13:32, sob, 23. Sep

Vlada zagotovila 2,8 milijona evrov za izvedbo Ofema

Slovenska vlada bo iz državnega proračuna za izvedbo Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem), ki bo konec julija v Mariboru, namenila dodatna sredstva v skupni višini 2,8 milijona evrov, so danes sporočili iz ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Kot so sporočili iz resornega ministrstva, se je vlada zaradi pomena dogodka odločila, da bo iz državnega proračuna za Ofem zagotovila manjkajoča sredstva v višini 2,5 milijona evrov za sofinanciranje organizacije in izvedbe prireditve ter dobrih 325.000 evrov za sofinanciranje opreme.

Skupaj s sredstvi za sofinanciranje investicij v javne športne objekte za izvedbo Ofema bo tako država za izvedbo tega mednarodnega športnega dogodka namenila skoraj devet milijonov evrov.

Vlada se je seznanila z dosedanjimi aktivnostmi organiziranja Ofema v Mariboru. Doslej je zagotovila sredstva v višini dobrih šest milijonov evrov na podlagi sklepa Vlade RS iz januarja 2021, da zagotovi finančna sredstva za sofinanciranje v športno infrastrukturo v skladu s proračunskimi možnostmi. Ta sredstva so bila namenjena sofinanciranju investicij v javne športne objekte za izvedbo Ofema v Mariboru.

Leta 2022 je ministrstvo, pristojno za šport, s tem namenom že sofinanciralo obnovo športne dvorane Tabor. Poleg tega je ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v okviru letnega programa športa za leto 2023 zagotovilo sredstva v višini treh milijonov evrov še za sofinanciranje obnove atletskega stadiona Poljane (za izgradnjo ogrevalne steze in spremljevalnega objekta).

Mestna občina Maribor je marca letos zaprosila še za zagotovitev manjkajočih sredstev za organizacijo in izvedbo dogodka.

Sredstva bodo po zagotovilih prirediteljev namensko porabljena za izvedbo športnih tekmovanj, zagotavljanje namestitev za mlade športnike in člane reprezentanc in nujne medicinske pomoči ter izvedbo protidopinških testiranj.

Kot so še sporočili iz ministrstva, se bo po podatkih organizatorja festivala predvidoma udeležilo 3600 udeležencev iz 48 držav, 800 funkcionarjev in tehničnih delegatov ter 800 prostovoljcev.

Obenem projekt prinaša tudi druge prednosti za mesto Maribor, regijo in celotno Slovenijo, ker bo obnovljena športna infrastruktura pomembna zapuščina tega projekta za nadaljnji razvoj športa in športnih dogodkov v mestu in regiji, mladim športnikom pa bo omogočila ustrezne pogoje za razvoj.

Vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav