03:25, sre, 7. Jun

S.K.I. klub Ruše gostil državno prvenstvo

S.K.I.F. Slovenija je preteklo soboto, v tehnični izvedbi SKI kluba športnega društva Ruše organizirala jubilejno dvajseto državno SKIF prvenstvo Slovenije. Na finalnem turnirju so letos imeli svoje predstavnike vsi klubi zveze.

Prvenstva so se tako udeležili naslednji klubi: Atom-Domžale; Ig-Shotokan; D.K.-Celje; Funacoshi Gichin-Ljubljana; Shogun-Ljubljana; Poljčane, Katana-Radlje ob Dravi; Kanazawa dojo-Maribor; Tabor-Maribor; Tromejnik-Kuzma; Cankova in Š.D.-Ruše; oziroma na finalnem turnirju je nastopalo 200 tekmovalcev in tekmovalk ter 24 ekip v katah ekipno. Na finalnem turnirju so nastopali vsi tisti, ki so se na kvalifikacijskem turnirju, ki je potekal v Mariboru, 03.03.2012 uvrstili med osem najboljših in si tako priborili današnji nastop na finalu.Zastopane so bile vse starostne kategorije: malčki/malčice; mlajši dečki/deklice; starejši dečki/deklice; mladinci/mladinke; moški/ženske in veterani/veteranke.

Zastopane so bile vse starostne kategorije, tekmovalci pa so nastopali v katah posamezno in ekipno ter v kumiteju kategorijsko in absolutno. Športno društvo Ruše, ki je zibelka SKI karate-do-ja, je vsa Državna prvenstva pripravilo zelo dobro.

Organizatorji iz S.K.I. kluba Ruše, ki gosti državna prvenstva že vseh 20 let menijo, da je bilo z organizacijo včasih manj dela, saj je bilo tudi manj zahtev. Pred leti so bili predvsem drugačni finančni pogoji. Kljub težkemu delu, pa so ruški karateisti dosegli odlično drugo mesto, medtem ko je Atom Domžale dosegel prvo mesto, IG Shotokan pa tretje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav