07:39, pon, 6. Dec

Objave

Nekdanji košarkarski reprezentant umrl v komaj 33. letu starosti

Žalostna novica za vse ljubitelje košarke odmeva po tem, ko je preminul srbski košarkar Stevan Jelovac. Pred tremi tedni se je na treningu svoje ekipe zgrudil, zadela ga je kap. Odpeljali so ga v atensko bolnišnico, kjer pa zdravljenje ni potekalo uspešno. 

Janša v tvitu o sprejemu italijanskih zdravnikov izpostavil dežurstva svoje žene

Premier Janša je v tvitu, v katerem je opozoril na stanje v bolnišnicah, izpostavil tudi svojo ženo Urško Bačovnik Janša in njena dežurstva v bolnišnici.

VIDEO: Miklavž nam je razkril, kako ve, kdo je priden in kdo poreden

V Selnici ob Dravi smo ujeli Miklavža, ki je skupaj z angelčkom in parkljem razveselil selniške otroke. Povedal je, da so v Selnici ob Dravi doma otroci, ki niso poredni, in da si prav vsi zaslužijo dobiti darila. Mi pa smo ga vprašali, kako ve, kdo je priden, kdo pa ne.

Ema Klinec za pol točke ob stopničke

Avstrijka Marita Kramer (268,9 točke) je zmagovalka posamične tekme za svetovni pokal smučarskih skakalk v norveškem Lillehammerju. Na drugem mestu je končala Nemka Katharina Althaus (259,8), domačinka Silje Opseth pa je bila tretja (253,2). Najboljša Slovenka Ema Klinec (252,7) je na četrtem mestu stopničke zgrešila za vsega pol točke.

Danes skakalci brez stopničk, a kljub temu z odličnimi rezultati

Avstrijec Jan Hörl (123,4 točke) je zmagovalec posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v poljski Wisli. Drugi je bil Norvežan Marius Lindvik (255,2), tretji pa še en Avstrijec Stefan Kraft (253,6). Najboljši Slovenec je bil Cene Prevc (241,6) na šestem mestu. Lovro Kos (240,3) je končal na osmem mestu.

Pogrešan je Rok iz Limbuša

Policisti policijske postaje Maribor II so sprejeli prijavo o pogrešani osebi.

Bo za trojni umor v Gerečji vasi izrečena prva dosmrtna kazen v Sloveniji?

Ptujsko sodišče bo v ponedeljek izreklo sodbo Silvu Drevenšku za lanski božični trojni umor nekdanje partnerke in njenih staršev v Gerečji vasi, za kar je tožilstvo predlagalo dosmrtno zaporno kazen. A to ni prvi takšen predlog, ki pa ga doslej sodišče še ni izreklo v nobenem primeru. Dosmrtna kazen je v Sloveniji znova v veljavi […]

Umrl nekdanji evropski poslanec in novinar

V starosti 90 let je danes ponoči na svojem domu v Gorici umrl novinar, nekdanji italijanski senator in evropski poslanec Dimitrij Volčič, poročajo Primorske novice.

FOTO: Vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho, na pomoč gasilci

Ob 11.36 je v naselju Gornji Dolič v občini Mislinja osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na streho.

VIDEO: Legenda Dupleka – oslica Paška, ki obožuje poroke

Ena od dupleških legend je zagotovo oslica Paška, ki prav rada zavije na kako poroko ali dogodek, ki se odvija pri Občini Duplek. Simpatično in radovedno oslico smo obiskali in jo vprašali, kaj ji je tako zelo všeč na porokah in tudi s čim se rada posladka.

Slovenka v srbskem resničnostnem šovu zbila sotekmovalko na tla: “Na kraju samem bi lahko umrla!”

Slovenka Denise Dame je ena od udeleženk v srbskem resničnostnem šovu Zadruga. Pred kratkim je v šovu vzrojila, ker naj bi sotekmovalka vzela njene stvari. Spravila se je nanjo, ostali so jo komaj zadrževali.

VIDEO: Na Centru za preprečevanje odvisnosti pomagajo tudi otrokom, najmlajši ima komaj 11 let

Najmlajši odvisnik, ki mu sedaj nudijo pomoč in podporo na mariborskem centru za preprečevanje odvisnosti, je star komaj 11 let. Žal pa ne gre za osamljen primer otroka oziroma mladostnika, ki je odvisen od drog. O pereči problematiki so govorili na regijskem strokovnem srečanju o preprečevanju obvladovanju zasvojenosti v Podravski regiji. Pripravila jo je mariborska […]

TRAGEDIJA: Pod plazom umrl 19-letni motokrosist, od njega se poslavljajo mnogi

Poročali smo že, da so v snežnem plazu na Salzburškem v Avstriji v soboto umrle tri osebe, dve pa sta bili poškodovani, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ihan: Če bo različica omikron bolj nalezljiva in manj patogena, bo to celo ugodno

Če se izkaže, da je nova različica koronavirusa omikron bolj nalezljiva in manj patogena, torej manj nevarna za človeka, bo to celo ugodno, je za STA pojasnil imunolog Alojz Ihan. Večja nalezljivost bo sicer najverjetneje terjala prilagoditev cepiv. Če bo omikron podobno nalezljiv kot delta, pa bodo zadostovali poživitveni odmerki trenutnih cepiv.

Tragedija v Avstriji, v plazu umre tri mlade osebe

V snežnem plazu na Salzburškem v Avstriji so v soboto umrle tri osebe, dve pa sta bili poškodovani, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

To so novi rezultati

V soboto so ob 2986 PCR-testih potrdili 1116 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 37,4 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 29.311 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje okužb znaša 1800, 14-dnevno na 100.000 prebivalcev pa 1390.

FOTO in VIDEO: Advent in Božična vas na Muti s sporočilom, da so prazniki pred vrati

Praznični december se je že začel. Tako je tudi na Muti, kjer že imajo postavljen adventni venec, ta vikend pa so zasijale tudi praznične luči, člani in članice Turističnega društva pa so postavili Božično vas.

Med otroke bo ponoči prišel prvi od decembrskih dobrih mož

Med otroke bo ponoči prišel prvi od decembrskih dobrih mož. Glede na slovensko kulturno dediščino jih bo namreč obiskal sv. Miklavž, ki goduje 6. decembra. Pridnim bo prinesel darove, porednim pa šibo. Darove bo pustil v krožnikih ali peharjih, ki mu jih bodo otroci nastavili zvečer.

FOTO: Požar v stanovanjski hiši, škode za več 10 tisočakov

Ob 17.53 je v Bresternici, občina Maribor, zagorelo v dimniku stanovanjske hiše, požar pa se je razširil na ostrešje v velikosti 12×10 metrov, poroča Uprava za zaščito in reševanje RS. 

Gradbeni inšpektorji v poostrenem nadzoru

V usmerjeni akciji nadzorov na področju vgrajevanja gradbenih proizvodov, so gradbeni inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor (IRSOP), preverjali ali izvajalec gradbenih del dobavlja in vgrajuje izključno gradbene proizvode, ki ustrezajo nameravani uporabi in ki so bili dani v promet v skladu s predpisi za dajanje gradbenih proizvodov v promet in katerih skladnost je potrjena […]

Mariborski center za rehabilitacijo postal olimpijsko medicinski športni center

Anej Doplihar je športni parakolesar, ki je na paraolimpijskih igrah v Tokiu dosegel deveto mesto. Ob dnevu invalidov je bil na prikazu terapije športne rehabilitacije v mariborskem centru za rehabilitacijo, kjer so kot primer dobre prakse izpostavili sodelovanje Centra za rehabilitacijo in Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paraolimpijskega komiteja. Postali so namreč olimpijsko […]

Na pomoč v Slovenijo prihajajo italijanski vojaški zdravstveni delavci

V Slovenijo bo danes prišlo na pomoč 15 italijanskih vojaških zdravstvenih delavcev, ki se bodo pridružili skupinam vojaške zdravstvene enote Slovenske vojske pri pomoči v covidnih bolnišnicah. V kranjski vojašnici jih bosta pozdravila minister za obrambo Matej Tonin in minister za zdravje Janez Poklukar, so pojasnili na ministrstvu za obrambo.

Iz njive izginilo delovno vozilo, škode za 8.000 evrov

Mariborski policisti poročajo o tatvini bagerja.

Brez dlake na jeziku o odvisnosti o droge: “Z mano je bilo konec, imel sem 60 kilogramov in popoln razpad življenja”

Simon Popović je z nami odkrito spregovoril o svoji odvisnosti od droge. “V mojih časih droga ni bila tako dostopna, kot je v današnjih časih. Za drogo si se moral potrudil,” nam je dejal. Sprva je začel s travo pri 18-ih letih. Nato se je stopnjevalo.

Moja zgodba: Nekdanji odvisnik od drog

2. 12. 2021 ob 21. uri smo v oddaji Moja zgodba gostili Simona Popovića, nekdanjega odvisnika od drog.

Tragedija v Nemčiji: Odkrili pet trupel, med njimi so tri otroci

Policija je danes okoli poldneva v stanovanjski hiši v manjšem kraju južno od Berlina odkrila trupla dveh odraslih in treh otrok, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Na truplih so vidne strelne in vbodne rane.

Počivalšek: Konkretno bo branik pred odkloni z ene ali druge strani

Stranka Konkretno bo branik pred odkloni z ene ali druge strani in varuh slovenskega liberalizma, je ob ustanovitvi nove stranke v svojem govoru povedal njen predsednik Zdravko Počivalšek. Ob tem je poudaril, da stranka ponuja prelom s staro politiko, ki gleda samo nazaj.

USPEH: Slovenci na prvi ekipni tekmi na stopničkah!

V Wisli se je danes odvila prva ekipna tekma skakalcev v letošnji sezoni. Slovenija je bila po prvi seriji na tretjem mestu. V finalu so to mesto zadržali, kljub temu, da je pred zadnjim skokom kazalo, da se jim obeta celo zmaga.

VIDEO: V Avstriji več kot 40.000 protestnikov demonstriralo proti ukrepom

V avstrijski prestolnici Dunaj je danes več kot 40.000 protestnikov demonstriralo proti ukrepom, namenjenim zajezitvi pandemije covida-19. Za varnost je skrbelo okoli 1200 policistov, ki so več oseb pridržali, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

VIDEO: Protest proti Arsenoviču: “Obljubljal si razvoj levega in desnega dela Drave. V Mariboru ni levo desno, mi smo vsi Maribor”

V Mariboru, v neposredni bližini Mestne občine Maribor, se je danes odvil shod proti županu Mestne občine Maribor Saši Arsenoviču.

Predsednik Sindikata policistov prejel opozorilo pred odpovedjo

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Kristjan Mlekuš je v petek prejel opozorilo pred odpovedjo, generalni direktor policije Anton Olaj pa naj bi opozorilo pred odpovedjo delovnega razmerja prav tako že podpisal tudi za predsednika Policijskega sindikata Slovenije Roka Cvetka, danes poroča časnik Dnevnik.

Poziv rejcem perutnine k ukrepanju zaradi širjenja ptičje gripe

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pozivata vse rejce perutnine k doslednemu izvajanju biovarnostnih ukrepov za preprečevanje okužbe z visoko patogeno aviarno influenco (HPAI), ki se širi po Evropi. Neupoštevanje ukrepov pomeni veliko tveganje za okužbo v rejah s perutnino, ki povzroča ogromno gospodarsko škodo. Posebej […]

Janković ob zapiranju stojnic: “Stvar, ki se zdaj dogaja, je res nerazumljiva.”

V mestih po Sloveniji so izvedbo prazničnih sejmov večinoma prilagodili novim ukrepom, po katerih je od danes z izjemo pečenega kostanja prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah. Območje sejemskih prireditev mora biti ograjeno, organizatorji pa morajo ob vhodu preverjati pogoj PCT.

Šokantna zgodba iz slovenske porodnišnice je izmišljena

Na Facebooku kroži zgodba, ki je povsem izmišljena in jo v celoti zavračamo, so sporočili iz porodnišnice v Postojni.

FOTO: Gasilci posredovali na Dravinji

Gasilci prostovoljnega gasilskega društva Tržec so včeraj zjutraj posredovali na reki Dravinji.

FOTO: Otroci stopili skupaj, na Pohorski tržnici v zameno za prostovoljni prispevek ponujajo svoje izdelke

Pohorska tržnica bo v decembru obratovala vsak petek od 17.00 do 20.00, v soboto, od 9.00 do 12.00, in od 17.00 do 20.00 ter v četrtek, 23. in 30. decembra od 17.00 do 20.00.

Z današnjim dnem v veljavi denarno nadomestilo za nekatere za čas karantene

V veljavo je stopil dopolnjeni zakon o nujnih ukrepih na področju zdravstva, ki v primeru okužbe s koronavirusom ali zaradi obveznosti varstva otroka zaradi odrejene karantene uvaja denarno nadomestilo tudi za samozaposlene, družbenike gospodarskih družb in kmete.

Kje vse se bo ustavil Miklavž ta vikend?

God sv. Nikolaja ali Miklavža, enega izmed najbolj priljubljenih svetnikov, s katerim je povezano tradicionalno obdarovanje otrok, praznujemo 6. decembra.

Odziv na izjavo Beovičeve: “Gospa, jemljete si božja pooblastila!”

Na družbenih omrežjih se pojavljajo odzivi na izjavo Beovičeve, v kateri je dejala, da je ena od idej ta, da bi si morali necepljeni sami plačati zdravljenje v primeru obolelosti. Tako ena od uporabnic pravi, da si Beovičeva pri tem jemlje božja pooblastila.

Hrvat prečkal mejo izven prehoda

Policisti so včeraj ob 10.26 v kraju Meje zaznali prehod preko državne meje.

Neznani storilec kradel na gradbišču v Framu, škode za 17 tisočakov

Policisti so včeraj obravnavali tatvino delovnega stroja.

Saj ni res pa je … pri naših sosedih na cepljenje odšel z umetno roko

Proticepilec se je po svoj odmerek odpravil z lažno silikonsko roko, poročajo mediji. Medicinska sestra je že želela moškega cepiti, a se ji je roka zdela sumljiva.

Toliko okužb je bilo potrjenih včeraj

Včeraj, 3. decembra, je bilo v Sloveniji opravljenih 92.705 testov in opravljenih 5.513 PCR testov.

To naj bi nastalo v prostorih nekdanjega zapora v Mariboru

Regionalna razvojna agencija (RRA) Podravje – Maribor namerava prostore nekdanje kaznilnice pri nakupovalnem središču Europark pretvoriti v razvojni podjetniški center. Poimenovali so ga Kreativni park Drava.

SMC in GAS danes v novo stranko pod vodstvom Počivalška

Stranki SMC in GAS bosta danes na združitvenem kongresu oblikovali novo, skupno stranko. Njeno vodenje bo predvidoma prevzel zdajšnji predsednik SMC Zdravko Počivalšek, podpredsednik pa bo zdajšnji prvak GAS Alojz Kovšca. Oba verjameta v potencial nove, v gospodarski razvoj usmerjene stranke, tudi na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

VIDEO: Mala božična vasica pred okrepčevalnico Kobanka

Te dni po vseh občinah v Sloveniji prižigajo praznične luči, velik pomen temu času pa dajejo tudi nekateri posamezniki. V okrepčevalnici Kobanka v Selnici ob Dravi so si zamislili mini božično vas.

V Mariboru napovedan shod proti Arsenoviču, spremljala ga bo policija

Policija je seznanjena z informacijami o neprijavljenem javnem shodu v Mariboru. Shod doslej ni bil prijavljen na policijski postaji ali upravni enoti, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih.

Pahor: Slovenci smo dobili internet skoraj hkrati s svojo državo

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj v Predsedniški palači priredil sprejem ob 30-letnici interneta v Sloveniji.

Se odpravljate na potovanje? Ta država po novem tudi od cepljenih potnikov zahteva test PCR

Švica spričo zaskrbljujočega naraščanja okužb z novim koronavirusom zaostruje zajezitvene ukrepe.

Svetovno prvenstvo: Slovenke začele z izjemno zmago!

Slovenske rokometašiče so na prvi tekmi na svetovnem prvenstvu suvereno premagale Črnogorke.

FOTO: Pohorska tržnica zažarela v siju prazničnih luči

V Občini Hoče-Slivnica so danes na Pohorski tržnici prižgali praznično razsvetljavo. Pripravili so lepo božično dekoracijo za vse obiskovalce tržnice v decembru.

DOBRA NOVICA: Maribor prejel 12,7 milijona evrov za sofinanciranje Centra Rotovž

Mariborski župan in direktorica Mariborske knjižnice Dragica Turjak sta danes na Trgu Rotovž dala izjavo za medije o odobrenih 12,7 milijona evrov za sofinanciranje Centra Rotovž s strani ministrstva za kulturo.

Vlada določila pogoje obratovanja žičniških naprav

Medtem ko so na nekaterih smučiščih že začeli smučarsko sezono, je vlada določila pogoje obratovanja žičniških naprav. Njihova uporaba je dovoljena ob izpolnjevanju pogoja PCT, v zaprtih žičniških napravah je obvezna uporaba kirurške maske ali maske tipa FFP2, v odprtih pa tudi, če med potniki ni prostega sedeža.

Agencija za okolje danes ponudila vremensko napoved v verzih. Poglejte, kako jim je uspela in seveda, kaj napovedujejo

“Nismo ravno France Prešeren, se pa da tudi vremensko napoved zapisati v verze. Imate tudi vi kakšno vremensko rimo v rokavu na dan kulture?” so zapisali na Agenciji RS za okolje (ARSO) danes, na Prešernov rojstni dan, ki ga obeležujejo predvsem kulturne ustanove.

Oseba je ležala med železniškimi tiri, gasilci na pomoč

Ob 14.41 je na železniški progi v bližini železniške postaje Dutovlje, občina Sežana, v trenutku prihoda vlaka oseba ležala med železniškimi tiri, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Napovedali, kdaj bodo predvidoma sproščali ukrepe

V strokovni skupini za covid-19 poteka razprava o možnosti predloga začetka sproščanja covidnih ukrepov, ko bi bi se število bolnikov v enotah intenzivne terapije spustilo pod 100, je danes povedala vodja skupine Mateja Logar.

Na seznam priznanih cepiv dodali novo iz Indije

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Beovićeva: Plačevanje necepljenih bolnikov v primeru hospitalizacije zaradi covida-19 je zgolj ena od številnih idej

Plačevanje necepljenih bolnikov v primeru hospitalizacije zaradi covida-19 je zgolj ena od številnih idej, ki jih je prejela, je v medijem danes pojasnila predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović. Ideja, ki jo je v minulem tednu omenila Beovićeva, je namreč v javnosti sprožila burne odzive, pa tudi nekaj pozivov k njenem odstopu.

Umrla legenda nogometa

V 72. letu starosti je za posledicami hude bolezni umrl nekdanji legendarni nogometaš Partizana Momčilo Vukotić, je danes sporočil klub iz Beograda.

Vlada je odločila: Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena, to so dodatni ukrepi, ki so jih sprejeli

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki natančneje določajo izvajanje sejemske dejavnosti.

NOVOST: To je sprejela vlada glede karanten

Vlada je izdala Odlok o dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19. Odlok določa, da se: vsem osebam, ki so bile v tveganem stiku z osebo, za katero obstaja utemeljen sum na okužbo z virusom SARS-CoV-2 B.1.1.529, odredi karantena na domu v skladu s Sklepom […]

FOTO in VIDEO: Na Ta veseli dan kulture so v Pokrajinskem muzeju Maribor pokazali svoje razstave

Danes, 3. 12. 2021, so na Ta veseli dan kulture v Pokrajinskem muzeju Maribor zagnali tradicionalni projekt Gugalnik idej in odprli razstavo Zlitje – Fusion Slikarke Cvetke Hojnik.

NOVO: Obeta se prepoved strežbe hrane in pijač na novoletnih sejmih

Po mnenju strokovne skupine za covid-19 bi morali strežbo hrane in pijač na novoletnih sejmih prepovedati. Tveganje za prenos okužbe je na stojnicah bistveno večje kot v organiziranih lokalih, je danes novinarjem povedala vodja strokovne skupine Mateja Logar. Dodala je, da bo končno odločitev sprejela vlada.

Pogrešani mati in njena 10-letna hči

Svojci pogrešajo 52-letno Meliso Smrekar in njeno 10-letno hčer Julijo Pogačar iz Radomelj. Pogrešani sta od sredine novembra, nazadnje so ju opazili v okolici Kamnika. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, obstaja možnost, da sta v tujini ali zunaj urbanih območij.

Od jutri v Mariboru nov urnik cepljenja proti covid – 19

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor organizira, za občane mesta Maribor in okoliških občin, dneve odprtih vrat z namenom množičnega cepljenja proti covid-19.

FOTO: Vandalizem na povsem novih igralih v Mariboru

Kot so sporočili iz mariborske občine so bili danes ponoči priča vandalizmu povsem novih otroških igral na Pobrežju.

VIDEO: V prazničnih lučeh zasijal tudi Ormož

1. decembra zvečer je tudi Ormož zasijal v praznični razsvetljavi. Preverili smo, kakšni so njihovi načrti za letošnji december. 

V Mariborskih lekarnah redno naročajo teste, a vseeno jih občasno zmanjka

S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi se v čim večji meri odkrije vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini. Vsi, ki imajo pozitiven rezultat hitrega antigenskega testa, morajo opraviti tudi PCR test.

Reševalec vpisal tudi po 60 lažno cepljenih na noč, s punco naj bi zaslužila 1,6 milijonov evrov

Večer poroča o aferi v Zdravstvenem domu Žalec. Kot smo že poročali je dvojica izdajala lažna potrdila o cepljenju proti covidu. Po poročanju Večera naj bi šlo za reševalca in njegovo dekle, ki je bila zaposlena pri eni izmed splošnih zdravnic.

Maribor prekinil priprave za postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja

Zavod za turizem Maribor (ZTM) je z današnjim dnem prekinil priprave na postavitev montažnega drsališča na Trgu Leona Štuklja, so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor.

Kje prodajajo najboljši sladoled na svetu?

Za najboljši sladoled na svetu moramo Slovenci obiskati našo vzhodno sosedo Madžarsko.

Proračun v 10 mesecih z blizu 2,4 milijarde evrov primanjkljaja

Prihodki državnega proračuna so v prvih 10 mesecih leta dosegli 8,993 milijarde evrov, kar je 19,6 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Odhodki so se povečali za 13,9 odstotka na 11,331 milijarde evrov. Primanjkljaj je tako znašal 2,338 milijarde evrov in bil nekaj nižji kot lani ob tem času.

Neznanec iz parkirišča ukradel vozilo

Neznani storilec je v času od meseca marca 2021 do 1. 12. 2021, iz parkirišča pred župniščem v Prihovi odtujil tam parkirani neregistrirani osebni avtomobil.

FOTO: Pijan 35-letnik vozil po nasprotnem pasu in povzročil nesrečo

Včeraj popoldan je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, v Trnovski vasi trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 25-letna voznica. V trčenju sta se oba lahko telesno poškodovala in so ju z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj.

Tukaj lahko v Mariboru brezplačno zavijete darila

Tedni, ki sledijo, bodo v znamenju pestrega prazničnega dogajanja in nakupovanja drobnih pozornosti za naše najdražje. Ker pa nismo vsi vešči spretnega ovijanja daril v bleščeč papir in pentlje, bodo v mariborskem Europarku od ponedeljka, 6. decembra, do petka, 24. decembra, obiskovalcem ponudili brezplačno zavijanje daril.

Ob svetovnem dnevu invalidov Svetina za zagotavljanje enakih možnosti in enake obravnave

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je danes na virtualnem posvetu o družbeni vključenosti invalidov, ki ga je pripravila mariborska fakulteta za varnostne vede, zavzel za zagotavljanje enakih možnosti, enake obravnave in posledično preprečevanje diskriminacije invalidov. Kot je dejal, ta cilj ne sme biti le v teoriji, pač pa tudi v praksi.

To je povedala policija leto dni po izginotju Simone

Čez nekaj dni, 10. decembra, bo minilo leto dni, odkar se je za Simono Meglič iz Levanjcev izgubila vsaka sled.

To so nove številke o potrjenih okužbah s covidom

V četrtek so ob 5.485 PCR-testih potrdili 1.737 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 31,7 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

TRAGIČNA USODA: Predstavili rezultate obdukcije, bi ga čelada lahko rešila?

Po tragični smrti Marka Grilca se je oglasil tudi njegov brat Luka Grilc, ki je zapisal, da je obdukcija pokazala, da Marka ne bi rešila pred smrtjo niti čelada.

FOTO: Mariborski Alan Ford, Arsenovič pa v glavni vlogi

Na Facebook strani Saša Arsenovič – Odstopi so v minulih dneh začele krožiti slike, kjer mariborskega župana Sašo Arsenoviča predstavljajo po stripovsko.

Odpoklic priljubljene hrane – sarme

Na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) so odpoklicali sarmo v omaki. Kot pišejo na ZPS je bila odpoklicana zaradi neustreznega postopka priprave.

Vlak povozil osebo, na kraju podlegla poškodbam

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da je danes zgodaj zjutraj vlako povozil osebo.

NZS podaljšala pogodbo s selektorjem Matjažem Kekom

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je podaljšala pogodbo s selektorjem Matjažem Kekom.

Na Pošti Slovenije zaključena pogajanja za novo kolektivno pogodbo v okviru socialnega dialoga

Poslovodstvo Pošte Slovenije in Invalidskega podjetja Pošte Slovenije je s predstavnikoma obeh reprezentativnih sindikatov včeraj na sedežu družbe v Mariboru podpisalo novo kolektivno pogodbo Pošte Slovenije. S tem so uspešno zaključena zahtevna pogajanja v okviru socialnega dialoga, ki so se začela v mesecu marcu letos in so trajala do konca meseca novembra. Nova kolektivna pogodba bo zaposlenim […]

18. redna seja OS Občine Muta

V videu si lahko ogledate 158. redno sejo OS Občine Muta, z dne 25.11.2021.

Preverite, kje se danes začenja smučarska sezona

Z zagonom žičniških naprav na Rogli, Krvavcu, Kopah in Voglu se danes tudi v slovenskih smučarskih centrih začenja smučarska sezona. Zaradi aktualnih omejitev običajnih družabnih dogodkov ob zagonu žičnic letos ne bo, smučarji pa bodo morali za njihovo uporabo izpolnjevati pogoj PCT. V soboto bodo sezono začeli v Kranjski Gori, na Kaninu in Golteh.

Na avtocesti trčila tri vozila, več oseb poškodovanih

Ob 18.41 so v bližini naselja Zgornja Hajdina, občina Hajdina, na avtocesti trčila tri osebna vozila.

ANKETA: Kaj storite, ko vidite na parkirnem mestu za invalide parkirano vozilo brez ustrezne oznake?

Kaj storite, ko vidite na parkirnem mestu za invalide parkirano vozilo brez ustrezne oznake?

Pozor, kmalu bo snežilo v nižinah, možni snežni meteži

Meja sneženja se hitro približuje nižinam, so zapisali na družbenem omrežju Vreme 24/7.

Uspešen športnik, večkratni evropski in svetovni prvak umrl pri 25. letih

Štiriindvajsetletni kanuist Borislav Bizu je umrl dva tedna po pozitivnem testu na koronavirus.

Karel Brus iz Sladkega Vrha že stotič daroval kri

Na terenski krvodajalski akciji v Sladkem Vrhu so 1. 12. 2021 gostili krvodajalca stokratnika.

Znana Slovenka se je tretjič zaročila

Portal zurnal24.si poroča, da se je po osmih letih ljubezni zaročila voditeljica Saša Einsiedler.

Odstopil avstrijski kancler

Po umiku bivšega avstrijskega kanclerja in prvaka ljudske stranke Sebastiana Kurza iz politike je njegov naslednik na kanclerskem položaju Alexander Schallenberg danes popoldan sporočil, da se umika z vodstva avstrijske vlade. Po poročanju avstrijskih medijev je velika verjetnost, da bo vodenje avstrijske vlade že v petek prevzel Karl Nehammer.

Nov vihar v vrhu Desusa: odstopil je predsednik sveta stranke Anton Urh

V stranki DeSUS prihaja do novih odstopov. V svetu stranke so namreč trenja dobila novo poglavje, od katerega pa se hočejo poslanci te stranke distancirati.

Takšno je stanje v bolnišnicah

V bolnišnicah po podatkih vlade zdravijo 1087 covidnih bolnikov, 280 jih potrebuje intenzivno nego. V sredo je umrlo 15 covidnih bolnikov.

Še ena država se je odločila zaostriti ukrepe, v veljavi pogoj PC

Zza zajezitev četrtega vala pandemije covida-19 je Nemčija zaostrila ukrepe za boj proti novemu koronavirusu. Nemška vlada in zvezne dežele so se tako danes odločile, da bodo pogoj PC (preboleli in cepljeni proti covidu-19), ki je doslej veljalo v posameznih deželah, razširili na celotno državo.

Vlada podaljšala rok bonov21

Vlada je na današnji seji podaljšala rok za unovčitev Bonov21 do 30. junija 2022. Sprejela je tudi predloge novele Zakona o financiranju občin in dopolnitev Zakona o fiskalnem pravilu.

V Mariboru sklicana izredna seja, svetniki želijo kot poročevalca Perca

Dogajanje v Mariboru, povezavo z astronomskimi zneski na položnicah za ogrevanje bo očitno kmalu doseglo vrelišče.

Dokumenti razkrijejo: Drsališča v Rušah letos ne bi bilo, ne glede na koronavirus

Dokumenti, ki smo jih pridobili, razkrivajo da ruškega drsališča letos ne bi bilo ne glede na koronavirus, medtem, ko pa ruška občina želi občane prepričati, da je za to kriva epidemija in koronavirus.

Na številko 113 poklicalo 18 ljudi, ki so se nedavno vrnili iz držav z omikronom

Od sobote do srede so policisti v 19 primerih napotili ljudi v 10-dnevno karanteno zaradi prihoda iz držav z različico novega koronavirusa omikron. Od tega v 18 primerih po tem, ko so na interventno številko policije 113 posamezniki poklicali sami in tako javili, da so se v zadnjih 14 dneh vrnili z ogroženih območij, so […]

Vilinsko mesto v Mariboru bo dodalo svojo iskrico v mozaik čarobnega Maribora

Tradicionalni decembrski festival Vilinsko mesto, ki pod pordelimi noski riše široke nasmehe, premrzle dlani pa segreva z navdušenimi aplavzi, bo na številnih prizoriščih v mestu gostil izbrane umetnike, obrtnike in druge ustvarjalce z raznolikimi dogodki in programi za vse otroke – tiste taprave in tiste po duši. Dogajanje se je sicer že začelo, 26. novembra […]

Župan obrnil ploščo: Zdaj bi ponudil popust, a s proračunskim denarjem in le odjemalcem Energetike

Nadzorni svet je direktorje razrešil iz drugih poslovno ekonomski razlogov, zaradi tega ker smatrajo da direktor mora prevzeti odgovornost za nastalo situacijo, so ga razrešili je v Radijski tribuni na Radiu Maribor razložila Mateja Cekić, glavna nadzornica v Energetiki Maribor.

Mariborski policisti prejeli 307 klicev na pomoč

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 307 klicev, od tega 96 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Umrl nekdanji šolski in pravosodni minister in predsednik ustavnega sodišča

Umrl je, nekdanji šolski in pravosodni minister in predsednik ustavnega sodišča Lovro Šturm ter prejemnik srebrnega reda za zasluge, so za STA potrdili v NSi. Star je bil 83 let.

Kirurginja moškemu amputirala napačno nogo, plačati mora zgolj 2700 evrov kazni

Poročali smo že, da je maja letos v Avstriji prišlo do hude pomote. Kirurginja je moškemu namesto leve, odrezala desno nogo. Napako so ugotovili dva dni po operaciji.

Gostilna zaradi neupoštevanja ukrepov dobila več tisočakov kazni

Inšpektorat za okolje in prostor je v tednu od 22. do 29. novembra opravil 445 nadzorov izpolnjevanja ukrepov za preprečevanje in obvladovanje okužb z boleznijo COVID-19. 372 pregledov se je nanašalo na preverjanje nošenja mask, 52 na področje omejitev zbiranja ljudi ter 141 na področje preverjanja razkužil. Opravljenih je bilo tudi 444 nadzorov izpolnjevanja pogoja […]

Tragedija iz Zagreba: Umrla 19-letna nosečnica

Portal zurnal24.si poroča, da je na infekcijski kliniki v Zagrebu umrla 19-letna nosečnica, ki se je okužila s koronavirusom.

Mestne svetnike smo soočili s predlogom Perca za popust in Arsenoviča za obroke, to so njihovi odgovori

Na vse mariborske mestne svetnike smo včeraj naslovili enako vprašanje. In sicer, katerega izmed predlogov za rešitev visokih cen ogrevanja v Mariboru podpirajo.

Neznanec vlomil v hiški, ki sta del božične tržnice

Neznani storilec je v noči na 2. 12. 2021, vlomil v 2 od 15 lesenih hišk, začasno nameščenih na Glavnem trgu in še v najmanj 4 na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Center za pomoč na domu Maribor z nagradama za odlično delo

Center za pomoč na domu Maribor je z inovativnimi pristopi in hitrim prilagajanjem na nastalo situacijo v času epidemije izboljšal rehabilitacijo oskrbovancev. Pristojno ministrstvo in Socialna zbornica Slovenije sta celotnemu kolektivu centra podelila nagrado za uspešno opravljanje dela.

Znanstveniki odkrili sprožilec redkih krvnih strdkov po cepljenju

Znanstveniki verjamejo, da so odkrili “sprožilec”, ki vodi do izjemno redkega pojava krvnih strdkov po cepljenju s cepivom proti covidu-19 podjetja AstraZeneca. Vzrok za nastanek strdka je povezovanje posebnega trombocita v krvi z adenovirusom iz cepiva, na spletni strani poroča britanski BBC.

Dobra novica: Število okužb z novim koronavirusom pada

V sredo, 1. decembra, je bilo med 6226 PCR-testi potrjenih 2125 primerov, kar je 34 odstotka testiranih. Pozitivnih izvidov je 500 manj kot pred tednom dni.

Morilec iz Gerečje vasi presenetil ter priznal grozovit zločin: “Ubil sem tri nedolžne ljudi”

Na ptujskem okrožnem sodišču je danes bilo pričakovati zaključek sojenja Silvu Drevenšku, obtoženemu umora zunajzakonske partnerice in njenih staršev, saj so bile na ponedeljkovem naroku zaključne besede.

Evropska država želi nagrajevati: Če se cepite, dobite 500 evrov vreden bon

Tudi v Sloveniji so vladniki gospodarstvo, predvsem turizem, med epidemijo koronavirusa reševali z raznoraznimi boni. 

Energetika Maribor: Ni denarja za popust občanom, je pa za odpis dolgov Športnih objektov Maribor

Med tem, ko so nadzorniki Energetike odstavili Alana Perca, ki je želel Mariborčanom omogočiti 30 do 40% popust, pa so na isti seji Športnim objektom Maribor odpisali dolg v višini cca. 250.000 evrov.

Ste videli prometno nesrečo v Mariboru?

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo II. kategorije.

Slovenijo zjutraj stresel šibek potresni sunek

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 6.55 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 3,0.

Rop prodajalne, prepoznate storilca?

Včeraj, okoli 11.30 sta v prodajalno na vstopila dva neznanca, ter s pištolo v roki od prodajalke zahtevala gotovino in mobilne telefone.

V Sloveniji sto odstotno prevladuje različica delta, ki ima v Sloveniji preko 80 podvrst

Direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik je v nadaljevanju novinarske konference dejala, da je glede različic virusov covida-19 situacija v Sloveniji zadnjih dvajset tednov stabilna, kar pomeni, da sto odstotno prevladuje različica delta, ki ima v Sloveniji preko 80 podvrst.

Vlada odločila: Obvezna karantena ob vrnitvi iz teh držav

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o spremembi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 ter ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v uradnem listu.

“Primorani smo odpovedati vse prireditve, ki so bile predvidene v sklopu prazničnega decembra”

“Obveščamo vas, da skladno s trenutno veljavno uredbo in zdravstvenimi razmerami covid – 19, smo primorani odpovedati vse prireditve, ki so bile predvidene v sklopu prazničnega decembra na Pohorski tržnici,” je zapisal župan občine Hoče-Slivnica Marko Soršak.

Na Koroški cesti trčila tri vozila, poškodovani prepeljani v UKC Maribor

Ob 17.19 so na Koroški cesti v Mariboru trčila tri osebna vozila.

Bi morali necepljeni plačati v primeru hospitalizacije?

Bojana Beović je po poročanju zurnal24.si dejala, da bi v Sloveniji potrebovali družbeni dogovor.

NENAVADNO: Nekdo je zapustil psički, za ovratnikom mlajše so našli skrivnostno sporočilo

V naselju Dragočajna, ki spada v Medvode, so našli dve psički, ena od njih je imela za ovratnico zataknjeno skrivnostno sporočilo. Prevzelo ju je Zavetišče Horjul. Včeraj pa so v Zavodu Muri prevzeli tri muce, ki jih je v čudnih okoliščinah tam pustila gospa iz Anglije.

Na Pediatrični kliniki upajo, da bodo prihodnji teden začeli cepiti otroke, stare od 5 do 11 let

Na Pediatrični kiniki so doslej skrbeli že za preko 80 otrok s potrjeno okužbo na novi koronavirus. Ta lahko tudi v otroški populaciji povzroči zdravstvene težave, cepljenje zmanjša možnost obolevanja, izpostavljajo pediatri. Izrazili so upanje, da bodo lahko prihodnji teden na kliniki začeli s cepljenjem otrok od 5 do 11 let.

Toliko oseb naj bi se s koronavirusom okužilo dvakrat

NIJZ je do 28. novembra zaznal približno 3600 oseb, za katere sumijo, da so se s koronavirusom okužile dvakrat. Mednje so uvrščene osebe, ki so bile v razmaku 90 dni ali več dvakrat pozitivne na PCR-testiranju, so za STA pojasnili na NIJZ. Ob tem opozarjajo, da podatkov o zaščiti po preboleli okužbi z različico delta […]

FOTO in VIDEO: Na Destrniku odprli novo pošto, odprta bo čez dan vse delovne dni

V občinski zgradbi občine Destrnik so danes odprli urejene prostore za pošto, ki bo odprta več ur na dan ob delovnih dnevih. V prostorih je že urejena tudi papirnica. Pa tudi prostor za Turistično-informacijski center Destrnik, ki bo združeval več društev in jim pomagal pri delovanju.

Srednješolcu zasegli več kot 80 različnih pirotehničnih izdelkov

Policisti Policijske postaje Celje so danes celjskemu srednješolcu zasegli več kot 80 različnih pirotehničnih izdelkov. Najmočnejši od zaseženih pirotehničnih izdelkov sodijo v razred F3.

Poziv svetnika MO Maribor: “Sprejmemo predlog Perca 30 do 40% pri novembrski in decembrski položnici ali podpiramo županov predlog po odplačevanju na obroke?”

Po včerajšnji razrešitvi Alena Perca, je mestni svetnik Miha Recek, na Facebooku podal pobudo za sklic izredne seje mestnega sveta.

Slovenski gasilec umrl dan pred svojim rojstnim dnem, v makedonskem Berovu bodo poimenovali po njem

Svet občine Berovo na vzhodu Severne Makedonije je soglasno sklenil, da bo eno od ulic v mestu poimenoval po pokojnem Žanu Kofolu, mladem slovenskem gasilcu, ki se je avgusta pridružil tujim in domačim gasilskim ekipam pri gašenju gozdnih požarov v regiji, poroča danes makedonska tiskovna agencija MIA.

Ambulanta družinskega zdravnika v Sveti Trojici kmalu odprta vse delovne dni v tednu

Ambulanta Sveta Trojica je v pridobivanju polnega programa, kar pomeni, da bo odprta ambulanta vseh pet delovnih dni.

V covidnih bolnišnicah dosežen plato števila hospitaliziranih

V covidnih bolnišnicah je dosežen plato števila hospitaliziranih bolnikov, ki bo verjetno trajal do sredine decembra, je na današnji novinarski konferenci pojasnil koordinator covidnih bolnišničnih postelj pri ministrstvu za zdravje Robert Carotta. Ob tem je opozoril, da je zdravstveni sistem še vedno na robu zmogljivosti.

Perc želel Mariborčanom popust na položnico, Arsenovič to preprečil

Poročali smo, da je bil včeraj s svojega položaja odstavljen direktor Energetike Maribor, Alan Perc. Na popoldanskem sestanku Arsenoviča z deležniki na temo visokih cen ogrevanja v Maribor je mariborski župan predlagal odročno odplačevanje položnic ogrevanja. Obroke naj bi plačevali od maja do septembra.

Pevka do smrti zabodla babico, zdravila se bo na psihiatriji

Na koprskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje 32-letnici, ki naj bi aprila letos v Bertokih z nožem do smrti zabodla babico. Tožilstvo zanjo predlaga izrek ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja. Obdolženka se dogajanja usodnega dne ne spominja.

Voznik prevažal eksplozivo, policisti odkrili vrsto nepravilnosti

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, med kontrolo cestnega prometa na avtocesti A1, med vožnjo iz smeri Arje vasi proti Šempetru opazili, da so se vozniku kombiniranega vozila, med vožnjo po prehitevalnem pasu, odprla vrata tovornega prostora.

Mariboru po porazu proti Muri najvišja kazen kroga

Vodstvo nogometnega kluba Maribor Branik bo moralo po 18. krogu državnega prvenstva najgloblje seči v žep. Kot je danes sporočil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič, bodo morali Mariborčani po derbiju v Murski Soboti, Mura je zmagala s 3:1, v blagajno NZS prispevati 1950 evrov.

Hojs: Hrvaška policija daje migrantom navodila, naj v Sloveniji zaprosijo za mednarodno zaščito

Notranji minister Aleš Hojs je v torkovem pogovoru za Delo zavrnil očitke, da slovenska policija nasilno zavrača migrante na meji. Je pa hrvaški policiji ob tem očital, da migrantom daje navodila, kako naj zaprosijo za mednarodno zaščito v Sloveniji. Znova je sicer izrazil podporo hrvaškemu vstopu v schengen.

Kopališče Pristan: investiciji v energetsko sanacijo in ureditev prezračevanja še nista končani, kljub izteku pogodbenega roka

Do 30. novembra, ko se je iztekel pogodbeni rok za dokončanje investicije v energetsko sanacijo in v prezračevanje starega dela Kopališča Pristan, še noben od izvajalcev ni dokončal del.

FOTO: Žalski policisti včeraj zasegli dobre tri kilograme konoplje

Žalski policisti so včeraj opravili hišno preiskavo pri 61-lenemu občanu z območja Vranskega.

V trčenju hudo poškodovan pešec

Včeraj popoldan je je 25-letni moški vozil osebni avtomobil po Osojnikovi cesti na Ptuju.

Kaj kažejo novi podatki?

V torek so ob 6974 PCR-testih potrdili 2257 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 32,4 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Inšpektorat raziskal koliko mladoletnih oseb so cepili z vektorskimi cepivi

Zdravstveni inšpektorat je od 272 postopkov, ki jih je uvedel glede domnevnega cepljenja mladoletnih oseb z vektorskimi cepivi, do sedaj zaključil 47, so pojasnili za STA. Nadzor je pokazal, da so zdravniki z vektorskimi cepivi cepili 47 mladoletnih oseb. Primere je inšpektorat odstopil Zdravniški zbornici Slovenije.

Katja umrla zaradi cepiva, Beovičeva ne pričakuje dodatnega upada zanimanja za cepljenje proti covidu

Včeraj so potrdili, da je  20-letna Katja  umrla zaradi cepiva.  Predsednica posvetovalne skupine za cepljenje pri Nijz Bojana Beović  pa  pričakuje večje zanimanja za cepljenje.

Zagorel je osebni avtomobil, gasilci priskočili na pomoč

V naselju Gorišnica je včeraj, 30. 11. 2021, ob 16.14, zagorel osebni avtomobil.

Ima znani nekdanji smučar po razhodu že novo ljubezen?

Filip Flisar, nekdanji uspešni smučar, ima pred sabo nove izzive. Po zaključku smučarske kariere se je znašel v kuharski oddaji, po razhodu pa se posveča triletni hčerki. Kako pa je z ljubeznijo?

Od danes naprej možen nakup e-vinjete. Konec je praskanja starih vinjet z vetrobranskih stekel

Minister Jernej Vrtovec je danes ob polnoči v Digitalnem središču Slovenije opravil prvi nakup e-vinjete.

LOVRENC NA POHORJU: Starši! Pomagajte Božičku sestaviti seznam otrok, ki bodo dobili darila

V Lorencu na Pohorju se že pripravljajo na praznični december in tudi Božičku pomagajo pripravljati seznam otrok, ki bodo dobili darila. Pri tem pa prosijo za pomoč starše.

Žalostna novica za ljubitelje Mozartovih kroglic

Podjetje Salzburg Schokolade, ki med drugim izdeluje originalne Mozartove kroglice, se je znašlo v stečajnem postopku. Ogroženih je okoli 140 delovnih mest, na poplačilo pa čaka 614 upnikov, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

GROZLJIVO: Vstopil v trgovski center in pred strankami 15-krat zabodel zaposleno

Prava grozljivka se je zgodila v trgovskem centru Lidl v Splitu. Moški je okrog 15. ure vstopil v center in pred pričami 15-krat zabodel eno od zaposlenih.

Predvideni izklopi elektrike na območju OE Maribor

Elektro Maribor obvešča uporabnike električne energije, da bodo brez električne napetosti na območju naslednjih transformatorskih postaj:

VRHUNSKO: Štuhčeva med najboljšimi na prvem treningu smuka v Lake Louisu

Alpske smučarke ta konec tedna začenjajo sezono svetovnega pokala v hitrih disciplinah.

V nesreči umrla kolesarka

Danes, nekaj  po  17.  uri  se  je na Kidričevi ulici na Dobu pri Domžalah zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 62-letna kolesarka.

Arsenovič bi težave občanov z visokimi položnicami reševal obročno

Poročali smo o tem, da so cene ogrevanja v Mariboru poletele v nebo. Nadzorni svet Energetike Maribor je danes odstavil direktorja Alana Perca, po pojasnilih župana zaradi tega, ker nimajo pozitivnih poslovnih rezultatov.

Na čelu Dravskih elektrarn Maribor odslej Aleksander Brunčko

Družbi Dravske elektrarne Maribor (Dem) in Termoelektrarna Šoštanj (Teš) bosta dobili novo vodstvo. V Dem 1. decembra na mesto generalnega direktorja prihaja Aleksander Brunčko, ki se mu bo 1. januarja 2022 kot direktor pridružil Damjan Seme. V Tešu pa bo z novim letom generalni direktor Matjaž Vodušek, kot direktor pa ostaja Mitja Tašler.

Alan Perc odstavljen, fizično so mu preprečili vstop na mariborsko občino

Po naših informacijah je bil danes popoldne s svojega položaj odstavljen direktor Energetike Maribor, Alan Perc.

Strokovni direktor UKC Maribor: “Zdi se nam, da življenje teče v dveh vzporednih svetovih”

Direktor UKC Maribor Anton Crnjac je ob trenutno malenkost izboljšanem stanju glede števila izpostavil, da se mogoče čuti nekoliko olajšanja pri temu, a da se pri temu ne smemo slepiti, da to trenutno stanje vodi v svetlo prihodnost, saj se lahko stanje hitro spremeni in tudi poslabša.

Policisti so znova imeli delo z nedovoljenimi prehodi meja

Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, s kombiniranim vozilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

OZS z novim pozivom za dodatno pomoč v interventnem zakonu

Člani upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so se danes strinjali, da mora vlada v novi interventni zakon za omilitev posledic epidemije, ki je v DZ, nujno vključiti ukrepe subvencioniranja čakanja na delo doma in skrajšanega delovnega časa ter znižanje DDV za gostinske storitve.

Neznan storilec vlomil in odtujil za več kot 40 tisočakov računalniške opreme

Neznani storilec je v noči na 29. 11. 2021 vlomil v poslovni objekt na Preradovičevi ulici v Mariboru.

Mariborčanom višje položnice, mariborski občini pa 1,1 milijona dobička

Zneski na položnicah Energetike Maribor so ponekod celo že do 70 odstotkov višji, kot so bili lani v tem obdobju. Pred kamero smo soočili direktorja Energetike Maribor Alana Perca.

Pri telovadbi se je osnovnošolki zlomil umetni noht, starši so se pritožili na svet šole

Portal Slovenske novice poroča, da si je osnovnošolka pri pouku zlomila umetni noht na rokah.

Srce parajoče besede žene pokojnega Grilca: “Samo upam, da kjerkoli je, bo počakal na nas, da bomo lahko ponovno skupaj, nekoč, nekje …”

Žena našega vrhunskega deskarja na snegu Marka Grilca, ki je v nesreči v Avstriji življenje izgubil prejšnji teden, Nina Grilc, je tragično preminulemu soprogu na Instagramu namenila srce parajoč zapis.

Pohorska tržnica kmalu v prazničnih lučeh, decembra jo bosta obiskala Miklavž in Božiček

Po prvi adventni nedelji se bo na Pohorski tržnici v Pivoli dogajalo. Letos ne bo posebnih prireditev, bo pa enako kot lani tržnica odprta tudi petke in sobote zvečer, kjer bo mogoče ob božični kulisi doživeti vsaj malo božičnega duha.

Poklukar bo predlagal ustavitev cepljenja s cepivom Janssen

Danes so predstavili, kaj so ugotovili glede smrti Katje po cepljenju. Minister za zdravje Janez Poklukar je dejal, da je komisija na pobudo ministrstva naredila izredni nadzor.

Zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina je danes pričal kriminalist Zdravko Cindrič

V nadaljevanju sojenja zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina je danes pričal kriminalist Zdravko Cindrič, ki je vodil policijsko preiskavo. Vprašanja obrambe obtoženih so se sukala predvsem okoli navideznega odkupa spolnih storitev, ki da ga je opravil tajni policijski delavec.

Levica: “Dvig splošne olajšave – Ukrep, ki bo povzročil daleč največ javnofinančne škode”

V sporočilu za javnost stranke Levica so zapisali: “Zakon o dohodnini je eden od najbolj škodljivih zakonov, ki jih je pripravila aktualna vlada.”

Predstavili, kaj so ugotovili glede smrti Katje po cepljenju

Predstojnik OE NIJZ Maribor Zoran Simonovič je pojasnil, da so preiskali povezavo smrti in cepljenja.

39-letnica ugriznila in pljunila policista

Portal primorske.si poroča o dogodku, ki se je pripetil minuli vikend. Policisti so prejeli obvestilo, da nekdo zelo kriči in izsledili 39-letnico iz Kopra, ki je vpila in grozila.

Možnost testiranja tudi v Vuzenici

“Obveščamo vas, da je možno brezplačno testiranje s HAG testi tudi v Vuzenici in sicer v zobozdravstveni ordinaciji Moident, Natalija Donaj Magašić, dr. dent. med.,” so sporočili iz občine Vuzenica.

Mercator odpoklical izdelek

Mercator je zaradi neustreznega postopka priprave odpoklical sarmo v omaki.

Vodja strokovne skupine napovedala, kako naj bi preživeli praznike

Vodja svetovalne skupine za Covid-19 dr. Mateja Logar je za 24UR povedala tudi, kako naj bi preživeli letošnje praznike.

Zaradi raka umrl znan igralec

Umrl je avstralski igralec David Dalaithngu, predstavnik staroselskega ljudstva Yolngu. Občinstvo je navdušil v filmu Walkabout, najbolj pa je bil znan po vlogi v filmu Krokodil Dundee iz leta 1986, za katero je prejel priznanje avstralski red. Umrl je štiri leta po diagnozi pljučnega raka. Star je bil 68 let.

Okužbe: Včeraj pozitivnih skoraj 40 odstotkov testiranih

V ponedeljek so pri nas po podatkih NIJZ potrdili 2482 okužb z novim koronavirusom.

Podrlo se je več dreves, opozorila za previdnost veljajo še naprej

Po Sloveniji se je minuli dan zaradi snega podrlo več dreves. Nevarnost še vedno preti v predelih, kjer je zapadlo več snega.

VIDEO: Združenje rokodelskih skupin bo polepšalo december starostnikom

Kreativa je neformalno združenje ročnodeljskih skupin, ki delujejo pod okriljem različnih društev. Društev upokojencev, kulturnih društev, Kluba upokojencev in ustvarjalk, ki niso vključene v nobeno organizacijo. Skupaj so se letos lotile projekta Zlate roke spomina, v prispevku preverite za kaj gre.

POBEG IZ KARANTENE: Zakonca zbežala iz karantene, ujeli so ju na letališču

Po Evropi pri potnikih, ki so prišli iz Južne Afrike, odkrivajo okužene s koronavirusom. Za 61 potnikov, ki so prileteli v Amsterdam in so pri njih potrdili okužbo, so nizozemske oblasti odredile karanteno. Zakonski par, ki so mu prav tako odredili karanteno in ga namestili v hotel, pa je od tam pobegnil in se odpravil […]

Sestala se je strokovna skupina, kakšni ukrepi nas čakajo? Bo nanje vplival omikron?

Različica omikron je po prvih podatkih bolj nalezljiva kot doslej odkrite različice koronavirusa.

V petek, na Ta veseli dan kulture, v Muzeju narodne osvoboditve Maribor vodstvo po razstavah

Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra, bo veselo v Muzeju narodne osvoboditve Maribor, v Ulica heroja Tomšiča 5.

Predvideni izklopi elektrike na območju OE Maribor

Elektro Maribor obvešča uporabnike električne energije, da bodo brez električne napetosti na območju naslednjih transformatorskih postaj:

FOTO: Srčne šivilje Slovenije naredile rutke za male borce v bolnišnicah

Srčne šivilje Slovenije so stopile skupaj in dokazale, da z roko v roki ni ovire, ki se je ne da premagati.

IZREDNA NOVICA: Silovit požar skladišča, z ognjenimi zublji se bori 20 gasilskih enot

Na Facebook strani Gasilske brigade Ljubljana, so zapisali izredno novico. Sredi noči je namreč zagorelo v skladišču.

Objavljen je javni razpis letnega programa športa v Mestni občini Maribor za leto 2022

V decembru bo občinski urad za šport izvedel interaktivne delavnice, na katerih se bodo lahko vsi, ki se nameravajo prijaviti na razpis, seznanili s prijavnimi pogoji.

Dialog 8/2021-2022: Jernej Vrtovec

V tokratnem Dialogu gost minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec. Zaupal nam je marsikaj zanimivega tudi o projektih v Mariboru in tej regiji.

E.Leclerc odpoklical živilo

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani Trgovske verige E.Leclerc, Rudnidis d.o.o., Ljubljana, obveščena o izvajanja umika oz.odpoklica sladkanega fermentiranega mleka s sadjem, zaradi tveganja prisotnosti etilen oksida.

Kristijan Čeh izbran za najboljšega slovenska atleta leta 2021

Kristjan Čeh je bil v tradicionalni anketi Atletske zveze Slovenije (AZS) izbran za najboljšega slovenska atleta leta 2021. Med atletinjami sta si prvo mesto z 288 točkami razdeli Tina Šutej in Maruša Mišmaš Zrimšek. Slednja je bila med atletinjami prva lani pred Šutejevo, tretje mesto je letos pripadlo Neji Filipič.

Na parkirišču trčil v kolesarja, policisti prosijo za pomoč

V petek 26. 11. 2021 med 12.00 in 13.00 uro, je na parkirnem prostoru Supernove Qulandia Ptuj, prišlo do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila, neznane znamke in registrske številke, bele barve, kateri je zapeljal vzvratno in pri tem trčil v kolesarja, ki je po trčenju s kolesom padel.

Zimska služba v polnem teku, voznike pozivajo k strpni in odgovorni vožnji

“S prvim snegom in temperaturami pod ničlo prihajajo tudi prve zimske težave na cestah, zato voznike pozivamo k strpni in odgovorni vožnji,” so sporočili iz Nigrada.

LUMINA: V Magdalenskem parku so zasijale čarobne luči

Za ščepec čarobnosti sredi zimskega parka skrbi letošnja Lumina, ki so jo postavili v Magdalenskem parku, torej na desni breg Maribora.

Slovenski dobavitelj elektrike se je odločil, da bo prenehal z dobavo

Telekom Slovenije bo s 1. januarjem 2022 prenehal dobavljati električno energijo končnim uporabnikom. Ti morajo za novega dobavitelja poskrbeti sami, časa za sklenitev pogodbe pa imajo le mesec dni. Brez sklenjene nove pogodbe bodo januarja prešli na sistem zasilne oskrbe, kjer pa so cene višje.

Starša dečka, ki je utonil v Soči, sta vložila kazensko ovadbo

Starša dečka, ki je lani poleti utonil v Soči, sta vložila kazensko ovadbo zoper Soške elektrarne Nova Gorica ter Občino Nova Gorica. Očitata jim, da niso storili vsega za zagotavljanje varnosti, sta zapisala v pismu za javnost. V elektrarnah in na občini kazenske ovadbe še niso prejeli, zato je tudi ne komentirajo.

Beovićeva: Omikron je bolj nalezljiv kot doslej odkrite različice koronavirusa

Različica omikron je po prvih podatkih bolj nalezljiva kot doslej odkrite različice koronavirusa, je za STA povedala infektologinja Bojana Beović. Okuženi s to različico so doslej zbolevali za blažjim potekom bolezni. Ni pa še jasno, ali je za blažji potek odločilna starost in ali je k blažjemu poteku prispevalo cepljenje oziroma prebolela okužba.

Jutri so predvideni začasni izklopi elektrike na območju OE Maribor

Elektro Maribor obvešča uporabnike električne energije, da bodo brez električne napetosti na območju naslednjih transformatorskih postaj:

LIGA PRVAKOV: Odbojkarje OK Merkur Maribor v sredo čaka težko gostovanje pri aktualnem evropskem prvaku na Poljskem

Odbojkarji Merkur Maribora se bodo v torek, 30. 11., odpravili na Poljsko, v mesto Koźle, kjer jih čaka v sredo, 1. 12. 2021, prvi krog Lige prvakov proti zvezdniški ekipi Grupa Azoty Kędzierzyn-Koźle.

NAJDBA TRUPLA: Ob truplu pa sekira, zračna pištola, ročno popisan papir … Ali kdo ve, za koga gre?

Policijska uprava Koper je sporočila, da so na območju Dobrave nad Izolo, v gozdičku pod povezovalno cesto Belveder – Strunjan, našli moško truplo. 

Zavarovalnica Triglav seli cenilni center v Mariboru na novo lokacijo

Cenilni center Območne enote Maribor Zavarovalnice Triglav se v sredo, 1. decembra, seli na novo lokacijo.

Najdražje ogrevanje je v Mariboru

Naraščajoče cene energije in energentov na veleprodajnih trgih se že odražajo v maloprodajnih cenah toplote iz distribucijskih sistemov toplote. V povprečju je bila ta za tipično gospodinjstvo novembra za 38 odstotkov višja kot lani. Najdražje ogrevanje je v Mariboru, najcenejše pa v Celju.

NEVERJETNO: Duhovnik izvaja obrede izganjanja hudiča iz cepljenih vernikov

Skorajda neverjetna zgodba prihaja iz cerkvene sfere. Širijo se namreč govorice, da nek duhovnik izvaja obrede izganjanja hudiča iz cepljenih vernikov. Šlo naj bi za zarotilne molitve nad verniki, ki so bili cepljeni proti novemu koronavirusu.

Ženske so organizirano kradle po prodajalnah, policisti so jim stopili na prste …

Devet žensk se je zaradi tatvin na Gorenjskem znašlo v priporu, potem ko so gorenjski kriminalisti preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete iz prejšnjega tedna in kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij. Za vseh devet so po privedbi na pristojno sodišče odredili pripor. Vse osumljenke so že obravnavali za tovrstna kazniva dejanja, […]

Tragedija: 14-letnik v prepiru ubil 12-letnico

Komaj 14 let star deček je pridržan zaradi suma uboja 12-letnice. Po poročanju novice.svet24.sije do dogodka prišlo v centru mesta Liverpool na severu Anglije.

Še vedno nejasna časovnica gradnje hitre ceste Ptuj-Ormož

Prebivalci Spodnjega Podravja med Ormožem in Ptujem še vedno niso dobili pravega časovnega načrta za dokončanje gradnje tamkajšnje hitre ceste. Gradnjo prvega odseka od Ormoža do Gorišnice so sicer že začeli. Zapletlo pa se je pri drugem odseku od Gorišnice do Markovcev, saj gradbenega dovoljenja še ni, pa tudi ne dogovora o trasi mimo Ptuja.

Pogonska goriva oktobra močno povečala prihodke trgovcev

Realni prihodki od prodaje v trgovini na drobno so bili oktobra izrazito višji tako na mesečni kot letni ravni, kar je po pojasnilih statističnega urada predvsem posledica visokih prihodkov od prodaje motornih goriv. Ti so se na letni ravni skoraj podvojili.

Poziv Arsenoviču: Ukrepajmo sedaj, preden bo prepozno. Položnica ogrevanja občane spravlja v stisko”

Damjan Cvetko, predsednik občinske organizacije SD Maribor in Matej Žmavc, vodja svetniške skupine SD v MS MOM sta na župana Mestne občine Maribor Saša Arsenoviča naslovila poziv “Ukrepajmo sedaj, preden bo prepozno.”

Delež pozitivnih testov 46,5 odstotka

V nedeljo so ob 2226 PCR-testih potrdili 1034 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 46,5 odstotka, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 38.378 aktivnih okužb, sedemdnevno povprečje okužb znaša 2318, 14-dnevno na 100.000 prebivalcev pa 1821.

Pretep Black Gringosov in Viol, policija jih je predčasno napotila v Maribor

V okviru nedeljskega nogometnega derbija 18. kroga med Muro in Mariborom (3:1) je posredovala policija.

Vinjenega Hrvata pridržali do streznitve

Policisti so včeraj, malo po 16. uri, v Ormožu ustavili 57-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Hrvaške.

Vlomil je na gradbišče in ukradel več stvari

Do zdaj še neznani storilec je v noči na 28. november 2021 odmaknil del gradbene ograje, kjer je nato vstopil na gradbišče na Partizanski ulici v Slovenski Bistrici.

Janševi vladi nasprotuje več kot 60 odstotkov vprašanih

Delo vlade podpira 28,3 odstotka vprašanih, nasprotuje ji 62,2 odstotka, kaže anketa, ki jo je za POP TV opravila agencija Mediana. Največ vprašanih bi volilo SDS, ki v primerjavi z oktobrom beleži upad podpore. Na vrhu najbolj priljubljenih politikov ostaja evropska poslanka NSi Ljudmila Novak.

Goran Dragić “za nedoločen čas” zapušča Toronto, razlog pa osebne zadeve

Košarkarji Toronto Raptors – vodstvo kluba je Slovencu Goranu Dragiću dovolilo, da se zaradi urejanja osebnih zadev za nedoločen čas umakne od ekipe – so v domači dvorani s 97:109 izgubili proti Boston Celtics. To je bila za Kelte četrta zaporedna zmaga, h kateri je Marcus Smart osem od svojih 21 točk dosegel v zadnji […]

FOTO: Medicinske sestre iz Maribora po nastopu na talentih dobile nagrado za njihovo požrtvovalno delo

Včeraj so v oddaji Slovenija ima talent nastopile tudi medicinske sestre, babice in zdravstveni tehniki Maribor, finale jih je ušlo za las, so pa dobili nagrado za njihovo požrtvovalno delo.

Na zadnji seji Rektorske konference RS podprli pobudo ŠOS za oblikovanje pogoja PCT

Na zadnji seji Rektorske konference RS so rektorji opravili razpravo o določbah interventne zakonodaje za izvedbo študijskega procesa v tekočem študijskem letu in oblikovali več pozivov pristojnemu ministrstvu. Podprli so tudi pobudo ŠOS za oblikovanje pogoja PCT, ki bi omogočal izvajanje vseh aktivnosti, neposredno povezanih s študijem.

FOTO: Zasneženo jutro, koliko snega pa je zapadlo pri vas?

Danes čez dan se bo postopno jasnilo. Jutri bo delno jasno z mrzlim in ponekod meglenim jutrom.

VIDEO: V Dupleku bo drsališče, tudi z Božičkom se že dogovarjajo za obisk

Na Občini Duplek so že pisali Božičku svojo željo, namreč, da ponovno obišče dupleške otroke. Ti lahko Božičku pišejo tudi sami. Na občini pa so se odločili postaviti tudi drsališče.

Nastop Suzane in Julije ganil številne, prislužili sta si finale

Danes so v četrti polfinalni oddaji Slovenija ima talent nastopili Tereza Kavka, Miro Gavrić, Dino Petrić, Suzana in Julija, Matic Klemenc in La Vita. Finalistki sta Suzana in Julija ter Deno Petrić.

16-letnica s sekiro napadla socialni delavki

16-letnica je napadla dve uslužbenki centra za socialno varstvo iz hrvaškega Preloga.

Potres blizu Ljubljane

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 20.05 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,6. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 15 kilometrov severozahodno od Ljubljane, v bližini Medvod.

Odličen ekipni uspeh Slovenk na slalomu v Killingtonu

V Killingtonu se je danes odvil slalom za ženske. Ponovno so se izkazale tudi Slovenke, tri so prišle do točk, dve sta se uvrstili med najboljših 15. Zmaga pa je tokrat šla na v roke Američanki.

Znana Slovenca postala starša, poglejte kakšno ime sta izbrala za dečka

Filip Pesek in njegova žena Nastja sta postala starša. To novico sta sporočila na družbenih omrežjih in sledilcem zaupala tudi ime njunega novorojenčka. Poimenovala sta ga Mateo.

FOTO: Krajani Kamnice stopili skupaj in poskrbeli za praznično vzdušje

Tudi Kamnica je minuli petek zasijala v praznični preobleki. Predsednik KS Kamnica Sebastijan Jaušovec je dejal, da ga to, da jim je znova uspelo, zelo veseli: “Drage krajanke, dragi krajani, tudi Kamnica je zasijala v praznični preobleki. Veseli nas, da nam je uspelo, a nam ne bi, če ne bi bilo vas, ki ste pripomogli […]

V več evropskih državah potrdili prve primere omikrona

V več evropskih državah so ta konec tedna potrdili prve primere okužb z novo različico novega koronavirusa, ki se je pojavila v Južni Afriki. O okužbah s to različico, ki so jo poimenovali omikron, so poročali tudi drugod po svetu. Več držav, med njimi tudi članice EU, se je zato odločilo za omejitev potovanj iz […]

VRHUNSKO: Anže Lanišek z zmago v Ruki!

Slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (170,1) je bil tudi danes, tako kot v soboto vnovič vodilni po prvi seriji posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v finski Ruki,danes mu je vodstvo uspelo obraniti.

FOTO: Božična vas v Bresternici vabi

Po tem, ko je center Maribora v petek zaživel v prazničnih podobah so lučke prižgali tudi v posameznih krajevnih skupnostih in mestnih četrteh.

FOTO: Nekdanji nogometaš Maribora tako oznanil, da pričakuje otroka

Dino Hotić s svojo izbranko Niko pričakuje drugega otroka.

Pred programskimi svetniki RTVS predlog sprememb programa TVS, ki je naletel na številne kritike

Predlog programsko-produkcijskega načrta RTVS za leto 2022 bo v ponedeljek pred programskim svetom. Kolektiv informativnega programa TVS je svet pozval, da ga zavrne. V tem pozivu so jih podprli številni v strokovni in zainteresirani javnosti. Vodstvo TVS pa je navedlo, da želi na prvo mesto postaviti predvsem interes gledalcev.

Moška sta se sprla, eden s sekiro udaril drugega po glavi

Včeraj, okoli 9. ure so bili cerkniški policisti obveščeni o sporu med dvema občanoma.

Vinjena voznica skiroja padla in se hudo poškodovala

Danes ponoči se je 41-letni voznica skiroja peljala po kolesarski stezi na Gregočičevi ulici v Mariboru.

Slovenski zdravniki po raziskavi med bolj pesimističnimi

Po ugotovitvah raziskave Digital Doctor 2021 je dve tretjini od skoraj 6000 zdravnikov glede svoje prihodnosti optimističnih. Najbolj optimistični so bili bolgarski in romunski zdravniki, po pesimizmu pa so vodili hrvaški in slovenski zdravniki. Raziskavo je podjetje Mediately izvedlo v osmih evropskih državah.

Dobra novica: Število aktivno okuženih pada

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sporočil, da so včeraj, 27. novembra, opravili 3402 PCR-testov. Potrdili so 1478 okužb z novim koronavirusom. 

Pričakovati je zaključek sojenja za trikratni umor v Gerečji vasi

Na ptujskem sodišču se bo nadaljevalo sojenje Silvu Drevenšku, obtoženemu umora zunajzakonske partnerice in njenih staršev v Gerečji vasi na lansko božično popoldne.

FOTO: Zagorelo v večstanovanjskem objektu v Selnici ob Dravi

Ob 20.10 so na Mariborski cesti v Selnici ob Dravi, gasilci PGD Selnica ob Dravi in PGD Slemen posredovali, kjer je zagorelo v dveh sobah v mansardnem delu večstanovanjskega objekta.

Nova smrtna žrtev na slovenskih cestah, umrla 52-letna voznica

Danes, nekaj pred 7. uro zjutraj, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, v bližini avtocestnega izvoza Šempeter. V prometni nesreči je umrla 52-letna voznica osebnega vozila.

Napoved: Ponekod bo snežilo, možna tudi kakšna ploha

Dopoldne bo oblačno s padavinami. Na severozahodu države bo snežilo, sicer bo meja sneženja večinoma med 500 in 800 m nad morjem. Popoldne bodo padavine prehodno oslabele, možna bo kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 °C.

45-letnica zapeljala na nasprotni pas in povzročila nesrečo, dve osebi prepeljani v UKC Maribor

Sinoči je 45-letna voznica osebnega avtomobila na regionalni cesti Slovenska Bistrica- Poljčane, v Križnem vrhu, zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v vozilo 30-letne voznice osebnega avtomobila, katera je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Žalosten konec: Zapirajo se bazeni in savne v Fontani

Na spletni strani Medicinsko termalnega centra Fontana preseneti obvestilo o zaprtju njihovega wellnes centra.

Tim Gajser naj ne bi več želel nositi policijske uniforme, zaprosil za odpoved delovnega razmerja

Spletni mediji Siol.net poroča, da je slovenski motokrosist Tim Gajser v policiji zaposlen od 26. maja 2016.

VIDEO: V Vidmu bodo gradili nov vrtec

V naslednjem letu se bo v občini Videm začela ena večjih investicij. Obeta se namreč izgradnja oziroma dograditev novega vrtca v Vidmu pri Ptuju. Lotili pa se bodo tudi energetske sanacije javnih objektov.

Prva adventna nedelja

Advent je čas pred božičem, ki ga zaznamujejo štiri nedelje, v bogoslužju pa je namenjen pričakovanju Jezusovega prihoda oziroma rojstva.

Ptujski policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi prometne nesreče

Policisti Policijske postaje Ptuj obravnavajo prometno nesrečo II. kategorije.

Odpoklicana je čokolada

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je preko EU RASFF sistema prejela informacijo o distribuciji neustrezno označenega živila v Slovenijo. Odgovorni izvajalec dejavnosti je izvedel odpoklic živila iz prometa.

FOTO: V prometni nesreči na Tržaški poškodovani dve osebi

Ob 20.00 so v križišču Jadranske ulice in Tržaške ceste v Mariboru, gasilci JZ GB Maribor posredovali po prometni nesreči.

V Italiji potrdili prvi primer koronavirusa omikron

V Italiji so potrdili prvi primer nove različice novega koronavirusa omikron. Kot je sporočil italijanski inštitut za javno zdravje, gre za potnika iz Mozambika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izjemen nastop Mariborčana na smuku v Kanadi!

Po tem ko so v petek zaradi premočnega sneženja v Lake Louisu, odpovedali tekmo, so danes alpski smučarji vendarle dočakali novo priložnost.

FOTO: Cesta proti Hočam zaradi nesreče zaprta

Danes zvečer, nekaj pred 20. uro je prišlo do nesreče.

FOTO: V Mariboru pogrešana bengalka, obljubljajo denarno nagrado

Po družbenem omrežju kroži objava o izgubljeni mački bengalki z imenom Tatto.

Danes naši skakalci izjemni, zdaj še stopničke za Laniška

Najboljši slovenski smučarski skakalec Anže Lanišek (318,9 točke), vodilni po prvi seriji svetovnega pokala v finski Ruki, je na koncu zasedel drugo mesto.

VIDEO: V Avstriji množični protesti proti ukrepom vlade

V Celovcu in Gradcu in St. Pöltnu se je danes zbralo več tisoč ljudi, ki si protestirali proti ukrepom avstrijske vlade za zajezitev okužb z novim koronavirusom, zlasti proti uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19. Protesti v Celovcu in Gradcu so bili mirni, v St. Pöltnu so prijeli nekaj protestnikov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Mariborski gostinec bo postavil 250 kvadratnih metrov veliko drsališče

“Po enomesečnem premoru aktivnosti za naše najmlajše se vračamo v velikem slogu. V mesecu decembru bomo otvorili Gallusovo drsališče pri Mestnem parku,” je zapisal na družabnih omrežjih.

Padavine se bodo okrepile in razširile na vso Slovenijo

Ponoči se bodo padavine spet okrepile in razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo deževalo. Ob morju bo pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem od 6 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

FOTO: Prometna nesreča v centru mesta, posredovali tudi gasilci

Danes, 27. novembra, je prišlo do prometne nesreče v centru mesta.

Huda delovna nesreča: Delavec z viličarjem stisnil drugega

Včeraj, okoli 13.30 so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju na območju Most.

v BiH zavrgli cepivo, ki jim ga je podarila Avstrija

V Bosni in Hercegovini so morali zaradi pretečenega roka uporabe zavreči cepivo proti covidu-19, ki jim ga je podarila Avstrija, saj jim ga ni uspelo pravočasno porabiti. Rok za uporabo se je iztekel oktobra in novembra, poroča avstrijski tednik Profil.

Na uvozu avtoceste osebno vozilo zapeljalo s cestišča

Ob 11.35 je na uvozu na avtoceste Ljubljana–Maribor v Slivnici osebno vozilo zapeljalo s cestišča.

IZJEMNO: Dvojna slovenska zmaga na skokih!

V Nižnjem Tagilu dvojna slovenska zmaga smučarskih skakalk: Ema Klinec pred Uršo Bogataj

Matej Tonin: NSi verjame v sodelovanje, razdeljeni izgubljamo, združeni pa zmagujemo

Predsednik NSi Matej Tonin je prepričan, da ima NSi vse, kar je potrebno za zmago na prihajajočih parlamentarnih volitvah, in da je prihodnost Slovenije močno odvisna prav od rezultata njihove stranke. V nagovoru udeležencev današnjega digitalnega kongresa stranke je še napovedal, da NSi ne bo razbijala vlade nekaj mesecev pred volitvami.

POZOR: Pešec hodi po avtocesti

Prometno informacijski center za državne ceste ima ob 11.45 pomembno obvestilo za voznike.

Preklic iskanja 12-letnice

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 12-letno Kyaro.

Kurz je prvič postal očka

Bivši avstrijski kancler, predsednik avstrijske ljudske stranke Sebastian Kurz je prvič postal očka. Njegova partnerica Sussane je davi rodila sina, je par sporočil v pisni izjavi, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V Sloveniji trenutna plača zdravnikov povzroča težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra

V Zdravniški zbornici Slovenije ugotavljajo, da trenutna plačila zdravnikov, ki glede na obremenitve niso primerljiva z zahodnoevropskimi državami, povzročajo težave pri zagotavljanju zdravniškega kadra. Mladi zdravniki se zaradi težjih pogojev dela za določene zdravniške specializacije vse redkeje odločajo, so zapisali.

Spar odpoklical izdelek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v okviru uradnega vzorčenja odvzela vzorec zamrznjenega živila -mlade race, v katerem je bila ugotovljena prisotnost bakterije Salmonella Typhimurium. Odgovorni izvajalec dejavnosti je pričel z izvedbo odpoklica živila iz prometa.

To so rezultati petkovih testiranj

Včeraj so opravili 6143 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2224 oz. 36,2 odstotka testov, je objavil Nacionalni inštitut za javno zdravje. Po oceni NIJZ je trenutno aktivnih 40.046 primerov okužbe, kar je 1446 manj kot dan prej.

Gasilci na intervenciji na Dravi, poglejte kaj so potegnili iz reke

Operativno komunikacijski center Policijske uprave Maribor sporoča, da so imeli danes nenavadno intervencijo.

Ob nedeljski tekmi med Muro in Mariborom bo policija snemala in imela poostren nadzor izpolnjevanja pogoja PCT

To nedeljo, 28. novembra 2021, bo ob 20.15 v Murski Soboti odigran 18. krog 1. lige Telemach, med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. V Murski Soboti ter ožji in širši okolici mesta bo povečana prisotnost policistov. “Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj, pred in med samo prireditvijo, bo […]

Po današnjem kongresu NSi bodo znani volilni program in kandidati za poslance

Na današnjem digitalnem programskem kongresu bodo delegati NSi sprejemali osnutek programa, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Predstavili bodo tudi kandidate za volitve v DZ ter opredelili položaj stranke v političnem prostoru.

Velikanska skala, ki se je zakotalila s hriba, padla na avto

Veliko srečo v nesreči je imel Hrastničan, ki je včeraj vozil avto mimo gradbišča ob kamnolomu. S hriba se je namreč zvalila skala in padla na njegov avto, k sreči tako, da je voznik ostal nepoškodovan. Le kakšno minuto pred njim je po isti cesti peljal šolski kombi, tako da bi lahko sekunde odločale o […]

Novosti pri vstopu v Slovenijo

Vlada je na dopisni seji dopolnila odlok o določitvi pogojev vstopa v Slovenijo. Zaradi pojava nove različice koronavirusa je določila obvezno karanteno za tiste, ki prihajajo z območij z virusom.

Prebrisani telički se niso pustili ujeti in so noč preživeli na prostem. Iskalna akcija se danes nadaljuje

Včeraj je s kmetije iz Stahovec blizu Murske Sobote pobegnilo več teličkov. Čez dan so jih domačini skušali poloviti, a so telički bili očitno bolj prebrisani.

FOTO: Sneg pobelil Maribor in okolico

Ponekod po državi sneži. Kot poroča Prometno-informacijski center za državne ceste, se je višjeležečih predelih sneg že dodobra oprijel vozišč. Svetujejo, da se vozniki na pot odpravijo s primerno zimsko opremo in prilagodijo hitrost razmeram na cestah.

Vlada dodala novo izjemo PCT

Vlada je na včerajšnji seji sprejela novosti.

VIDEO: Obisk rudnika Šega in jame Belojače v Makolah

Po 50-ih letih so pred leti ponovno odprli rudnik Šega, a le manjši del, toliko, da si ga lahko ogledajo turisti saj je preostali zaprt zaradi nevarnosti. Ogledali smo si tudi jamo Belojačo, ki je ena najdaljših kraških jam v Halozah.

VIDEO: Pesnica se športno prebuja

Znano je, da rekreacija izboljšuje naše zdravje in splošno počutje. In v tempu, ki ga dandanes živimo je vsaka površina namenjena športu in rekreaciji, dobrodošla. Potrebo po razvoju športnih površin so prepoznali tudi v Občini Pesnica, kjer so temu področju v zadnjem letu dali velik poudarek.

Vlada spremenila in dopolnila ukrepe

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela spremembe odlokov o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Potrdila je tudi predlog gradbenega zakona in predlog zakona o urejanju prostora, ki ju pošlja v Državni zbor v […]

Omikron: Nova različica koronavirusa s težjim potekom bolezni, WHO jo je označil kot skrb vzbujajočo

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes nedavno odkrito novo različico novega koronavirusa B.1.1.529 označila za skrb vzbujajočo in jo poimenovala omikron. Glede na prve ugotovitve bi bila lahko različica, ki so jo najprej potrdili v Južni Afriki, bolj nalezljiva kot druge, so sporočili po posvetovanju s strokovnjaki.

FOTO: V Mariboru zasijale praznične luči

V centru Maribora so danes postopno prižgali praznične luči.

Ganljiva izpoved znane Slovenke: “Danes bi lahko bilo najino življenje popolnoma drugačno. Danes bi se moral roditi”

42-letna uspešna plesalka, ki se je številni spomnimo iz oddaje Zvezde plešejo in ki jo lahko trenutno spremljamo v šovu Vražje dame je na Instagramu objavila ganljiv zapis.

Bo za novo različico koronavirusa potrebno novo cepivo?

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes sporočila, da pozorno spremlja novo različico novega koronavirusa B.1.1.529, ki so jo najprej potrdili v Južni Afriki. Hkrati je Ema ocenila, da je še prezgodaj, da bi lahko vedeli, ali nova različica potrebuje tudi novo cepivo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Mariboru povzročil prometno nesrečo in zbežal, policisti prosijo za pomoč

Policisti Postaje prometne policije Maribor obravnavajo prometno nesrečo I. kategorije s pobegom.

Ema Klinec sezono odprla z drugim mestom

Avstrijka Marita Kramer (253,5) je zmagovalka uvodne tekme svetovnega pokala smučarskih skakalk v Nižnjem Tagilu. Drugo mesto je osvojila Slovenka Ema Klinec (211,8), ki je zaostala 41,7 točke. Na tretje mesto je v finalu skočila Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (207,4). Uspeh Klinčeve je na četrtem mestu dopolnila Urša Bogataj (206,9).

V popoldanskih urah nov potres

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 17.46 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 77 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Kobarida.

Jutri, na dan brez nakupov, bo hodeča razstava stylingov rabljenih oblačil

Evropski teden zmanjševanja odpadkov in dan brez nakupov, ki se bo odvil jutri, v soboto, 27. novembra, bodo izvajalci projekta Obleka naredi človeka obeležili s hodečo razstavo stylingov rabljenih oblačil, ki so jih prispevale sledilke in podpornice projekta.

Zadruge so podjetja, ki v središče svojega delovanja postavljajo ljudi, ne dobiček

Zadruga je pravni subjekt in organizacija vnaprej nedoločenega števila članov, ki ima namen pospeševati gospodarske koristi in razvijati gospodarske ali družbene dejavnosti svojih članov ter temelji na prostovoljnem pristopu, svobodnem izstopu, enakopravnem sodelovanju in upravljanju članov. Zadruge so podjetja, ki v središče svojega delovanja postavljajo ljudi, ne dobiček.

FOTO: Prometna nesreča v Radljah ob Dravi, posredovali gasilci

Ob 11.10 je na cesti Radlje ob Dravi–mejni prehod Radlpass, občina Radlje ob Dravi, prišlo do prometne nesreče, v kateri se je poškodovala ena oseba.

Na protestu naj bi policisti prisilna sredstva uporabili zakonito

Med vzpostavljanjem javnega reda na neprijavljenem množičnem protestnem shodu 5. oktobra v Ljubljani so policisti prisilna sredstva uporabili strokovno in zakonito, je ocenila petčlanska strokovna komisija, ki jo je po shodu imenoval generalni direktor policije Anton Olaj. Kljub temu pa je opozorila tudi na določene nepravilnosti.

Nadzor na gradbiščih na območju Maribora

V času od marca do septembra 2021, so štirje gradbeni inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor (IRSOP) iz območne enote Maribor in inšpektorji za varnost in zdravje pri delu Inšpektorata za delo (IRSD) opravili nadzore na 11 večjih gradbiščih na območju Maribora.

FOTO: FURS zasegel 11 ton pretihotapljenega tobaka, proračun bi bil oškodovan za kar 1,8 milijonov

Gre za največji zaseg oziroma odkritje do sedaj, saj bi ob prodaji navedene količine tobaka na črnem trgu, kamor je bil tovor namenjen, državni proračun bil oškodovan za najmanj 1.800.000

Umrl 35-letni pevec, njegova smrt je pretresla estradnike

Dnevni avaz poroča, da je v 36 letu umrl pevec Jasmin Hasić, znan iz pevskega tekmovanja Zvezde Granda, na katerem se je uvrstil celo v finale.

Odpoklicano je prehransko dopolnilo

Proizvajalec BIO PAK Nutracevtika je iz prodaje odpoklical prehransko dopolnilo Ekološka Ashwagandha v kapsulah znamke Carnium Botanicals zaradi povišane vsebnosti pesticida etilen oksid.

GZS poziva k razmisleku o uvedbi obveznega cepljenja za starejše od 50 let

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) odločevalce poziva k razmisleku o uvedbi obveznega cepljenja proti covidu-19 vsaj za vse prebivalce, starejše od 50 let. Ob tem je generalni direktor zbornice Aleš Cantarutti člane ponovno pozval k doslednemu upoštevanju vse preventivnih ukrepov v podjetjih ter strogemu nadzoru nad izpolnjevanjem pogoja PCT.

Se danes prižigajo praznične luči v Mariboru ali ne?

Po družbenim omrežjih so začela krožiti namigovanja, da se danes praznična razsvetljava v Mariboru ne bo prižgala zaradi slabega vremena.

POZIV: Ste videli nesrečo? Peško je zbil na prehodu za pešce

Policisti Policijske postaje Ptuj obravnavajo prometno nesrečo II. kategorije, vezano na katero, prosijo za pomoč javnost.

Slovenski smučarski skakalec predstavlja božično pesem “Naj sneži”

Žiga Jelar je predstavil novo božično pesem “Naj sneži”.

Novost glede turističnih bonov

Letošnje bone lahko državljani unovčijo v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, je razvidno iz gradiva v vladni obravnavi. Enako kot lanski turistični boni naj bi tudi letošnji veljali do 30. junija 2022.

Policija preklicala iskanje 48-letnice

Policisti so bili obveščeni, da je od 19. novembra 2021, od 15. ure pogrešana 48-letna Bernardka.

FOTO: Na Pohorju sneži, ponekod sneg tudi do nižin

Danes bo sprva oblačno s padavinami, ki bodo popoldne slabele in ponekod ponehale. Meja sneženja bo na severu sprva na nadmorski višini okoli 800 metrov, sredi dneva se lahko ob močnejših padavinah spusti do nižin. Popoldanske temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS […]

Znova se lahko cepite v Europarku

V Europarku Maribor se bo to soboto, 27. novembra, ponovno mogoče cepiti proti Covid-19.

38-letnica trčila štirikrat zapored, med drugim zaradi nepravilne strani vožnje v osebni avto in kapelo

Včeraj popoldan je 38-letna voznica v Žabjaku pri Ptuju, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, trčila v ograjo stanovanjske hiše.

Izjemni obeti pred današnjo tekmo: Mariborčan drugi na smukaškem treningu

Drugi trening za dve moški smukaški tekmi svetovnega pokala alpskih smučarjev v kanadskem Lake Louisu je v slovenski tabor vlil nekaj optimizma.

FOTO: Vinjen 57-letnik povzročil nesrečo, 39-letnica prepeljana v UKC Maribor

Sinoči je 57-letni voznik osebnega avtomobila v križišču Ulice Heroja Šercerja in ulice Na Poljanah, izsilil prednost 39-letni voznici osebnega avtomobila.

Včeraj opravljenih več kot 60 tisoč hitrih testov

V četrtek ob 6523 PCR-testih potrdili 2364 okužb z novim koronavirusom.

Psiholog Musek Lešnik: “Nad dijakom/študentom, ki je na vratih preverjal PCT, sta se izživljali dve veliki riti na dveh nogah”

Priznani slovenski psiholog Kristijan Musek Lešnik, ki deluje tudi na področju vzgoje in izobraževanja, je opisal dogodek, ki mu je bil priča na bencinski črpalki, kjer sta se dve osebi “izživljali” nad dijakom/študentom, ki je preverjal izpolnjevanje pogoja PCT. Ob tem je pred družbo postavil ogledalo, ki pa ne kaže lepe podobe.

Mlajši punci podtaknili drogo in jo posilili

Na nas se je obrnila bralka, ki je želela ostati anonimna, njene podatke hranimo v uredništvu. Dejala nam je, da se je v Makolah pretekli teden zgodilo, da so mlajši punci podtaknili drogo in jo posilili: “Obračamo se na vas v dobri veri vseh žensk. Želimo si, da bi to prišlo v javnost, ker je […]

Zaradi tveganja prisotnosti etilen oksida odpoklican jogurt

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani Trgovske verige E. Leclerc, Maridis d.o.o., Maribor, obveščena o izvajanja umika oz. odpoklica sadnega jogurta z rdečim sadjem, zaradi tveganja prisotnosti etilen oksida.

FOTO: Gorelo v hiši, poškodovana oseba prepeljana v UKC Maribor

Danes ponoči je zagorelo v stanovanjskem objektu v Dupleku.

V Južni Afriki potrdili novo različico novega koronavirusa

Znanstveniki v Južni Afriki so v četrtek sporočili, da so odkrili novo različico novega koronavirusa, ki se zaradi nenavadno velikega števila mutacij zelo hitro širi. Zaradi nove različice Velika Britanija danes uvaja omejitve za potnike iz šestih afriških držav. Za podoben ukrep se je odločil tudi Izrael.

V tej državi zaradi treh okužb zaprli šole in odpovedali lete

V Šanghaju so po treh potrjenih primerih covida-19 preventivno odpovedali več sto letov in zaprli številne šole. Kitajska namreč še naprej zasleduje t. i. politiko ničelne tolerance do covida, v okviru katere ob pojavu okužb strogo omejijo javno življenje, da bi tako preprečili širjenje virusa.

VIDEO: V Trnovski vasi ob gradnji kolesarske poti tudi gradnja mostov

Občina Trnovska vas ima več investicij v izgradnjo kolesarskih poti in cest. Prav zdaj urejajo kolesarko od Trnovske vasi vse do Drbetincev v sosednji občini Sveti Andraž. Investicija je visoka, saj morajo po poti narediti tudi več mostov.

FOTO: Nesreča pred Koroškim mostom, na delu gasilci

Danes, 25. novembra, okoli 19. ure, je prišlo do prometne nesreče v neposredni bližini Prometne šole.

Gasilci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v njem pa našli onemogli osebi

Ob 13.01 so na Cesti zmage v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.

Cepivo proti covidu za otroke že naročeno. Odločitve, kdaj bodo z njim začeli cepiti, še ni

Ali bodo odobrili cepljenje s Pfeizerjem za otroke od pet do 11 let, je bilo vprašanje, danes namenjeno ministru za zdravje Janezu Poklukarju. Odgovoril je, da je cepivo že naročeno, a da še ni enotnega mnenja stroke.

Poklukarja žalosti, ker nekateri ljudje ne zaupajo zdravnikom

“Oddelki, tudi intenzivne enote se v bolnišnicah še vedno polnijo,” je poudaril minister za zdravje Janez Poklukar in dejal, da je število novih okužb vsak dan še vedno zelo visoko, da še vedno preveč ljudi zaradi covida umre, kljub naporom vseh zdravstvenih delavcev.

Poklukar: S spremembo zakona bodo vsi bodoči zdravniki dobili vpogled na družinsko medicino in se lažje odločali za delo na tem področju

Danes so na vladi sprejeli več pomembnih odločitev, ki bodo pripomogle k boljšem delovanju in dostopnosti zdravstvenega sistema na primarni ravni, je dejal minister za zdravje Janez Poklukar. Meni, da se slovensko zdravstvo v teh časih sooča z največjim izzivom, razmere v bolnišnicah so skrajno resne.

V Mariboru se obetajo filmske nedelje, preverite program

Filmske nedelje v Lutkovnem so prvi korak k vnovični vzpostavitvi rednega nekomercialnega filmskega programa v Mariboru.

V oktobru v Sloveniji še enkrat več turističnih prenočitev kot oktobra lani

V turističnih nastanitvenih obratih v Sloveniji so oktobra našteli okoli 1,2 milijona prenočitev, kar je po podatkih državnega statističnega urada 119 odstotkov več kot oktobra lani. Oktobrskih prenočitev je bilo tudi 11 odstotkov več kot v desetem mesecu turistično rekordnega leta 2019.

Policisti so imeli polne roke dela z nedovoljenimi vstopi tujih državljanov

Včeraj ob 14.50 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Pijana voznica in voznik povzročila prometni nesreči

Včeraj popoldan je 56-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, v Spodnji Kungoti trčil v pred njim stoječ osebni avtomobil, ki ga je vozil enako stari voznik. Slednjega je z vozilom odbilo naprej in je trčil v osebi avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica.

ZD Adolfa Drolca z novimi termini za testiranje občanov občine Miklavž na Dravskem polju

V organizaciji Zdravstvenega doma dr. A. Drolca Maribor bo testiranje s hitrimi antigenskimi testi na covid-19 za občane občine Miklavž na Dravskem polju potekalo po naslednjem urniku:

Tadej Pogačar dobitnik zlatega kolesa za leto 2021, je sporočil francoski L’Equipe

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je prejemnik letošnje prestižne nagrade zlato kolo, je danes sporočil francoski L’Equipe. Na vrhu tega izbora sta kar dva Slovenca. Primož Roglič je na drugem mestu, tretje mesto pa je zasedel Belgijec Wout Van Aert (oba Jumbo Visma).

Jernej Vrtovec: “Leto 2030 je danes in 2050 bo jutri”

Na dvodnevni mednarodni konferenci o evropskem strateškem načrtu za energetsko tehnologijo (t.i. SET Plan), ki poteka na Bledu in prek spleta, udeleženci govorijo o nujnosti trajnostnega energetskega prehoda, pomenu inovacij na tem področju in naložbah. Konferenco organizirata ministrstvo za infrastrukturo in Evropska komisija.

Mercator odpoklical izdelek

Izvajalec dejavnosti Mercator d.o.o., Ljubljana je obvestil UVHVVR, da izvaja umik in odpoklic izdelka.

Ema priporočila uporabo Pfizerjevega cepiva za otroke od 5. do 11. leta

Evropska agencija za zdravila (Ema) je danes priporočila razširitev uporabe cepiva proti covidu-19 podjetij Pfizer/BioNTech na otroke, stare od pet do vključno enajst let.

Umre 24 ljudi od sto, ki jih sprejmejo: “Brez naše pomoči bi umrli vsi.”

Danes se je pred stavbo infekcijske klinike Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana odvila novinarska konferenca.

Sveta Trojica: Ob prvih meritvah novega prikazovalnika hitrosti ob šolski poti zabeležili tudi visoko prekoračitev hitrosti

V občini Sveta Trojica so postavili prikazovalnik hitrosti v naselju Osek. Ta je zdaj v bližini gasilskega doma, kjer poteka tudi šolska pot. Omejitev hitrosti na tem delu je sicer 50 km/h.

Dars s posebnimi napravami skenira in izkorišča bluetooth povezavo uporabnikov avtocest?

Kot poroča zurnal24.si DARS s posebnimi napravami že dlje časa skenira in izkorišča bluetooth povezavo uporabnikov avtocest. Dodajo, da je informacijska pooblaščenka na nogah, saj naj ta tehnologija ne bi bila tako nedolžna.

700 kg še uporabnih stvari bo dobilo novo priložnost

V evropskem tednu zmanjševanja odpadkov so v Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor) s partnerji evropskega projekta Urbana zemljina za hrano uspešno ponovili akcijo zbiranja še uporabnih stvari, ki pa jih ljudje iz različnih razlogov ne potrebujejo več.

NEVARNE PRAKSE: Ker se hočejo okužiti, poljubljajo okužene, pijejo iz njihovih kozarcev

Primeri, pri katerih se zdravi ljudje trudijo okužiti s koronavirusom, postajajo v tujini in tudi v Sloveniji že stalna praksa.

V Podravju za žrtve nasilja vzpostavili 24 varnih točk

V okviru projekta Na varnem si, ki se bo iztekel konec leta, je Inštitut za proučevanje enakosti spolov v Podravju za žrtve nasilja vzpostavil 24, namesto predvidenih petih varnih točk. Kot je danes na novinarski konferenci povedala koordinatorka projekta Selena Rozman, so omenjene varne točke vzpostavljene na lokacijah t.i. nujne infrastrukture.

Srce parajoča zgodba mlade mamice: Po rojstvu pristala v komi, dobila nova pljuča, na rehabilitaciji pa se okužila s koronavirusom in ostala nepokretna

Medicinska sestra Adela Dedić je na družabnih omrežjih delila  zgodbo, ki se vsakega zagotovo dotakne. Dejan in Aleksandra predstavljata izredno težke čase.

To so najbogatejši Slovenci: Prva stoterica ima pod palcem 7,1 milijarde evrov, kar je največ doslej

Stoterica najbogatejših Slovencev ima pod palcem 7,1 milijarde evrov, kar je največ doslej. Premoženje 100 najbogatejših se je v zadnjem letu povečalo za skoraj četrtino oz. 1,3 milijarde evrov, ugotavljajo v časniku Finance. Na vrhu lestvice ni sprememb, na njej kraljujeta Iza Sia in Samo Login.

Bo Maribor kdaj zaživel tako kot v McDonaldsovi reklami?

Reklama, v katerem je s pravljično okrasitvijo zasijal Maribor, je že zbrala zavidljivo število ogledov na Youtube, narejena pa je bila za nemško govoreče tržišče.

Nina potrdila: Na Kmetiji se je v hlevu zgodila akcija

Zvesti gledalci resničnostnega šova Kmetija lahko z velikim vznemirjenjem čakajo na naslednjo oddajo, saj bo v njej povedano tisto, kar so nekateri slutili. Veliko vprašanje za marsikoga je namreč, ali sta Gino in Tjaša na snemanju postala tudi intimna.

Nove obetavne številke

Včeraj, 24. novembra, je bilo potrjenih 2667 okužb. To je skoraj 1000 manj kot prejšnjo sredo, ko je bilo potrjenih 3665 okužb.

Znane podrobnosti tragične nesreče deskarja, od njega se poslavljajo številni

Poročali smo, da je umrl znan deskar Marko Grilc, ki je za sabo pustil nosečo partnerko in dva otroka.

VIDEO: V občini Sveti Andraž občani že lahko parkirajo na novem parkirišču

V središču občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah so uredili novo parkirišče, ki ga občani že uporabljajo. Namenjeno je predvsem obiskovalcem pokopališča, ker pa je v bližini tudi sedež občine, pošta in še nekaj ustanov, bo prav prišlo tudi vsem drugim. Nekaj novosti pa je tudi že na samem pokopališču.

V občini Hoče-Slivnica je predviden začasni izklop elektrike

Elektro Maribor obvešča uporabnike električne energije, da bodo brez električne napetosti na območju naslednjih transformatorskih postaj:

45 smrtnih žrtev: Makedonski avtobus ni imel licence za prevoz potnikov

Avtobus z makedonsko registracijo v lasti podjetja Besa Trans, ki je v torek zgorel na avtocesti v Bolgariji, v nesreči pa je umrlo 45 ljudi, ni imel licence za prevoz potnikov, je sporočilo makedonsko ministrstvo za promet. Podjetju so zato odvzeli dovoljenje za obratovanje, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Med predlogi tudi dosledno testiranje vrtčevskih otrok na koronavirus

Strokovna skupina za covid-19 vladi na današnji seji ne bo predlagala večjih sprememb ukrepov, je za STA napovedala infektologinja Mateja Logar, ki vodi to skupino. Zdravstveni minister Janez Poklukar je v torek pojasnil, da ostaja možnost uvedbe šolanja na daljavo za študente, a da tega ta teden zagotovo še ne bodo uvedli.

V Sloveniji nov potresni sunek

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v sredo ob 23.36 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 2,2. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 78 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Kobarida.

Jutri v SNG Maribor premiera opere Aida z Rebeko Lokar v glavni vlogi

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bosta v petek, 26. novembra 2021, v Veliki dvorani izvedla premiero opere Giuseppeja Verdija Aida pod taktirko Francesca Rose in v režiji Piera Francesca Maestrinija.

FOTO: Kamnica bogatejša za motorična igrala

V Kamnici je veliko mladih družin, ki so pogrešale prostor za druženje. Zato je bil eden izmed predlogov v participatornem proračunu Mestne občine Maribor, postavitev motoričnih igral. Pobuda je bila izglasovana.

Inšpektorat zaprl še eno šolo

Inšpektorat za šolstvo je danes zaprl še en zasebni izobraževalni zavod, tokrat na območju Savinjske regije.

Umrl režiser in scenarist

Po kratki in hudi bolezni je v 69. letu starosti danes umrl režiser in scenarist Franc Arko, so poročali na Televiziji Slovenija (TVS). Na začetku kariere je deloval kot asistent režije pri nekaterih kratkih in celovečernih filmih, kasneje pa se je podpisal pod številne oddaje TVS.

Maske potrebne tudi na delovnem mestu, inšpektorji v poostren nadzor

Zakon o varnosti in zdravju pri delu (ZVZD-1) določa temeljno odgovornost delodajalca za varnost in zdravje delavcev. V ta namen morajo delodajalci izvajati potrebne in ustrezne ukrepe. To velja tudi glede preprečevanja izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Tudi Italija se je odločila močno zaostriti ukrepe

Italijanska vlada pod vodstvom Maria Draghija je danes zaostrila omejitvene ukrepe za necepljene proti covidu-19.

Zveza potrošnikov pred črnim petkom: 99,5 % “neverjetnih ponudb” enakih ali celo bolj ugodnih v drugih obdobjih leta

Zveza potrošnikov Slovenije je pripravila nasvete za potrošnike pred črnim petkom, ko se bo veliko ljudi “zagnalo” v nakupe, saj bodo mnogi trgovci za n dan močno znižali cene. Pa je res tako?

NEPREDSTAVLJIVO: Koliko ton božičnih izdelkov smo lani uvozili

Naše navade, kdaj postaviti božično drevo in ga okrasiti, se razlikujejo. Nekateri naredijo to na začetku decembra, drugi tik pred božičem, tretji nekje vmes med 1. in 24. decembrom. Drevo pa se seveda tudi okrasi.

Gasilci posredovali v Novi vasi

Gasilci Gasilske brigade Maribor in PGD Radvanje so danes, v sredo, 22. 11. 2021, nekaj minut do 12.ure, posredovali v Antoličičevi ulici v Mariboru.

V prihodnjih dneh bo ponekod zadišalo po snegu

Po današnjem mrzlem jutru, ko so se temperature spustile tudi do skoraj minus osem stopinj v Kočevju, bo hladneje tudi v noči na četrtek. Nato bodo v noči na petek padavine zajele vso Slovenijo, pri čemer se bo na severu meja sneženja spustila do višje ležečih dolin, po nižinah pa snega ni pričakovati. Pristojni voznike […]

Na Pohorju ušel mlad bikec, ste ga videli?

Po družbenih omrežjih se širi zapis o pogrešanem bikcu: “Ne spada ravno sem, ampak rabimo pomoč. V Koritnem nad Oplotnico je ušel bikec, približno 250 kg težak, bele barve z rjavo liso pod vratom. Če ga kdo opazi prosim če pokliče 040 238 799.”

Za poškodovance v večji nesreči trenutno v Sloveniji ne bi mogli ustrezno poskrbeti

Ob vsakodnevnem povečevanju števila intenzivnih bolniških postelj v covidnih bolnišnicah državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar opozarja na posledice.

Policisti pregledali stanovanje in hišo, našli prostor za gojenje konoplje in zasegli 133 sadik te prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. 11. 2021, na podlagi odredbe sodišča za hišno preiskavo, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let.

Alfi Nipič na kisiku zaradi okužbe s koronavirusom

Spletni portal 24ur.com poroča, da so izvedeli iz dobro obveščenih virov, da je legendarni slovenski glasbenik Alfi Nipič trenutno hospitaliziran zaradi okužbe s koronavirusom.

Praznični december v Mariboru bo: Božična tržnica, gostinske hišice, Vilinsko mesto, vrtiljak in vožnja s kočijo

V Mariboru bo ponovno čarobni december, v katerem bodo poskrbeli za praznično vzdušje z raznimi dogodki.

V Staršah začetek obnove mostu na cesti Starše – Trniče, popolna zapora ceste bo trajala več mesecev

V občini Starše so danes začeli dela na mostu čez dovodni kanal HE Zlatoličje na lokalni cesti Starše-Trniče.

Umrl znan slovenski deskar, za sabo pustil nosečo partnerko in dva otroka

Avstrijska policija je včeraj sporočila, da se je med pripravami na snemanje filma na smučišču v Söldnu v Avstriji smrtno ponesrečil 38-letni Slovenec, kot smo poročali tudi v našem mediju.

Zaradi nogometne tekme v Mariboru bo policija fotografirala in snemala

Jutri, 25. novembra 2021, bo ob 18.45 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru odigrana nogometna tekma 5. kroga Konferenčne lige UEFA med kluboma NŠ Mura in Tottenham Hotspur FC.

Odstotek pozitivnih končno nekoliko nižji

V torek, 23. novembra, smo v Sloveniji opravili 8618 testiranj PCR in potrdili 3144 novih okužb s koronavirusom, kar pomeni, da je bil odstotek pozitivnih 36,48.

VIDEO: V občini Sveti Andraž skrbijo za boljšo varnost kolesarjev

V Svetem Andražu v Slovenskih goricah nadaljujejo urejanje kolesarskih poti. Povezani so s sosednjimi občinami, tudi s Trnovsko vasjo. Prav proti tej občini zdaj urejajo od Drbetincev do Trnovske vasi kolesarsko pot, ki bo tekla ob cesti.

Cena govedine višja za 40 odstotkov, nekateri želijo izkoristiti stanje za nepošteno ustvarjanje dobičkov

V zadnjem obdobju smo priča rasti cen mnogih dobrin, med njimi tudi hrane. Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS) poudarjajo, da se cene hrane ne dražijo zaradi kmetov. “Nastali položaj namreč želijo nekateri v prehranski verigi izkoristiti tudi za nepošteno ustvarjanje dobičkov.”

Iščejo kader: V Avstriji gradijo eno največjih proizvodenj na svetu, na Švedskem največjo v državi

“Za naše severne sosede Avstrijce izdelujemo eno največjih proizvodenj križno lepljenih plošč na svetu, “je dejal Gregor Ledinek, direktor podjetja Ledinek Engineering.

Pod vplivom alkohola in drog prevračal zabojnike za smeti in uničeval gasilne aparate

Milena Trbulin iz PU Celje je sporočila, da so celjski policisti včeraj pozno popoldan, zaradi kršitve javnega reda in miru, obravnavali 45-letnega kršitelja.

FOTO: Pokojni alpinist bo ostal v gorah, z raztrosom pepela so se poslovili od njega

Pred slabim mesecem dni je tragično preminil slovenski alpinist Gašper Ahačič. Spremljali so ga številni, saj je svoja doživetja zapisoval na blogu. Padel je več kot 1000 metrov v globino, v razpoko, ki je bila zelo težko dostopna.

Sveta Trojica bo praznično zasijala 1. decembra

Sveta Trojica v Slovenskih goricah se bo ponovno odela v zlato praznično podobo. Tako bodo 1. decembra ob 17. uri prižgali praznične luči.

Kje so predvideni izklopi elektrike na področju OE Maribor

Elektro Maribor obvešča uporabnike električne energije, da bodo brez električne napetosti na območju naslednjih transformatorskih postaj:

FOTO: Požar uničil objekt, na delu več gasilcev

Danes ponoči, ob 00.10, je v Očeslavcih, občina Gornja Radgona prišlo do požara nenaseljenega stanovanjskega objekta.

Inšpektorji izvedli več kot 5.231 nadzorov, to so kršitve, ki so jih zaznali

Inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor od decembra lani, v okviru rednih in izrednih nadzorov po celi Sloveniji, preverjamo tudi spoštovanje zahtev Zakona o nalezljivih boleznih in vladnih odlokih, namenjenih zajezitvi širitve nalezljive bolezni COVID-19.

Takšno vreme nas čaka

Danes bo pretežno jasno, po nekaterih nižinah bo dopoldne megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem do 13 °C.

Civilna iniciativa staršev zaradi samotestiranja na ustavno sodišče

Civilna iniciativa staršev za zaščito otrok je na ustavno sodišče vložila pobudo za presojo ustavnosti in zakonitosti vladnega odloka, ki določa obvezno samotestiranje otrok na novi koronavirus. V civilni iniciativi nasprotujejo tako samotestiranju kot tudi nošenju mask v šolah.

Epidemiolog Mario Fafangel proti strašenju s petim, šestim valom epidemije

Poročali smo, da sta včeraj minister za zdravje Janez Poklukar in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović v ločenih izjavah opozorila na možnost petega vala epidemije covida-19. Na to se je odzval epidemiolog Mario Fafangel.

Danes dopoldan popoln izpad oskrbe s pitno vodo zaradi prevezave cevovoda

Mariborski vodovod danes, 24. novembra 2021, med 10. in 14. uro izvaja prevezavo cevovoda, zato bo na območju Kamnice, Bresternice, Rošpoha in Urbana zmanjšan tlak v vodovodnem omrežju.

Na smučišču umrl 38-letnik

Avstrijska policija je sporočila, da se je danes na smučišču pri Söldnu med deskanjem smrtno ponesrečil 38-letni Slovenec.

Inšpektorat odredil šolanje na daljavo na šoli, kjer niso upoštevali preventivnih ukrepov

Potem, ko je inšpektorat odkril, da se na eni od osnovnih šol ne držijo pravil in ne upoštevajo preventivnih ukrepov, je odredil šolanje na daljavo.

V siloviti eksploziji v Beogradu mrtva in ranjeni

V tovarni EdePro v predmestju Beograda Bubanj Potok, kjer izdelujejo predvsem rakete za obrambo proti toči, je danes nekaj po 14. uri odjeknila ena silovita in nato še več manjših eksplozij. Pri tem sta umrla najmanj dva zaposlena v tovarni, 16 je bilo ranjenih, nekaj oseb še pogrešajo, poroča srbska radiotelevizija RTS.

Napovedali, kdaj lahko pričakujemo peti val

Minister za zdravje Janez Poklukar in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Bojana Beović sta v ločenih izjavah opozorila na možnost petega vala epidemije covida-19. Do slednjega bi po Poklukarjevih besedah ob nezadostni precepljenosti v Sloveniji lahko prišlo februarja prihodnje leto.

V avtobusni nesreči umrlo 46 oseb, v državi razglasili tridnevno žalovanje

Makedonska vlada je zaradi avtobusne nesreče v Bolgariji s 46 smrtnimi žrtvami razglasila tridnevno državno žalovanje. Na vseh vladnih stavbah zastave že visijo na pol droga. Pred makedonskim veleposlaništvom v bolgarski prestolnici Sofija ljudje v znak sožalja polagajo cvetje, poroča makedonska tiskovna agencija Mia.

Minister Simoniti o očitkih Samoborja: Komentiral jih bo, ko bo dobil enako možnost kot Samobor

Včeraj smo poročali o tem, da je Igor Samobor odstopil kot ravnatelj SNG Drama Ljubljana, pri tem pa je med razlogi za odstop navedel očitke ministru za kulturo Vasku Simonitiju. Ta se je odzval in dejal, da bo na Samoborjeve očitke odgovarjal, ko bo dobil priložnost.

ANKETA: Boste šli ali ste že šli po tretji poživitveni odmerek cepiva proti covidu?

Boste šli ali ste že šli po tretji poživitveni odmerek cepiva proti covidu?

Urejen obvoz nekaterih avtobusnih linij zaradi evropske nogometne tekme

V četrte, 25. novembra, bo urejen obvoz na avtobusnih linijah 7 in 18.

V Sloveniji so se zatresla tla

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 13.53 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,0. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 44 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Postojne.

V bolnišnicah 1154 bolnikov, v UKC Maribor se zdravijo štirje otroci

V bolnišnicah na današnji dan zdravijo 1154 covidnih bolnikov, od teh jih 285 potrebuje intenzivno zdravljenje.

REZULTATI ANKETE: 66 odstotkov sodelujočih je proti uvedbi izpolnjevanja PC

Na našem portalu smo vas vprašali, ali ste za uvedbo izpolnjevanja pogoja PC (preboleli, cepljeni) namesto PCT. V anketi je sodelovalo 3.226 sodelujočih.

Hofer odpoklical izdelek

V uradno odvzetem vzorcu s strani Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bilo ugotovljeno 204 ppm semen ambrozije. Podjetje Hofer izvaja odpoklic neskladne serije sončničnih semen s trga.

Jasno, kdaj bodo na Ptuju zagorele praznične luči

Le še nekaj dni nas loči do zadnjega meseca v letu. Mesto že dobiva svojo praznično podobo s smrečicami, okraski, novoletnimi elementi in lučkami.

Nesreča pri Jelinčiču ne počiva: Tokrat je bil on dva dni prikovan na posteljo

Poročali smo o tem, da je pri poslancu Zmagu Jelinčiču pestro, kar se tiče poškodb in bolezni. Tokrat je doletelo njega.

Beović: Kmalu obvezen poživitveni odmerek

Bojana Beović je za Radio Slovenija dejala, da zanimanje za tretji odmerek precej narašča.

Žalostna zgodba 4-članske družine: Mamica zbolela za rakom, skrbi jih, kako bodo preživeli december

Edis Jašarevič Šaro iz Humanitarnega Društva Aida je objavil žalostno zgodbo.

Otroci iz Dupleka vabljeni, da pišejo Božičku

Otroci iz Dupleka lahko tudi letos pišejo pismo Božičku. Ta se je že dogovoril z Občino Duplek, da bodo zbrali pisma in mu jih predali.

Vlomil v gradbišče v Spodnjih Hočah in odtujil gradbeni material

Policisti obravnavajo krajo v Spodnjih Hočah.

Pozor: V Mariboru zaznana nova tabletka

V okviru Sistema za zgodnje opozarjanje na pojav NPS je bila v Mariboru zaznana okrogla tabletka Percocet, bledo modre barve, ki vsebuje zelo potenten sintetični opioid etonitazepin, poročajo v DrogArtu.

Vlomil v hišo, škoda 16.000 evrov

Neznani storilec je med 19. in 21. 11. 2021 skozi odklenjeno garažo vstopil v stanovanjsko hišo v Majšperku.

Rop v Mariboru: Neznanca oropala 56-letnika in zbežala

Dva neznana storilca, stara okoli 30 let, sta 21. 11. 2021, okoli 22. ure prišla v zapuščeno hišo na Linhartovi ulici v Mariboru, v kateri že približno eno leto živi 56-letni oškodovanec.

Pozitivnih 46,2 testiranih

V ponedeljek, 22. novembra, so v Sloveniji opravili 7344 PCR testiranj in potrdili 3394 novih okužb s koronavirusom. Odstotek pozitivnih znaša 46,2.

VIDEO: Razstava Strukture časa v Hramu kulture Arnolda Tovornika

V Hram kulture Arnolda Tovornika je na ogled razstava likovnih del domačih selniških ustvarjalcev in ustvarjalk z naslovom Strukture časa leto 2021. Predstavlja pregled najnovejših del, nastalih v letu 2021. Skozi razstavo nas je popeljal Oto Vogrin.

S sekiro umoril svojo ženo, pobrala naj bi mu 140 tisočakov

Poročali smo, da so v soboto policisti obravnavali krut zločin, ko je 79-letnik ubil 69-letno žensko.

Danes obeležujemo državni praznik, dan Rudolfa Maistra

Danes je državni praznik, dan Rudolfa Maistra. Praznujemo ga v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo ter prevzel vojaško oblast v Mariboru. Slovesnosti ob tem prazniku bodo zaradi epidemije že drugo leto zapored v močno okrnjenem obsegu.

Trčil v mladoletno peško na prehodu ter pobegnil

Celjski policisti poročajo o prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj zjutraj.

Virtualni karierni sejem za osnovnošolce uspel, ta teden je na vrsti še sejem za srednješolce

Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce, ki je potekal med 15. in 21. novembrom 2021, je presegel pričakovanja z več kot 12.000 obiskovalci iz Maribora, Podravske regije in ostalih razvojnih regij. Skupaj so opravili približno 765.000 ogledov.

Prišla po poživitveni odmerek, tam pa šok, povedali so ji, da ga je že prejela

O nenavadnem zapletu poroča 24ur. Ženska je prišla v cepilni center po tretji odmerek, predala zdravstveno kartico, prejela odmerek, a ko je želela dobiti še potrdilo, so ji dejali, da je nekaj narobe.

Dialog 7/2021-2022: Marcos Tavares

V tokratnem Dialogu z Marcosom Tavaresom o Braziliji, Zlatku Zahoviću, NK Mariboru, Ronaldinhu, pa tudi o statusu legende in dneh, ko je za preživetje tudi kradel. Razkril je stvari, o katerih ni govoril še nikoli.

Dikaučič prestal interpelacijo – meni, da je poslance prepričal z argumenti

Pravosodni minister Marjan Dikaučič je po uspešno prestani interpelaciji dejal, da je vesel, da je danes uspel poslance prepričati z argumenti, ki jih je predstavil. Dikaučič meni, da je bila razprava polna osebnih diskreditacij, kar ga ne preseneča, ga pa žalosti tak ton razprave, ki po njegovi oceni ne bo umiril razgretega ozračja.

Bliža se rok za dokončanje Pristana, pa bo izvajalcu uspelo?

Celovita energetska sanacija starega dela kopališča in ureditev prezračevanja srednjega bazena morata biti končani do 30. novembra, zato je bil danes na MO Maribor sestanek z izvajalci in projektanti.

Občinski informator 1349 (22. 11. 2021)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. V Trnovski vasi urejajo novo kolesarsko pot do sosednje občine Sveti Andraž 2. Stanje cestne infrastrukture v Občini Makole 3. V Pesnici izvedba projektov teče po planu 4. V Dupleku so otroci letos posadili kar 58 medonosnih dreves 5. V Lovrencu na Pohorju pestro na področju cest 6. V Vidmu […]

Igor Samobor odstopil kot ravnatelj SNG Drama Ljubljana

Igor Samobor je odstopil z mesta ravnatelja Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Drama Ljubljana.

Cepivo Pfizer 100-odstotno učinkovito pri mladostnikih

Posodobljene ugotovitve tretje faze preizkušanja cepiva Pfizer/BioNTech proti covidu-19 so potrdile varnost in 100-odstotno učinkovitost cepiva pri mladostnikih, starih od 12 do 15 let, sta sporočili družbi Pfizer in BioNTech.

Vogrin: “Za covidne paciente je odlično poskrbljeno, a kolateralna škoda je ogromna”

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor je trenutno zaradi navala bolnikov s covidom-19 in posledičnega krčenja obravnav ostalih bolnikov na najbolj kritični točki v svojem obstoju, je na današnji seji sveta zavoda opozoril direktor Anton Crnjac. “V Sloveniji smo zelo blizu Bergama,” je posvaril tudi strokovni direktor Matjaž Vogrin.

Rozman protestno bral ustavo na Trgu Republike: Sodišče postopek ustavilo

Večer poroča, da je sodišče ustavilo prekrškovni postopek, ki so ga junija lani policisti uvedli proti umetniku Andreju Rozmanu, ko je protestno bral ustavo pred državnim zborom.

Nesreča na Taboru, po trčenju vozilo pristalo na boku

Ob 15.15 sta v križišču Beograjske in Parmove ulice v Mariboru, trčili osebno in kombinirano vozilo, ki je po trku pristalo na boku.

FOTO in VIDEO: Zagorelo v Novi vasi na delu gasilci in reševalci

Danes, 22. novembra, ob 17.30 uri, so bili gasilci GB Maribor napoteni v Novo vas, kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, naj bi prišlo do eksplozije oz. požara.

Jadranka Juras: “Lahko samo povem, da me do danes nihče ni obvestil, da v oddaji ne bom več”

Jadranka Juras  se je zaradi izjave, ki jo je povedala v oddaji Zadnja beseda na TV Slovenija lanskega decembra, znašla na sodišču.  V oddaji več ne gostuje, čeprav je bila del ekipe komentatork. Pravi, da je nihče ni obvestil, da je v oddaji ne bo več.

Lea Sirk rodila, preverite kakšno ime sta izbrala s partnerjem

Slovenska pevka Lea Sirk je rodila fantka. S partnerjem sta dečku nadela zanimivo ime, in sicer Tai.

FOTO: Poklukar prejel cepivo proti gripi in ob tem pozval k cepljenju

Cepljenja proti gripi se je udeležil tudi minister za zdravje Janez Poklukar. Ob tem poziva vse prebivalce, predvsem tiste iz rizičnih skupin, da se odločijo za cepljenje proti gripi.

Odpoklicana jogurta zaradi možne prisotnosti etilen oksida

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani Trgovske verige E. Leclerc, Rudnidis d.o.o., Ljubljana, obveščena o izvajanja umika oz. odpoklica dveh izdelkov: sadni jogurt z mešanim sadjem in sadni jogurt z rdečim sadjem, zaradi možne prisotnosti etilen oksida.

V Slovenskih goricah do leta 2023 več deset kilometrov novih kolesarskih poti

Župani desetih občin z območja Slovenskih goric so danes podpisali pogodbe o sofinanciranju projekta evropsko sofinanciranih kolesarskih povezav na tem območju. Gre za štiri različne odseke kolesarskih stez v skupni dolžini 60 kilometrov in vrednosti dobrih 15,2 milijona evrov, za katere bodo občine počrpale nekaj več kot 11,2 milijona evrov.

FOTO: Avto gorskega reševalca med intervencijo popisali s flumastrom

Gorski reševalec Martin Česnik je skupaj s sodelavci Reševalne skupine Postojna in Ajdovščina sodeloval pri zahtevni reševalni intervenciji v Turi, Gradišču nad Vipavo. Ker je bilo parkirišče polno, je svoj avto parkiral na zasebni poti. Ko je bila akcija končana, pa ga je na avtu čakal napis, delno napisan s flumastrom, da je njegov avto […]

Na Pošti pred prazniki priporočajo pravočasno oddajo pošiljk in spletne nakupe

Na Pošti Slovenije zaradi izjemne rasti spletne trgovine in povečanja količin paketnih pošiljk, ki bo v zadnjih tednih leta še večja, priporočajo pravočasno oddajo paketnih pošiljk in naročilo izdelkov v spletnih trgovinah. Da je lahko dobavni rok za mednarodne pošiljke v novembru in decembru daljši, opozarjajo tudi spletni trgovci.

Šolski inšpektor: Šola kljub opozorilom ni uredila samotestiranja, z odredbo se morajo vsi učenci šolati na daljavo

Glavni šolski inšpektor Simon Slokan je danes spregovoril o nadzorih in opažanjih v šolah.

Zaokrožile neuradne informacije kakšne bodo za necepljenje kazni v Avstriji

Kleinezeitung.at poroča o tem, da bo od predvidoma februarja v Avstriji obvezno cepljenje.

Tudi urgentni center v UKC Maribor poka po šivih, 450 zaposlenih na bolniškem staležu

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju je spregovoril tudi strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin.

Podrobnosti smrtne nesreče, v kateri je življenje izgubil 22-letni voznik

Dogajanje zadnjih treh dni je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je včeraj, nekaj po 13. uri, umrl 22-letni voznik osebnega vozila.

Vinjen 37-letnik v Hočah povzročil nesrečo, dve osebi prepeljani v UKC Maribor

Včeraj, okoli 14.20, je 37-letni voznik, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, na Slivniški cesti v Spodnjih Hočah, z osebnim avtomobilom zapeljal s ceste.

Znana Slovenka sporočila lepo novico, pričakuje tretjega otroka

Nekdanja misica Marika Savšek, ki je zdaj že nekaj let poročena Jevnišek, je na Instagramu sporočila lepo novico. Z možem Jernejem pričakujeta tretjega otroka.

Nove številke: 50,8 odstotkov PCR testov pozitivnih

Včeraj, 21. novembra, je bilo v Sloveniji opravljenih 19.956 hitrih antigenskih testov in potrjenih 1.389 okužb, delež potrjenih testov je tako 50,8 odstotkov.

Epidemiolog napoveduje za pomlad 2022 četrto dozo cepljenja

Epidemiolog Zoran Radovanović je za srbski portal FoNet dejal, da ni nobenega dvoma, da novi koronavirus “ostaja z nami” in da bo v nekem doglednem času postal del življenjske skupnosti, v kateri se bomo navadili na njega. Pr tem pa ocenjuje, da bo brez dramatičnih frekvenčnih skokov.

Odrezana roka: Takšna je kazen za obtožene

Portal STA poroča, da sta v zadevi odrezana roka Adlešičeva in Abramov priznala krivdo.

Lidl odgovarja na očitke: “Vsaka minuta dela je plačana, vključno s časom, ki ga zaposleni porabi za pripravo na delo”

Pred časom smo poročali, da Sindikat Lidla opozarja na številne napake pri plačilnih listah.

79-letnik ubil 69-letno ženo

Kot poroča Televizija Slovenija je v Brestanici prišlo do uboja.

Vlada odločila: Slovenija posoja cepivo Republiki Hrvaški

Vlada je na dopisni seji odločila, da se za namen humanitarne pomoči ob epidemiji nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi zaprosila Republike Hrvaške za posojo 40.000 odmerkov cepiva proti COVID-19 Comirnaty, proizvajalca BioNTech/Pfizer), posoja cepivo Republiki Hrvaški v količini 40.950 odmerkov. Republika Hrvaška namreč v zadnjem času beleži velik porast interesa za cepljenje.

Gostinec s tablo razburil številne: Gre za sporno potezo?

Na družabnih omrežjih je zaokrožila fotografija table, ki jo je postavil pred gostilno eden izmed ljubljanskih gostincev.

Policisti prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče v Mariboru

Dne 21. 11. 2021 ob 19.45 uri se je v križišču Kardeljeve ulice in Ceste proletarskih brigad v Mariboru, zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozil in sicer Audi A6 temno sive barve in Škoda Kamiq črne barve.

V številnih državah z današnjim dnem zaostreni ukrepi

V Avstriji od danes dalje velja ponovno zaprtje javnega življenja za vse. Na Slovaškem in Češkem velja zaprtje javnega življenja za necepljene, v Belgiji pa širijo uporabo covidnega potrdila.

V strmoglavljenju helikopterja ugasilo življenje 50-letnika iz avstrijske Koroške

V strmoglavljenju helikopterja v avstrijskem mestu Wiener Neustadt je danes umrl pilot, je sporočila avstrijska policija. Gre za 50-letnika iz avstrijske Koroške, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

V prometni nesreči na Ptuju poškodovani dve osebi

Ob 18.07 sta na Ptuju trčili osebni vozili.

Izjemen ekipni uspeh skakalcev v Nižnjem Tagilu

Druga tekma smučarskih skokov v novi sezoni, se je zgodila danes v Nižnjem Tagilu. Tokrat zmaga na Norveško. Slovenci ekipno odlični, Timi Zajc je bil od stopničk oddaljen le eno mesto.

FOTO: Mineva dve leti odkar je mali Kris prejel potrebno Zolgensmo

“Mama in Papaci sta že ob rojstvu spoznala, da sem poseben fantek. Kmalu je spoznanje potrdila tudi diagnoza,” se glasi zapis na Facebook profilu Go Help Kris.

Ugasnilo življenje 22-letnega voznika

Nekaj po 13. uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Belem.

FOTO: Nepridipravi so se spravili nad poslansko pisarno v Mariboru

Na družbenem omrežju Levice Maribor so objavili neprijetno novico. Na njihovo poslansko pisarno v Mariboru, so se očitno spravili nepridipravi.

Tokrat izjemna Ana Bucik, kar štiri Slovenke pa med najboljšo dvajseterico

Alpske smučarke so danes tekmovale na drugem slalomu sezone 2021/22 svetovnega pokal, vse štiri Slovenke za štartu so prišle do točk.

V 42. letu starosti v spanju umrl znan igralec

Portal Slovenske novice poroča, da je v 42. letu starosti v spanju umrl igralec Heath Freeman. Najbolj znan je sicer kot serijski morilec Epps iz serije Kosti.

Na protestih aretirali več oseb

Policija je na sobotnih protestih proti omejitvenim ukrepom na Dunaju aretirala šest ljudi. Na protestih sta bila lažje ranjena dva policista, protestniki so bili nasilni tudi do novinarjev in snemalcev. V Avstriji, kjer bo od ponedeljka veljalo zaprtje javnega življenja, so v zadnjem dnevu potrdili več kot 14.000 okužb.

Znana Slovenca postala starša mali Lori

Znana slovenska glasbenika, sta svoje oboževalce presenetila z čudovito novico. Postala sta starša.

Ta podjetja bodo letos izplačala najvišje božičnice

Kar nekaj podjetij se bo tudi letos odločilo za izplačilo dela plače iz naslova poslovne uspešnosti, torej trinajste plače, božičnice ali letne nagrade, čeprav marsikje višine za zdaj še niso določili. K temu je pred dnevi pozvala tudi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije. Po podatkih Fursa je lani to storilo 10.779 podjetij, manj kot leto prej.

Toliko zasluži Jan Plestenjak za polurni nastop

Kot poroča zurnal24.si je Jan Plestenjak eden izmed redkih glasbenikov, ki ne nastopa na porokah. Kot kaže pa si je premislil, saj naj bi kot presenečenje nastopil na eni izmed porok, ki bo v prihodnjem letu.

Ste videli psičko? Doma jo čakajo mladički

Pogrešana je psička, ki sliši na ime Lisy. Doma ima tri majhne mladičke, ki štejejo zgolj tri tedne

Takšno bo vreme prihodnje dni

Danes bo na Primorskem oblačno in ponekod megleno, popoldne se bo deloma pooblačilo tudi na Notranjskem. Drugod bo še pretežno jasno z dolgotrajno meglo po nižinah. Popoldne bo predvsem v višjih legah zapihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 °C.

Nove okužbe, znova skoraj polovica testiranih pozitivnih

V soboto so opravili 4739 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 2245 oz. 47,4 odstotka. V državi je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) trenutno aktivno okuženih 44.629 ljudi, sedemdnevno povprečje okužb znaša 3203, 14-dnevno na 100.000 prebivalcev pa 2118.

Mariborski policisti obravnavajo tatvine, vlomljeno v več hiš

Mariborski policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine.

Danes obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč, letos poudarek na umirjanju prometa

Tretjo nedeljo v novembru obeležujemo svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Pod sloganom Spominjajmo se – Pomagajmo – Ukrepajmo se letos postavlja v ospredje območja umirjenega prometa in s tem izpostavlja pomen nižanja hitrosti na cestah.

Hišna preiskava pri Timu Gajserju?

Spletni portal Siol.net danes poroča o domnevnih hišnih preiskavah pri Timu Gajserju.

VIDOE: V Zagrebu 15 tisoč protestnikov proti covidnim potrdilom in ukrepom, prišlo do incidenta

V Zagrebu se je včeraj odvijal shod nasprotnikov covidnih potrdil in epidemioloških ukrepov. Več tisoč protestnikov, po poročanju portala Index.hr naj bi jih bilo 15.000, je v hrvaško prestolnico prispelo iz vseh koncev države.

Ali lahko pričakujemo obvezno cepljenje tudi v Sloveniji?

Za Dnevnik je Bojana Beović dejala, da ne ve, ali smo ze dosegli vrh trenutnega vala epidemije.

Ceste vzele življenje 43-letnika

V soboto med 20.30 in 20.50 se je na kolesarski stezi izven naselja Bertoki v Mestni občini Koper zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 43-letni voznik mopeda, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Preklicano iskanje pogrešanega Jožefa

Od včeraj, 20. novembra 2021, je pogrešan 68-letni Jožef iz Celja. Nazadnje so ga videli okoli 14.30 ure, v bližini trgovine Spar, na Ljubljanski cesti v Celju.

Tragedija v gorah

Na območju Jezerske Kočne se je popoldan smrtno ponesrečila avstrijska gornica. Zdrsnila je pri prečenju izpostavljenega, s snegom prekritega dela, in umrla po prevračanju po melišču, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V hiši v Mariboru našli dve onemogli osebi

Ob 18.30 so v Kurilniški ulici v Mariboru v stanovanjski hiši našli dve onemogli osebi.

Moja zgodba: Življenje skozi oči avtistke

18. 11.2021, ob 21. uri, smo v oddaji Moja zgodba govorili z Zoyo Ilano Glisik, ki je opisala življenje z avtizmom.

FOTO: Protestniki grozijo Jelinčiču pred njegovo hišo

Zmago Jelinčič je na družbenih omrežjih objavil fotografije in zapisal: “Protesti pred mojo hišo. Kričijo običajne floskule, ki jih ob sredah in petkih, ter mi grozijo.”

VIDEO: Na protestu na Dunaju protestira več kot 35.000 ljudi

V središču Dunaja se je danes na protestu proti ukrepom zaradi novega koronavirusa ter napovedanemu obveznemu cepljenju zbralo okoli 35.000 ljudi. Protest poteka na pobudo skrajno desnih svobodnjakov (FPÖ), čeprav na njem ni njihovega vodje Herberta Kickla, ki je okužen s koronavirusom.

Nadomestilo samozaposlenim za izgubljeni dohodek zaradi karantene

Odbor za zdravstvo je potrdil dopolnjeni predlog novele zakona o nujnih ukrepih na področju zdravstva, ki so ga vložili v delu opozicije. Z njim bi poplačali krivico, ki jo je samozaposlenim povzročila vlada, ko jim je odvzela pravico do nadomestila za izgubljeni dohodek zaradi odrejene karantene ali nezmožnosti opravljanja dela zaradi višje sile.

VIDEO: Več tisoč Avstrijcev protestira proti prihajajočemu zaprtju države in obveznem cepljenju

Tuji mediji poročajo, da so se državljani Avstrije odločili, da protrestirajo proti ukrepom, ki jih bodo deležni v ponedeljek, ko se bo država za 10 dni popolnoma zaprla.

VRHUNSKO: Slokarjeva z najboljšim slalomskim rezultatom kariere, še dve Slovenki med najboljšimi!

Alpske smučarke so danes v slalomu tekmovale na severu Evrope, natančneje v finskem Leviju. Slovenke se domov vračajo z vrhunskimi rezultati.

V bolnišnicah 1106 covidnih bolnikov

V petek so opravili 8127 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 3232 oz. 39,8 odstotka, je objavila vlada. V bolnišnicah zdravijo 1106 covidnih bolnikov, to je 21 manj kot dan prej. Intenzivno zdravljenje potrebuje 266 bolnikov, 10 več kot dan prej. V petek je umrlo 22 covidnih bolnikov.

Kaos v Avstriji: številni poskušajo izkoristiti zadnji dan za nakupe preden se bo ustavilo javno življenje

V Avstriji danes številni poskušajo izkoristiti še zadnji dan za večje nakupe, preden se bo v državi v ponedeljek zaradi covida-19 vnovič ustavilo javno življenje, v skladu s tem pa tudi zaprle nenujne trgovine. Iz trgovskih središč po vsej državi poročajo o veliki gneči, ki jo je bilo občutiti že dopoldne, poroča avstrijska tiskovna agencija […]

38-letnik iz ljubosumja umoril ženo, brani se z molkom

Goran Ilikić, ki je obtožen, da je konec januarja v stanovanju v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo, s katero sta se ločevala, se po poročanju Dnevnika in Večera zaenkrat brani z molkom. Na okrožnem sodišču v Ljubljani so nameravali v petek zaslišati mamo in sestro pokojne, a na sodišče nista prišli, poročata časnika.

Tekma z Muro vprašljiva zaradi okuženih v ekipi Olimpije

Današnja tekma 17. kroga prve lige Telemach med Olimpijo in Muro (20.15) je vprašljiva zaradi 12 pozitivnih primerov novega koronavirusa v ljubljanski ekipi, gostiteljici tekme. Iz Olimpije so ob tem dodali, da čakajo na dokončno odločitev Nogometne zveze Slovenije.

Znano število novih okužb

Včeraj so opravili 8127 PCR-testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 3232 oz. 39,8 odstotka. Delež pozitivnih PCR-testov je bil včeraj za 2,7 odstotne točke nižji kot dan prej.

Znana Mariborčanka se je kar dvakrat javila za delo v UKC Maribor, a …

Petra Greiner, Slovenka leta in ustanoviteljica Zavoda 13 ima medicinsko izobrazbo. V času epidemije, se je kar dvakrat javila za pomoč v UKC Maribor, a odgovora ni dobila.

Na sprehodu našel truplo

V petek, 19.11., ob 16.12, je sprehajalec na hribu Kršičevec, občina Pivka, našel mrtvo osebo.

Gasilci so se borili z ognjenimi zublji, vnela se je napa, požar se je nato razširil

Včeraj popoldan je v občini Selnica ob Dravi, na območju PP Ruše prišlo do požara na letni kuhinji, in sicer je prišlo do kratkega stika na električni napeljavi in je zaradi tega prišlo do požara na letni kuhinji.

Lani samomor vsak dan prizadel najmanj eno družino

Združenje Ozara Slovenija, Inštitut Rahločutnost in Med.Over.Net tudi letos vabijo k skupni obeležitvi mednarodnega dneva solidarnosti z družinami, ki so zaradi samomora izgubile bližnjega. V letu 2020 je samomor prizadel 369 družin v Sloveniji, so sporočili iz združenja. Letos mednarodni dan poteka pod geslom Krepimo razumevanje in sočutje.

Voznik zapeljal čez rdečo in povzročil nesrečo, policisti iščejo očividce

Dne 19. 11. 2021 ob 19.57 uri se je v križišču Kosovelove ulice in priključnega kraka hitre ceste H/2 v Mariboru, zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili.

Znano, do kdaj bi naj trajal popolni “lockdown” v Avstriji

Avstrijski politiki so včeraj dejali, da upajo, da je tokrtani “lockdown” res zadnji.

FOTO: Slovenski vojaki v napadu

Pripadniki 74. pehotnega polka med urjenjem postopkov oddelka v napadu.

FOTO: Med intervencijo eksplodirali dve plinski jeklenki, ognjeni zublji uničili objekt

Včeraj popoldne so bili na intervenciji selniški gasilci.

Kustečeva uspešno prestala drugo interpelacijo

Kustečeva je včeraj uspešno prestala interpelacijo in dejala, da daje zavezo za odgovorno ravnanje na resorju še naprej.

Občinski informator 1348 (19. 11. 2021)

Tokrat v Občinskem informatorju: 1. Mariborski mestni svetniki potrdili vse točke redne seje 2. V občini Sveti Andraž do novih metrov optike in javne razsvetljave 3. V Halozah aktivna sanacija zemljišča in ceste, ki ju je odnesel plaz 4. V Dupleku intenzivna dela pri izgradnji kanalizacije in izgradnjah cest 5. Selniški gasilski dom v fazi […]

Neverjetno, kako dolgo se razkraja medicinska maska! In mnogi jo odvržejo kar na tla

Med epidemijo je obvezna uporaba medicinskih mask za enkratno uporabo. Pa ste vedeli, kako dolgo se ta razkraja?

Sosedu je povedal, da je ubil ženo

Zakonca, 59-letni Srb in 50-letna Albanka, sta se sprla. Med sporom pa je besedno nasilje preraslo v fizičnega.

Inštitut 8. marec Simoni Kustec: “Kritike vašega dela slonijo na dejstvu, da ste izjemno slaba ministrica”

Šolska ministrica Simona Kustec je na današnji seji Državnega zbora v odgovoru na interpelacijo rekla, da zavrača vse očitke: “Zavračam vse očitke interpelacije, tudi na podlagi dejstva, da kritike mojega dela s strani leve opozicije slonijo na mehanizmih, kako utišati žensko, je ne jemati resno in jo poniževati z žaljivkami, ko oziroma če nisi na […]

V katerih primerih ne velja PCT pogoj v UKC Maribor?

Iz UKC Maribor so posredovali, kdaj je potrebno, da ima oseba, ki obišče UKC Maribor PCT pogoj in kdaj ne.

VIDEO: Mariborska pediatrija z donacijo bogatejša za 10 novih postelj za starše

Donacija postelj za spremljevalce otrok na Kliniki za pediatrijo.

Takšno odškodnino bi prejeli tisti, ki jim je zaradi cepljenja nastala škoda na zdravju

Vlada predlaga povračilo škode tistim, ki jim je zaradi cepljenja proti covidu-19 nastala škoda na zdravju. “Uvedba odškodninske odgovornosti in sistema odškodnin brez krivde je ključna pri ohranjanju zaupanja v varnost in kakovost cepiv in zagotavljanju učinkovitega in celovitega izvajanja nacionalnega programa cepljenja,” je dejal Janez Poklukar.