23:25, pon, 2. Okt

Županja občine Ruše bi prodala stanovanja socialno ogroženih

Na seji Občinskega sveta Občine Ruše je Darko Knez iz Gibanja Svoboda poudaril, da nasprotujejo prodaji 34 socialnih stanovanj v lasti občine Ruše, katerih predlog za prodajo je podala županja Urška Repolusk v predlogu proračuna.

“Upam, da se ne bo ponovila zgodba parkirišča pri Pošti”

Med drugim je dejal, da se občinski svetniki o prodaji do danes z županjo Urško Repolusk niso pogovarjali. O namenu prodaje so, kot je zatrdil, izvedeli iz dokumentacije proračuna. Vprašal jo je tudi, ali so o tem seznanjeni trenutni najemniki stanovanj: “Upam, da se ne bo ponovila zgodba parkirišča pri Pošti.”

“Kot družba bi morali poskrbeti za najbolj ranljive. Žal pa prodaja teh stanovanj ni napačna, ampak je neetična. Menim, da občina ne bi smela obravnavati stanovanj kot tržno blago. Prodaja stanovanj, v katerih prebivajo, bi zanje pomenila hud šok,” je dejal Knez v nadaljevanju in županjo prosil naj razmisli, kaj lahko stori za te ljudi.

Zatrdila, da bi jih prodala le tistim, ki v njih živijo

“Glede stanovanjske politike moram povedati, da smo v primerjavi z občino Selnica ob Dravi zelo bogati s tem fondom. Imamo cca. 100 stanovanj, socialnih stanovanj, kjer živijo naše družine. Za stanovanja skrbimo in bomo tudi v prihodnje. V kolikor si najamejo profitno stanovanje, imamo tudi subvencije. Ne bi govorila o ne skrbi za socialno šibke. Povedati moram, da se na nas obračajo ljudje, ki živijo v teh stanovanjih, saj želijo ta stanovanja kupiti,” je dejala in poudarila, da bi stanovanja prodali le tem in zatrdila, da nikakor ne bi stanovanj prodali drugim.

Zahtevali izbris prodaje

“V Svobodi stremimo k temu, da bi socialno šibkim občanom naše občine nudili različne oblike pomoči. V želji, da njihove socialne in čustvene stiske s prodajo stanovanja ne bi še dodatno poglabljali, zahtevamo, da se stanovanja nemudoma izbrišejo iz Načrta razpolaganja s stavbami in deli stavb,” so dejali.

Preverite, ali želi prodati tudi vaše stanovanje TUKAJ ( od strani 178).

FOTO: ruse.si
FOTO: ruse.si

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav