12:03, tor, 28. Jun

VBO BraveRun, tek pogumnih, že sedmič gostuje na Mariborskem Pohorju

Na Mariborskem Pohorju se bo 4 junija že šesto leto zapored odvijala vse bolj prepoznavna tekaška preizkušnja VBO BraveRun (Tek pogumnih). Ta je tudi letos umeščena v program Športnega vikenda Maribora.

Udeleženci Teka pogumnih bodo lahko izbirali med tremi različnimi progami, dolgimi 3, 5 in 10 kilometrov.

Na letošnji prireditvi bosta start in cilj urejena v izteku Snežnega stadiona, vmes pa bo treba na osnovni 5-kilometrski progi premagati 27 atraktivnih ovir, na 10-kilometrski (dva kroga) 54 ovir in na kratki progi 23. Med ovirami bo nekaj že poznanih iz preteklih let (vzpon na 1/3 smučarskega štadiona, splav na vodi, konjske ovire, ribnik, 70-stopinjski klanec, kamionske gume, nošenje bremena, blato, 40-metrska drča …), nekaj bomo postavili takih, ki jih že nekaj let nismo uporabili, ter kakšna čisto nova. Med njimi bo na primer potrebno preplezati avtomobil, pripravljajo se nove lesene ovire, ki jih bo potrebno premagati malo drugače in še in še, pojasnijo organizatorji.

Tekaška preizkušnja, kjer se bodo udeleženci na progi soočili z vodo, blatom, vrvmi, ognjem in naravnimi ovirami razgibanega Pohorja, je primerna za vse, ki se rekreativno ukvarjajo s športom in želijo premagovati različne izzive ter se pri tem družiti s prijatelji in zabavati. Na njej lahko sodelujejo tako posamezniki kot manjše ali večje skupine.

VBO BraveRun se bo prvo soboto v juniju začel ob 12. uri, že nekaj let pa se lahko prijavijo družine z manjšimi in večjimi otroki.

Prijave bodo možne za vse še na dan dogodka, vendar zaradi manjše gneče priporočamo, da zainteresirani tekači prijavo opravijo že prej, kar je mogoče najhitreje storiti na uradni spletni strani organizatorja www. braverun.com/

Na omenjeni strani so na razpolago vse osnovne informacije o poteku prireditve in prijavnini. Ta poleg startnine vključuje še majico z motivom dogodka in nagrade za vse udeležence, višina prijavnine pa je odvisna od števila prijavljenih oseb v skupini.

»Po dvoletnem premoru pričakujemo, da bo VBO BraveRun letos privabil okrog 400 udeležencev različnih starosti, ki bodo lahko preizkusili svojo moč, vzdržljivost in spretnost. Pri tem verjamemo, da bomo ob lepem vremenu tekačem znova omogočili nepozabno doživetje v naravi na Mariborskem Pohorju,« je povedal organizator Jože Perčič.

foto: braverun.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *