V senci dedijeve hruške

V soboto, 14.1.2011, je v dvorcu Bukovje potekala predstavitev knjižnega prvenca »V senci dedijeve hruške« našega dragega soobčana in prijatelja Janeza Juriča Vančy-ja. V nabito polni dvorani se je zbralo veliko Vančyjevih prijateljev, med njimi tudi županja Občine Dravograd Marijana Cigala, župan Občine Vuzenica Franjo Golob, podžupan Občine Dravograd Alfonz Naberžnik, posebej pa smo bili veseli urednika knjige in direktorja založbe Nova Obzorja, dr. Boža Predaliča.

Kako siv bi bil tek našega življenja, če bi ne bil prepleten s prijateljstvom in ljubeznijo. Janez Jurič Vančy s svojo preprostostjo in svojo pozitivnostjo vedno pusti dober vtis na ljudeh, kjerkoli se pojavi in prav zato ga imamo občani tako radi. Njegove črtice in razmišljanja so vedno nekoliko humorno obarvane, Vančy se rad pošali in polepša včasih preresen vsakdan. Povezovalka programa Anja Vajde, je poudarila, da verjetno ni naklučje, da je Vančy rojen prav meseca maja. Verjetno je prav zato tako sončen in srčen človek, z občutkom do sočloveka.

Dogodek je s svojim glasbenim prispevkom obogatil tudi duo Rute iz Prevalj, zaigrala sta tudi mlada harmonikarja Žan Jevšnik in Jure Gologranc. Z našim literatom Janezom Juričem pa je sproščeno poklepetala Jožica Heber, podpredsednica Literarno-kulturnega društva Beseda, katerega predsednik je prav Vančy.

Literatu Vančyju je ob pomembnem dogodku čestitala tudi županja Marijana Cigala in profesor Andrej Makuc.

Na koncu se je Janez Jurič posebej zahvalil svoji prijateljici, gospe Alenki Koren Gomboc, ki mu je pomagala vzpostaviti prvi stik z založbo Nova Obzorje in dr. Predaličem, ki mu je pomagal do realizacije knjižnjega prvenca, kar je bila Vančyjeva dolgoletna, srčna želja.
Na koncu pa smo večer prijetnega druženja zaključili ob pogostitvi, ki jo je pomagala pripraviti družina Jurič, Javni zavod Dravit Dravograd in Občina Dravograd.
Na enem mestu se je zbralo veliko pozitivnih ljudi in vsi smo se strinjali, da je Vančy eden tistih, ki nenehno skrbi za ravnanje k temu, da nam bi bilo vsem skupaj lepše na tem svetu. Za to smo mu hvaležni in ob tej priložnosti mu še enkrat iskreno čestitamo v upanju, da nas bo s svojim osnovnim poslanstvom pisanja, razveseljeval še dolgo.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV