20:43, sre, 1. Feb

Klakočar Zupančičeva verjame v tvorno sodelovanje s Pirc Musarjevo

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je ob objavi prvih delnih izidov drugega kroga predsedniških volitev pridružila najverjetnejši zmagovalki Nataši Pirc Musar v njenem štabu. Kot pravi, je izjemno počaščena, da je lahko “prva čestitala prvi predsednici republike”. Verjame v tvorno sodelovanje Pirc Musarjeve z zakonodajno vejo oblasti.

Klakočar Zupančičeva, sicer tudi podpredsednica Gibanja Svobode, je ob tem tudi zanikala, da bi bile med Gibanjem Svoboda in predsedniško kandidatko iskre.

Po njenih besedah sta tako Milan Brglez, ki ga je Gibanje Svoboda podprlo v prvem krogu predsedniških volitev, kot Pirc Musarjeva izjemna človeka in strokovnjaka vsak na svojem področju, da si oba “zaslužita vse spoštovanje, tudi zato, ker sta se spustila v to bitko, ki je včasih lahko tudi težka za kandidate”. “Izražam svoje občudovanje in spoštovanje do obeh in verjamem, da bosta oba sedaj vsak na svojem področju delala vse najboljše za Slovenijo, gospod Brglez kot evropski poslanec in gospa Pirc Musar kot predsednica republike Slovenije,” je dejala.

Predsednica DZ od najverjetnejše bodoče predsednice republike pričakuje tvorno sodelovanje s poslanskimi skupinami. Spomnila je na izjavo Pirc Musarjeve, da bi se rada srečala tudi s predsedniki vseh parlamentarnih strank. “Verjamem, da se bo trudila za nek konsenz, verjamem pa tudi, da bo, če bo treba tudi ostro, opozarjala, če bo oblast skrenila s tiste poti, na kakršni mora biti demokratična, moderna ustavna država,” je dejala.

Klakočar Zupančičeva verjame, da bo sodelovanje s predsednico republike tvorno za celotno zakonodajno in tudi za izvršilno vejo oblasti. “Verjamem, da bomo naredili Slovenijo boljšo, prijaznejšo, strpnejšo, vključujočo in uspešno,” je še dodala.

Na vprašanje, kaj pričakuje od kandidata Anžeta Logarja, ki se v primeru današnjega poraza na volitvah vrača v parlament, pa je Klakočar Zupančičeva dejala, da je vesela, da se vrača v parlament, “v svoji predsedniški kampanji je zagovarjal vrednote, kot so spoštovanje, vključevanje drugače mislečih, spoštovanje ustavnosti in zakonitosti, spoštovanje ustavne države, spoštovanje ustavnega sodišča, sloga in združevanje”. “Seveda od njega pričakujem, da bo vse te vrednote, ki jih je naštel, dosledno uveljavljal kot poslanec poslanske skupine SDS,” je dejala predsednica DZ.

Kot je še dodala, je vesela, da se je Slovenija odzvala pozivu “gremo na volitve”. “Prav je, da so šli ljudje na volišča, da so izrazili svojo voljo,” je navedla.

Pirc Musarjeva je po delnih neuradnih rezultatih današnjih volitev v drugem krogu premagala protikandidata Anžeta Logarja, po preštetih 95 odstotkih glasovnic je prejela dobrih 54 odstotkov glasov.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *