovanja določilo kazen v višini 25.000 evrov za Union Olimpijo, 3000 evrov globe je dobil trener Aleš Pipan, ki naj bi se do sodnikov vedel nespoštljivo, poleg tega pa bo klub naslednje tri tekme tega tekmovanja igral pred praznimi tribunami, a se bodo v Ljubljani na ta del kazni pritožili.

Kazen pa je doletela tudi povzročitelja incidenta Zorana Predina, ki so mu prepovedali ogled vseh tekem pod okriljem evrolige in evropskega pokala.

“Finančna kazen, ki nas je doletela, je v okviru pričakovanj. Dejstvo je, da je za takšne incidente možna kazen med 10 in 100 tisoč evri. Kar se tiče dela kazni, ki od nas zahteva igranje treh tekem pred prazno dvorano, se bomo nanjo pritožili, za kar so nam tudi dali možnost,” je dejal direktor Uniona Olimpije Matevž Zupančič in utemeljil pritožbo: “Igranje tekem pred prazno dvorano ni v interesu nikogar, tudi ne same lige. Košarka se igra za občinstvo in škoda bi bilo, da bi ji incident posameznika to preprečil. Dejstvo je tudi, da bi igranje pred prazno dvorano zelo vplivalo na športno plat prireditve in prikrajšalo ekipo za prednost domačega terena, česar si po športni plati z dobrimi predstavami v pokalu in s fair-play držo v rezultatsko nepomembni tekmi z Budivelnikom Union Olimpija nikakor ni zaslužila. Incidenta ni povzročila naša publika, pač pa posameznik, ki je tudi javno po incidentu prevzel vso odgovornost.”

Zoran Predin, glasbenik

Zoran Predin, glasbenik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV