10:25, sob, 4. Feb

Trojiški župan ogorčen: Protikandidat proti njemu vložil štiri kazenske ovadbe, očitke Klobasa ostro zavrača

Župan občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah David Klobasa je presenečen. Iz medijev je namreč izvedel, da je njegov protikandidat Drago Lišič vložil štiri kazenske ovadbe proti njemu in projektom, ki jih je občina izvedla v zadnjem mandatu.

Očitke ostro zavrača

Kazenske ovadbe naj bi se nanašale na delovanje Zavoda za turizem, dela izvedena v avli kulturnega doma, izbiro izvajalca za odvoz komunalnega blata ter prodajo nepremičnine v Zgornji Senarski. Vsi projekti so po besedah župana izvedeni v skladu z zakoni in v duhu dobrega gospodarja in to bodo dokazali v nadaljnji preiskavi.

“Žalostno in predvsem nerazumno dejanje odraža način in delovanje nekih “prejšnjih lokalnih oblasti”, ki svoje mesto v skupnosti iščejo z diskreditacijo, žaljenjem, zavajanjem in lažmi. Sam in celotna Občinska uprava smo svoje delo opravljali profesionalno. Prav zaradi tega, nam je velikokrat kdo očital, da kompliciramo in zahtevamo vso dokumentacijo in izvajanje projektov po črki zakona,” zapiše ob tem.

Poudarja: “V mojem mandatu se nikoli ni delalo “malo po domače” ali na način “se bomo nekako zmenili”, kar je bila ustaljena praksa nekih prejšnjih sistemov, kar moj protikandidat nikakor ne more razumeti in se sprijazniti, da za svoje želje in aktivnosti mora pridoboti soglasje občine (postavitev objekta na občinski zemlji brez soglasja občine).”

“Zanima me predvsem, kako bo moj protikandidat zagovarjal svoje sprevrženo dejanje, ko bo preiskava zaključena. Imam mirno vest in vabim pristojne institucije, da opravijo svoje delo v preiskavi vseh 4 primerov,” še pove.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *