10:38, sob, 27. Apr

Tanja Fajon: Z dogajanjem v koaliciji v zadnjih tednih nismo zadovoljni, preveč se ukvarjamo sami s sabo





Po premierjevi napovedi o rekonstrukciji vlade v SD izpostavljajo, da so z dogajanjem v koaliciji v zadnjih tednih nezadovoljni. “Zdi se, da se največ ukvarjamo sami s sabo,” je dejala predsednica SD Tanja Fajon. V stranki bodo resno premislili, kaj pomeni drastično nižanje števila resorjev, več pojasnil pričakujejo ob srečanju prvakov koalicije.

Premier in predsednik največje vladne stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je na današnjih rednih tedenskih koalicijskih usklajevanjih koalicijske partnerje seznanil s potekom torkove seje sveta Gibanja Svobode, po kateri je med drugim naznanil, da je čas, da se preveri uresničevanje koalicijskih zavez in opravi razpravo o rekonstrukciji vlade. O tem se bodo prvaki koalicijskih strank pogovorili na srečanju po praznikih, je po današnjih koalicijskih usklajevanjih dejala Fajon, sicer tudi podpredsednica vlade.

Ob tem je izpostavila, da v stranki z nedavnim dogajanjem v koaliciji niso zadovoljni. “Ljudje upravičeno pričakujejo, da delamo in želimo si delati, imamo veliko odprtih zadev, veliko resnih izzivov,” je navedla. Na vrhu prvakov strank koalicije tako pričakujejo tudi pogovor o nadaljnjih korakih in načrtih za rekonstrukcijo. Takrat bo tudi jasno, kako se bodo v SD “pozicionirali za naprej”, je poudarila.

“Naši resorji dobro delajo, vse je stvar pogajanj, vse je stvar koalicije in pogovarjali se bomo znotraj vodstva stranke in našega predsedstva,” je zatrdila Fajon, ki sicer ne želi špekulirati, kaj pomeni premierjeva napoved o “rezih v ministrstva”. Kot je zatrdila, je za SD ključno predvsem, da delajo na izzivih, kot so sociala, zdravstvo, sanacija po poplavah. Samo krčenje števila resorjev pa po njenih besedah tega ne bo nujno prineslo. Meni pa, da ljudi upravičeno jezi, da ne vidijo rezultatov, da se zdi, da se koalicija ukvarja z aferami, zato si želi, da to presežejo.

“V teh trenutkih vsaka beseda, ki jo izreče politik, preveč”

Bolj skopi s komentarji so bili medtem ob prihodu na današnjo sejo vlade ministri iz kvote SD. Ministri v kvoti SD delajo dobro, “konja, ki dobro teče, pa ne menjaš”, je dejal minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. Minister za gospodarstvo Matjaž Han, ki je v torek ocenil, da vlada nima niti časa niti privilegija, da bi se ukvarjala sama s sabo, pa je danes dejal le, da “je v teh trenutkih vsaka beseda, ki jo izreče politik, preveč”.

Kot zelo zaskrbljujoče pa je Fajon danes označila tudi pričanje nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar na ponedeljkovi seji preiskovalne komisije DZ, ki preverja sume političnega vmešavanja v delo policije. “Sama sem vedno govorila, nobenega vmešavanja, nobenega političnega pritiska na ravnanje policije, neodvisnih organov v državi. Predsednik vlade bo, kot je napovedal, pričal in bo moral seveda podati svoje odgovore,” je sklenila.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.