16:30, čet, 30. Jun

Janša čestital Golobu: “Naj bodo dejanja v skladu z današnjimi obljubami in ne v skladu z včerajšnjo koalicijsko pogodbo”

Premier Janez Janša, ki vodi vlado zadnji dve leti, je na Twitterju čestital svojemu nasledniku Robertu Golobu ob izvolitvi za mandatarja. “Naj bodo dejanja v skladu z današnjimi obljubami in ne v skladu z včerajšnjo koalicijsko pogodbo,” je ob tem zapisal.

Predsednik SDS Janša je bil za mandatarja izvoljen 3. marca 2020, po odstopu Marjana Šarca s premierskega položaja in posledičnem padcu vlade. Podprlo ga je 52 poslancev, 31 jih je glasovalo proti, ena glasovnica je bila neveljavna. Njegova vlada je prisegla 13. marca, trenutno pa opravlja tekoče posle. Mandat ji je namreč prenehal z ustanovno sejo DZ po volitvah 13. maja.

Predsednik Gibanja Svoboda Golob pa je bil danes s 54 glasovi za, 30 proti in ob eni neveljavni glasovnici izvoljen za mandatarja nove, 15. slovenske vlade. V DZ je že prisegel, pričakovati pa je, da bo še danes v DZ vložil listo kandidatov za ministrsko ekipo.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *