07:13, tor, 23. Jul

Snegolom povzroča več težav na Štajerskem in na Koroškem

Na Štajerskem in Koroškem že ves dan sneži in ponekod zaradi tega prihaja do težav, ki terjajo pomoč gasilcev. “Zaradi mokrega snega in obilice padavin se podirajo drevesa. Cestne službe ne zmorejo vsega, zato gasilci pomagajo odstranjevati podrta drevesa,” so danes popoldne povedali v regijskem centru za obveščanje v Mariboru.

FOTO: Pixabay.com

O primerih nujnega odstranjevanja dreves zaradi snegoloma med drugim poročajo iz Kamnice pri Mariboru, Ruš, Selnice ob Dravi, Lovrenca na Pohorju, Šentilja in Starš. Večinoma gre za drevesa, ki padejo na cestišče ali zaradi nagnjenosti predstavljajo nevarnost. V Sladkem vrhu v občini Šentilj je danes zjutraj zaradi počene cevi mestnega vodovoda in razmočenega terena prišlo do plazenja zemljišča v dolžini osem in širini sto metrov. Delavci mestnega vodovoda so prekinili dotok vode, gasilci pa so brežino preventivno pokrili s folijo.

Celodnevno sneženje povzroča nekaj težav tudi na Koroškem. V občini Podvelka je v zgodnjih jutranjih urah bilo brez električne energije 1581 odjemalcev v naselju Lehen in Podvelka, napako pa so tekom dneva odpravili delavci Elektra Maribor. Zaradi podrtih dreves je bil čez dan oviran promet na cesti od Radelj ob Dravi proti Ribnici na Pohorju, pa tudi od tam proti Josipdolu ter na nekaterih cestah na območju prevaljske in črnjanske občine. Na območju občine Dravograd pa je zaradi padavin poplavilo cesto v Črnečah in v Otiškem Vrhu, kažejo podatki centra za obveščanje. Podrto drevo je oviralo promet tudi na poti proti mejnemu prehodu Radelj, odstranili so ga delavci podjetja Voc Celje, po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste pa zaradi razmer na avstrijski strani mejnega velja čez prelaz Radelj prepoved prometa za tovorna vozila nad 3,5 tone.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.