21:02, sre, 17. Avg

Gibanje Povežimo Slovenijo bo odslej integralni del SLS

Gibanje Povežimo Slovenijo, katerega avtorstvo in lastništvo znamke pripada SLS, odslej ne bo več nastopalo samostojno, pač pa bo integralni del Slovenske ljudske stranke.

Za aktivno delovanje v gibanju Povežimo Slovenijo ni pogoj članstvo v SLS, zato so k sodelovanju povabljeni vsi, ki so doslej sodelovali ali podpirali gibanje Povežimo Slovenijo, pa tudi drugi, ki podpirajo več sodelovanja in povezovanja v slovenski politiki in družbi.

Pet strank (SLS, Zeleni Slovenije, Konkretno, Lista Franca Kanglerja – NLS in Nova socialdemokracija) se je dne 2. 2. 2022 s sporazumom zavezalo k oblikovanju skupne liste za parlamentarne volitve. V ta namen je SLS tudi dala soglasje za uporabo znamke Povežimo Slovenijo za parlamentarne volitve, so sporočili iz SLS.

Okrepiti želijo svoj položaj na lokalni ravni 

“Ker na volitvah skupna lista gibanja ni dobila dovolj glasov za vstop v parlament, SLS pa želi s samostojnim nastopom na lokalnih volitvah ohraniti in po možnosti okrepiti svoj položaj na lokalni ravni, vključujemo tudi gibanje Povežimo Slovenijo v obliko delovanja SLS. Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali z nami v gibanju Povežimo Slovenijo in jih vabimo v SLS, ki bo nadaljevala s prizadevanji za več sodelovanja in povezovanja v Sloveniji,” še dodajo v stranki.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *