Maribor in Ruše v dveh letih do urejene kolesarske povezave

Mariborska občina in občina Ruše bosta v naslednjih dveh letih dobili kolesarsko povezavo. V dobrih 1,2 milijona evrov vredno naložbo je vključena ureditev 11,2 kilometra dolge dvosmerne kolesarske poti, ob tem pa še spremljajoča infrastruktura, ki ustreza standardom daljinske kolesarske poti. Investicijo je nedavno potrdil mariborski mestni svet.

kolesarska_steza

Z izgradnjo omenjenega odseka bodo zagotovili večjo prometno varnost kolesarjev, zmanjšali negativne vplive motornega prometa na okolje, omogočili razvoj rekreativne dejavnosti ljudi in s tem pozitivno vplivali na njihovo zdravje, hkrati pa razširili, popestrili ter dvignili kakovost turistične ponudbe v obeh občinah.

Omenjeni odsek bo tudi del Dravske kolesarske poti. Ta od mejnega prehoda Vič poteka skozi Dravograd do Maribora in naprej do Ptuja in Ormoža ter je del načrtovane mednarodne kolesarske povezave med Italijo, Avstrijo in Slovenijo, ki bo od Tirolske in Furlanije – Julijske Krajine preko avstrijske Štajerske in Koroške pripeljala v Slovenijo, kjer bo prečkala Koroško in Štajersko.

Potem ko je bil v skladu z načrtom že potrjen dokument identifikacije investicijskega projekta, naj bi zdaj dokončno pripravili investicijski program, obenem pa začenjajo aktivnosti za odkup zemljišč in pridobitev služnosti. Javni razpis za izvajalca del je načrtovan za konec letošnjega ali začetek naslednjega leta, projekt pa naj bi bil zaključen najpozneje konec leta 2016.

Investicija je ocenjena na 1,24 milijona evrov, pri čemer občini računata na dobrih 870.000 evrov evropskega denarja, okoli 210.000 evrov bo prispevala ruška občina, preostalih 158.000 evrov pa Mestna občina Maribor.

Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV