17:49, čet, 2. Maj

Objave

Mariborski policisti v tovornjaku ujeli ilegalne migrante

Na strateški mejni točki Gruškovje so policisti za izravnalne ukrepe ustavili tovorno vozilo, turških registrskih tablic, za katerega je obstajal sum, da v tovornem delu prevaža migrante.

Tokrat v oddaji Moja zgodba rejnica Nada

Nada Zidovnik je rejnica že 30 let, s solzami v očeh pove: “Noben otrok mi ni rekel teta, vsi so bili tako majhni, da so me klicali kar mama, kar pa mi je bilo zelo všeč.” Dodala je, da so vsi otroci zanjo veliko bogastvo.

FOTO: Prvomajski pohod na Zavrh ponovno privabil množico pohodnikov

Tudi letos so se mnogi odpravili na prvomajski pohod na Zavrh v občini Lenart. Prišli pa niso samo iz Lenarta, ampak so se na pot odpravili tudi iz Destrnika, Trnovske vasi, Svete Trojice v Slovenskih goricah, Maribora in od drugod.

Napoved nocojšnje oddaje Na glas: Položaj delavcev in njihove pravice

Danes, 2. maja 2024, se bo na BK TV ob 20. uri začela oddaja Na glas, v kateri se bo v luči praznika dela voditeljica skupaj z gosti dotaknila položaja in vloge delavcev v sedanjem času.

Shell leto začel z nižjimi prihodki in dobičkom

Britanski energetski velikan Shell je v prvem četrtletju zabeležil 7,4 milijarde dolarjev (6,9 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 15 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Začenja se dolgo pričakovana obnova avtoceste med Framom in Slovensko Bistrico

Začetek obnove voziščne konstrukcije med priključkoma Fram in Slovensko Bistrico sever je predviden 6. maja, zaključek del pa 15. novembra 2024.

Nogometni svet zavit v črnino: umrl je nekdanji nogometaš

Španski drugoligaš Real Zaragoza je sporočil žalostno novico o smrti svojega skavta in nekdanjega nogometaša Santosa “Santija” Olma, ki ga je do smrti zbil tovornjak.

FOTO: Štajerska avtocesta med Dramljami in Pletovarjem ponovno odprta, ostaja zastoj

Štajerska avtocesta med Dramljami in Pletovarjem proti Mariboru je ponovno odprta, ostaja pa zastoj, poroča prometno-informacijski center.

Na Ptuju začenjajo razprave za izdelavo celostne prometne strategije

Mestna občina Ptuj je bila uspešna na razpisu ministrstva za okolje, podnebje in energijo za sofinanciranje izdelave občinske celostne prometne strategije in bo tako v sklopu programa evropske kohezijske politike za omenjeni dokument prejela sredstva v višini 70 odstotkov vrednosti celotne operacije.

Zaspal v lokalu v Mariboru, nato je začel kričati …

Včeraj, okoli 21. ure, so bili mariborski policisti obveščeni o kršitvi javnega reda v enem izmed lokalov v Mariboru.