21:27, sre, 6. Dec

VIDEO: Drugi krog županskih volitev v občini Dravograd

V občini Dravograd sta se v drugi krog uvrstila kandidata za župana Anton Preksavec in Marjeta Podgoršek Rek.

Na BK TV se je odvilo soočenje v živo, kjer smo kandidata soočili z aktualnimi temami vezanimi na Dravograd.

Volilna udeležba v prvem krogu v Dravogradu, ni bila iztepajoče dobra, le 54% pa kar pet kandidatov. A so volivci v Dravogradu res tako apatični. Ne zaupajo več politiki? “To je verjetno vprašanje, ki so ga zastavljamo vsi v Sloveniji, že od začetka naše demokratične poti, se vsakokrat udeležba na volitvah giblje na okoli teh 50 odstotkih. Zakaj je tako? Ali so ljudje siti že po malem vsega, nenazadnje politika ima tudi neko negativno konotacijo v naši družbi in verjetno je to splet nekih okoliščin, ki pripeljejo do tega, da se ljudje ne odzovejo na volitvah, kot bi verjetno bilo dobro, da bi se,” pove Anton Preksavec, ki mu je v prvem krogu zmanjkalo le da bi presegel 50 odstotkov, dosegel je nekaj čez 46 odstotkov.

Njegova protikandidatka, Marjeta Podgoršek Rek pa je omenjeno temo pokomentirala: “Tudi možno, da so apatični, posebej zdaj ko so bile volitve za predsednika, pa drugi krog, meli smo tudi referendum, pa prvi krog lokalnih volitev, zdaj še drugi krog. V bistvu že cel mesec hodimo na volitve. Tudi to je lahko en izmed vzrokov. Velikokrat pa tudi nezaupanje. Marsikdo ne gre na volitve ker misli, da ne bo nič spremenil. Jaz pa sem mnenja in tudi otroke v šoli učim, da je pomembno da gremo na volitve, da izrazimo svojo voljo. Ker le takrat potem izberemo pravega župana ali županjo, če je volilna udeležba velika. Ker konec koncev, če si 50 odstotkov izbere svojega župana oz. županjo, tudi ni tista prava slika ali je tisti pravi človek ali ne.”

V času do drugega kroga sta oba kandidata za župansko mesto v Dravogradu precej aktivna na družbenih omrežjih: “To ni edini način komuniciranja. V bistvu vemo, da socialna omrežja so tudi najcenejša, hkrati pa imajo največji možni doseg. Zato se tega tudi najbolj poslužujem. Je pa seveda tudi stisk roke, ko greš po terenu, mi smo šli v kampanjo, da smo šli na pohode, se ustavljali na kmetijah, pri ljudeh in to je tudi eden del oz. čar tega. Tako najlažje nagovoriš, ker potem gre tudi od ust do ust dober glas, ali pa tudi slab glas, kakorkoli. Vseeno pa mislim, da je socialno omrežje  tisto, kjer najlažje prepričaš en širši krog. Recimo prvi moj posnetek nagovora je imel čez sedem tisoč ogledov,” je povedala Podgoršek Rekova.

Tudi Anton Preksavec objavlja fotografije in videe, tudi takšne kjer kaže projekte kot je vrtec, oš, škarpe, ceste … Glede na to, da je kot podžupan uradno skrbel za družbene dejavnosti, na zanima če omenjeni projekti spadajo pod njegovo okrilje? Povedal je: “Dva mandata že opravljam funkcijo podžupana in to neprofesionalno. Zadolžen sem za družbene zadeve, torej sem se prvenstveno ukvarjal z družbenimi dejavnostmi, se pravi, z našimi javnimi zavodi, zdravstvenim domom, društvi in ostalim. Seveda sem pa bil s strani županje velikokrat poslan tudi na kakšen tak projekt, predvsem iz razloga, ker pač, v svojem privat življenju opravljam delo na gradbenem področju. Imam tudi izpit za pooblaščenega inženirja in sem velikokrat sodeloval pri reševanju različnih težav, ki se pri projektih pokažejo. Sem pomagal s svojim znanjem, voljo in dal delček sebe tudi v te projekte.”

V celoti si sicer soočenje lahko ogledate spodaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav