08:54, sob, 21. Maj

Objave

V zadnjih letih velike spremembe na trgu študentskega dela

Mladi iskalci dela so se v zadnjih letih močno spremenili, prav tako trg študentskega dela. Mladi poznajo svoje pravice in se znajo postaviti zase, pomemben jim je ugled delodajalca, ugotavljajo v e-Študentskem Servisu. Kot je razvidno iz njihove raziskave, pa si jih še vedno največ želi redne zaposlitve. Študentsko delo se je medtem podražilo.

VIDEO: Tradicionalno ulično četvorko plesali tudi v Mariboru

Maturanti so danes opoldne po slovenskih mestih zaplesali tradicionalno ulično četvorko v okviru projekta Plesne zveze Slovenije (PZS). Hkrati je v 17 slovenskih in 18 mestih po Evropi zaplesalo več kot 15.000 udeležencev, samo v Ljubljani se jih je po poročanju Radia Slovenia International (SI) zbralo med 2000 in 3000.

VIDEO: Pomoč odvisnikom od alkohola in pomirjeval

V Zdravstvenem domu Maribor imajo program, v katerem obravnavajo bolnike, ki so zasvojeni z alkoholom in pomirjevali. Kako poteka zdravljenje in kako poiskati pomoč, smo spregovorili s tamkajšnjim psihiatrom Martinom Gselmanom.

Huda lakota otrok se bo zaradi vojne v Ukrajini še povečala

Zaradi globalnih pretresov, ki vplivajo na prehransko varnost po vsem svetu, vojne v Ukrajini, okrevanja gospodarstev po pandemiji ter vztrajne suše, ki zaradi podnebnih sprememb pustoši po nekaterih državah, se bo huda lakota otrok v prihodnje še povečala, je danes v poročilu opozoril Unicef.

VIDEO: Jagodka, uspešna zgodba dveh prijateljev

Žan Voglar in Jure Kajzersperger sta se spoznala v srednji šoli in postala dobra prijatelja. Druži ju ljubezen do narave in pridelave jagod. V Mariboru sta tako pred tremi leti najela površine in začela pisati danes uspešno zgodbo Jagodka.

O smrti in umiranju: “Njegovo telo je propadalo, a imel je iskrive oči, tako polne življenja”

V oddaji Moja zgodba smo z Mihom Zimškom iz društva Hospic govorili o umiranju, minljivosti in smrti. Kaj je tisto česar si ljudje želijo v zadnjih dneh svojega življenja? Kako je biti del tako intimnega trenutka kot je smrt?

VIDEO: Ganljiv govor Matejevega očeta: “Hvala Beograd, domov odhajam s sinom”

V Beogradu so se včeraj pred cerkvijo sv. Antona Padovanskega v Beogradu poslovili od pokojnega Mateja Periša.

VIDEO: V Nemčiji divjal tornado in poškodoval več kot 30 ljudi

Nemške oblasti so danes sporočile, da je bilo v mestu Paderborn na zahodu države ob divjanju tornada poškodovanih od 30 do 40 ljudi, od tega najmanj deset huje, nastala pa je tudi velika materialna škoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Pesnici prišlo do nesreče, avtomobil pristal na strehi

Včeraj ob 16.08 je v naselju Jareninski vrh, občina Pesnica, voznik s osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho.

Svet Levice potrdil ministrske kandidate stranke

Svet stranke Levica je soglasno potrdil ministrske kandidate stranke. Ministrstvo za solidarno prihodnost bo po pričakovanjih vodil koordinator stranke Luka Mesec, resor za delo Simon Maljevac, resor kulture pa Asta Vrečko. Do sprejema novega zakona o vladi bo sicer Mesec prevzel vodenje ministrstva za delo, Maljevac pa bo državni sekretar.