14:23, sre, 4. Okt

VIDEO: Šolarji bodo vstopili v dograjeno šolo Dušana Flisa Hoče, dela potekajo tudi v drugih vzgojno-izobraževalnih ustanovah v občini

Na Osnovni šoli Dušana Flisa Hoče so se v zadnjih letih srečevali s pomanjkanjem prostorov, zato so bili primorani šolo razširiti. Lani so bila opravljena prva rušitvena dela, potrebne so bile prilagoditve, a sama dela učencev niso motila pri samem pouku. Dela so tik pred koncem.

Ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče, Alojz Velički, nam je razkazal nove prostore in ob tem dejal: “V tem letu smo na naši osnovni šoli postorili veliko, predvsem po zaslugi občine Hoče-Slivnica, ki se je lotila obsežnega projekta obnove šolske kuhinje, jedilnice, ki je sedaj tik pred koncem. S 1. september bo sprejela učence na okusne obroke šolske prehrane.”

Poleg tega so v prizidku pridobili štiri nove učilnice, dva kabineta in dvojne sanitarije. “Z zadovoljstvom gledamo na nove prostore. V naslednjem šolskem letu bo v oddelke vpisanih cca. 650 otrok v 30 oddelkih, od tega 26 tukaj na matični šoli, štiri oddelki pa v našem raju pod Pohorjem, šoli Reka-Pohorje,” doda na tem mestu.

Nekaj utrinkov, kako je videti šola sedaj, pa v videoposnetku spodaj:

Dela tečejo tudi na podružnični šoli, v načrtu dograditev vrtca

“V Slivnici smo z deli začeli pred tremi meseci, objekt že stoji, izvajajo se inštalacije, prihajajo na vrsto obrtniška dela, rok končanja je konec leta 2022,” nam je dejal Marko Soršak, župan Občine Hoče Slivnica. Hkrati so v fazi projektiranja širitev vrtca Rogoza in vrtca Slivnica: “Dela ne bo zmanjkalo, prebivalstvo pa počasi narašča, vedno manj otrok je doma, tako da želimo slediti temu, da so pogoji čim boljši.”

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav