14:56, čet, 30. Jun

VIDEO: Krajani Smolnika zaradi nove obvoznice na nogah

Po 30 letih, odkar so začeli z načrtovanjem umestitve državne ceste, se je pojavila nova trasa obvoznice. Krajani Smolnika so na nogah, županji pa očitajo, da je delala za njihovimi hrbti. Porušena hiša, ena ujeta med železnic in obvoznico, to so zgodbe, ki smo jih preverili na terenu.
Nova trasa ruške obvoznice je v zadnjih mesecih dvignila na noge krajane Smolnika. To so namreč opredelili v občinskem prostorskem načrtu, a je bila prvotna trasa predvidena drugje.

Dragica Pernat je iz sebe, na eni strani hiše ima namreč železniško progo, na drugi strani bi dobila protizvočno ograjo. Kronično bolnico skrbi, kaj bi se zgodilo,če bi potrebovala zdravniško pomoč. Ni v stiski le ona, temveč številni drugi, ki bi jim omenjena trasa spremenila življenjske pogoje. Ena izmed družin pa bi skoraj v celoti ostala brez dvorišča, protizvočni zid bi imeli le dva metra od vhoda.

Krajani so stopili skupaj in upajo na posluh, saj so po njihovih besedah večkrat naleteli na gluha ušesa. Poudarjajo, da ne bodo pristali na nobene Občinski svet Občine Ruše je sicer februarja županji prepovedal nadaljnje postopke in črpanje sredstev v zvezi z novo traso Ruške obvoznice.

Županjo smo prosili za odziv pred kamero, a so nam včeraj popoldan iz občine sporočili, da bodo na vprašanja odgovorili pisno. Objavimo jih, ko jih prejmemo.

Več v prispevku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *