07:21, čet, 18. Apr

Objave

FOTO: V Malečniku je 3. Glaserjev festival, danes bo koncert Orkestra Slovenske vojske s sopranistko Andrejo Zakonjšek Krt

V Malečniku poteka od  17. do  21. aprila 2024 pod geslom ‘Domovina. Dom. Sreča.’ 3. Glaserjev festival. Gre za festival, ki je namenjen vsem generacijam. Letos poteka pod častnim pokroviteljstvom Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, zvrstilo pa se bo več dogodkov.

V občini Hoče-Slivnica našli mino iz obdobja 2. svetovne vojne

V Spodnjih Hočah so danes našli mino iz obdobja 2. svetovne vojne.

Neža Klančar kot prva Slovenka na 100 prosto pod 54 sekundami

Plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar je na odprtem prvenstvu Avstralije v Southportu na znameniti Zlati obali dosegla nov slovenski rekord na 100 m prosto. S 53,96 je kot prva Slovenka prebila mejo 54 sekund. Rekord Ravenčanke Janje Šegel, dosežen na sredozemskih igrah v Oranu 2022, je izboljšala za tri desetinke sekunde.

Mariboru pripadel večni nogometni derbi z Olimpijo v Ljubljani

Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).

V Limbušu se je vozilo prevrnilo na streho, osebo rešili s tehničnim posegom

Ob 8.51 je v naselju Limbuš, občina Maribor, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Pogrešano osebo našli mrtvo

Ob 7.18 se je na območju naselja Dutovlje, občina Sežana, nadaljevala iskalna akcija pogrešane osebe.

VIDEO: Raiven pred odhodom na Evrovizijo predstavila videospot in pesem Ofelija o še eni ikonični ženski

Raiven je predstavila ožjo ekipo, ki jo bo spremljala na Evroviziji, ko bo zapela Veroniko. Hkrati pa tudi nov videospot za pesem Ofelijo, s katero sledi glasbeno-liričnim aktualizacijam zgodb ikoničnih žensk, med katerimi so Carmen (Habanera), lepa Helena (Ikona), Elektra (Elektrino srce) in seveda Veronika.

SDS: V DZ je umrla pravna država

V SDS so kritični do ravnanj koalicije in predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič, ki opoziciji omejujeta vzvode, ki jih ima na voljo, sta danes ocenila prvak SDS Janez Janša in vodja poslancev SDS Jelka Godec. Slednja je ocenila, da je v DZ umrla pravna država, Janša pa, da se v DZ posnemajo prakse ljubljanskega mestnega […]

Kim Kardashian prihaja v Srbijo: Takšne so njene zahteve, med drugim ji mora biti ves čas na voljo 10 avtomobilov

Najslavnejša resničnostna zvezdnica na svetu prihaja v Beograd z otrokoma, poroča Kurir.

Vlada dala soglasje k načrtu promocijskih aktivnosti za pridobivanje vojaškega kadra

Vlada je na današnji seji izdala soglasje k načrtovanim promocijskim aktivnostim za pridobivanje kadra Slovenske vojske (SV) v letu 2024, so sporočili z obrambnega ministrstva. Kadre bodo pridobivali s štipendiranjem, izvajanji delovnih praks, tabori za mlade in z vsebinami, ki so mladim zanimive in hkrati krepijo vojaške kompetence, so našteli.