01:40, ned, 25. Sep

Objave

Predsedniški kandidat Miha Kordiš v Mariboru v podporo javnemu zdravstvu

Predsedniški kandidat Levice Miha Kordiš je včeraj obiskal Maribor ter se srečal s številnimi prebivalkami in prebivalci.

FOTO: V Selnici ob Dravi poučen kolesarski izlet po Jabolčni poti

Včeraj se je v Selnici ob Dravi odvijal kolesarski izlet po Jabolčni poti. Dogodka so se udeležili osnovnošolski in vrtčevski otroci in družine.

Marjan Šarec: “2. svetovna vojna nas je postavila med narode z močno protifašistično zavestjo.”

Minister za obrambo Marjan Šarec se je na letališču Otok pri Metliki udeležil slovesnosti ob 78. obletnici pobega in osvoboditve 87 britanskih vojnih ujetnikov iz nemškega taborišča v Ožbaltu v bližini Maribora do Otoka pri Metliki. Tam je bilo med drugo svetovno vojno partizansko letališče, od koder so bili ujetniki prepeljani v italijanski Bari.

FOTO: Na Destrniku opravili 11. trgatev potomke Stare trte

Trgatev so izvedli Turistično društvo Destrnik in Društvo vinogradnikov in sadjarjev osrednje Slovenske gorice. Udeležila se ga je tudi 8. ptujska vinska kraljica Monika Kovačič, prav tako tudi župan občine Destrnik Franc Pukšič.

Preklicali iskanje 14-letnice

Pogrešana je bila 14-letna Lara iz Bohinja.

Dvorani v SNG dobili novi imeni

Velika in Stara dvorana Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Maribor sta v jubilejni stoti sezoni dramskega gledališča dobili novi imeni. Stara dvorana se odslej imenuje Dvorana Frana Žižka, Velika dvorana pa Dvorana Ondine Otta Klasinc.

Avtobus stisnil žensko ob zid

Ob 14.34 je na avtobusni postaji v Piranu avtobus pri vzvratni vožnji stisnil mimoidočo občanko ob zid.

Rebalans potreben, ker je prejšnja vlada delila bonboniere

Odbor DZ za finance danes obravnava predlog rebalansa državnega proračuna, s katerim se poraba povečuje za približno 600 milijonov evrov. Prejšnja vlada je po potrditvi proračuna sprejela še vrsto dodatnih obveznosti, je pojasnil finančni minister Klemen Boštjančič. “Vlada je pred volitvami delila vrsto volilnih bonbonier,” je dodal.

Pričeli z odstranjevanjem nelegalno označenih kolesarskih poti po mirnih conah na Pohorju

Zavod za gozdove Slovenije je pričel z odstranjevanjem nelegalno označenih kolesarskih poti po mirnih conah na Pohorju Rekreacija v gozdnem prostoru se je v preteklih desetletjih močno razširila, tudi na predele, kjer množična prisotnost ljudi iz različni razlogov ni zaželena (varstvo narave, gozdna proizvodnja, …).

VIDEO: Vključevanje invalidov na Muti s prav posebno delavnico z najmlajšimi

Na Muti so pred dnevi organizirali delavnico, kjer so sodelovali člani tamkajšnjega društva invalidov in najmlajši prebivalci občine.