14:07, čet, 30. Nov

VIDEO: Direktor in zaposleni Doma Danice Vogrinec ogorčeni, zbrali so se pred domom in izrazili nasprotovanje

Danes so v Domu Danice Vogrinec zaradi informacij, ki so se v preteklih dneh pojavile v različnih medijih, pripravili razgovor s svojci stanovalcev.

Gre za svojce stanovalcev iz različnih delovnih enot, ki so podali svoje objektivno videnje storitev in odnosov v Domu Danice Vogrinec Maribor. Pred domom na Pobrežju so se zbrali tudi zaposleni, ki so izrazili svoje ogorčenje. Marko Slavič, direktor doma, pravi, da zagotovo ni naključje, da se to dogaja v času razpisa delovnega mesta za direktorja za prihodnje mandatno okolje.

“Nimamo nobene prijave, kvečjemu pohvale. Mi smo zgroženi in si takšnih manipulacij ne bomo dovolili”

Poudaril je, da nimajo prijav o grdem ravnanju zaposlenih, kaj šele nasilju. Povedal je, da so zaposleni žalostni in ogorčeni ter da jih bo ta izkušnja naredila še močnejše. “Niti eden od zaposlenih danes ni doživel pritiska, vprašanja, če bo prišel, izkazal svoj protest. Glede na izjave o tem, da je  v domu narobe, da imamo nasilništvo, da nosijo zaposleni domov po težko opravljenem delu še to breme, skrajno neodgovorno.”

Nada Grosek, predstavnica delavcev v svetu doma, je bila med tistimi, ki je izrazila podporo, hkrati pa žalost in prizadetost zaposlenih: “Vem, da delamo dobro, da se pri nas takšne stvari, ki so navedene v medijih absolutno ne dogajajo in zato zavračam vse obtožbe na račun našega dela, obnašanja, nasilja nad starejšimi. Če kdaj, potem zdaj moremo povedati, da ponosno stojimo pred domom, ponosno stojimo za svojim delom.”

Govorili smo tudi z zaposleno Andrejo Teran. “Zbrali smo se, da damo podporo svojemu delu, da zagovarjamo svoje delo, ne pa da pljuvajo po našem delu. 30 let sem v tem in tega ne dovolim.”

“Dokler bo moji mami tukaj lepo, ne dopuščam, da nekdo govori grdo o teh ljudeh, ki postorijo vse, da so naši svojci na lepem”

Govorili smo tudi s svojci. Zlatko Kauran ima v domu mamo, odločil, da jih podpre: “Kadarkoli pridem k mami na obisk, mama reče, da je v redu, da je lepo. Dokler bo moji mami tukaj lepo, ne dopuščam, da nekdo govori grdo o teh ljudeh, ki postorijo vse, da so naši svojci na lepem, v času, ko odhajajo. In zato si zaželimo vsi, da se naj zadeve, ki ne sodijo v širši kontekst, poskušajo pospraviti.”

“Starš ni kovček, ki ga pripelješ, odložiš in greš”

Drago Naberšnik, prav tako eden izmed svojcev, je prišel podpret delo zaposlenih. Njegova mama, ki je pred dvema mesecema izgubila življenje, je bila v domu 12 let: “Poznam ljudi, zelo srčni so, vsak ni idealen, a za 12 let dela, lahko rečem, da so ji šest let poklonili, podaljšali življenje skozi kvalitetno delo, srčno delo. Res pa je to, da starš ni kovček, ki ga pripelješ, odložiš in greš.”

Foto utrinki:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav