12:27, pet, 22. Sep

VIDEO: Gibanje Svoboda v Rušah vložilo pobudo za razveljavitev dovoljenja za izgradnjo kablovoda na območju Areha

Gibanje Svoboda lokalni odbor Ruše je včeraj na seji občinskega sveta vložilo pobudo za razveljavitev dovoljenja, ki ga je občinski svet podelil županji za podpis služnostne pogodbe za izgradnjo kablovoda na območju Areha.

Gibanje Svoboda meni, da bi bila pogodba sklenjena brez ustrezne javne razprave vprašljiva. “Služnostna pogodba je dokument, s katerim se omogoči gradnja elektroenergetskega infrastrukturnega objekta na zemljišču drugega lastnika in se mu podeli pravica do upravljanja in vzdrževanja objekta,” je pojasnil Darko Knez.

V primeru Areha gre za kablovod, ki bi povezoval vetrne elektrarne na vrhu Pohorja z distribucijskim omrežjem električne energije. Gibanje Svoboda opozarja, da bi takšen poseg v naravo povzročil nepopravljivo škodo za okolje in bi ogrozil turistični potencial območja. Zato so zahtevali, da se problematika vetrnih elektrarn na Arehu uvrsti na naslednjo redno sejo občinskega sveta in da se o njej odloča na podlagi strokovnih mnenj in javne razprave.

Gibanje Svoboda si prizadeva za vključenost vseh občanov in dialog ter za zagotovitev pogojev za razvoj turizma, športa in kulture v občini Ruše, poudarijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav