22:52, pon, 25. Sep

Današnja seja Sveta zavoda UKC Maribor zaradi nesklepčnosti odpade

Za danes popoldne napovedana seja sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, na kateri naj bi razpravljali o morebitnem začetku postopka razrešitve direktorja Antona Crnjaca, odpade. Kot so sporočili iz kliničnega centra, seja odpade zaradi nesklepčnosti. Kdaj bo sklicana nova seja, še ni znano.

Crnjac je zasedel direktorsko mesto junija 2021, potem ko je njegov predhodnik Vojko Flis po izteku štiriletnega mandata zapustil UKC Maribor. Pred tem strokovni vodja klinike za kirurgijo in predstojnik oddelka za torakalno kirurgijo je bil takrat edini kandidat za direktorja.

V obdobju med leti 2004 in 2010 je bil že strokovni direktor UKC Maribor, sicer pa je torakalni kirurg in neuradno blizu SDS. O njegovi zamenjavi se je zato špekuliralo že vse od menjave vlade pred letom dni.

Ker je njegov predhodnik Flis zdaj član Gibanja Svoboda, se v javnosti ugiba, da se namerava vrniti na čelo UKC Maribor. Kot kandidat omenjene stranke se je na lanskih jesenskih volitvah potegoval za položaj župana Mestne občine Maribor, a se ni prebil niti v drugi krog. Postal je član mestnega sveta, a je po poročanju časnika Večer doslej manjkal na večini sej. Žilni kirurg je sicer strokovni direktor Kirurškega sanatorija Rožna dolina, kamor se je vrnil v službo po odhodu iz UKC Maribor.

Direktorja UKC Maribor po statutu imenuje in razrešuje svet zavoda s soglasjem ustanovitelja. Svet zavoda mora 15 dni pred sprejetjem sklepa o razrešitvi seznaniti direktorja z razlogi za razrešitev in mu dati možnost, da se o njih izjavi.

V 11-članskem svetu zavoda je šest predstavnikov ustanovitelja, torej države. Enega člana imenuje Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije, enega Mestna občina Maribor, trije člani so iz bolnišnice.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav