20:26, pon, 22. Jul

Predsednica DZ pri pomoči otrokom v stiski izpostavila pomen dobrodelnih organizacij





Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je na današnjem srečanju s predstavniki dobrodelnih organizacij med drugim naslovila položaj otrok v Sloveniji in izpostavila pomembnost sodelovanja z organizacijami, ki se aktivno zavzemajo za pomoč otrokom v stiski.

Predsednica DZ je poudarila, da so na današnjem srečanju z izvršnim direktorjem slovenske fundacije Unicef Tomažem Bergočem postavili dobre temelje za sodelovanje pri naslavljanju položaja otrok v Sloveniji in za postavljanje tako kratkoročnih kot tudi dolgoročnih ciljev.

Želijo si izboljšav

Po besedah Klakočar Zupančičeve si v tem mandatu prizadevajo narediti čim več na področju izboljšanja položaja otrok v Sloveniji, še posebej položaja deprivilegiranih otrok, otrok s posebnimi potrebami, tistih, ki živijo v revščini ali nasilnih družinah, in otrok z duševnimi težavami.

“Na žalost obstaja možnost, da bomo prišli v čase, ko bodo potrebni določeni varčevalni ukrepi in tukaj moramo storiti vse, da ne bodo otroci tisti, ki bodo to občutili,” je izpostavil Bergoč.

Nekaterih problemov se bodo lotili takoj

Kot je povedala predsednica DZ, je potrebno nekatere probleme nasloviti in rešiti takoj, nekaterih pa se bodo lotili sistemsko. Izpostavila je, da bodo zadeve naslavljali postopno, hkrati pa bodo opozarjali javnost na stanje na tem področju.

“Nobena država, posebej pa ne Slovenija, ki se ima za pravno, demokratično in razvito državo, ne bi smela varčevati na otrocih, ker je to tisto, kar bo ostalo za nami. Želim si, da bomo na tem področju tudi v sodelovanju z Unicefom uspešni, in da ne bo ostalo samo pri besedah, ampak pri dejanjih.”
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.