01:21, čet, 4. Jul

Evrovizija 2023 se ne bo odvijala v Ukrajini, zdaj je znana nadomestna lokacija





Evrovizijo 2023 bo v imenu Ukrajine gostilo Združeno kraljestvo.

Glede na trenutno situacijo v Ukrajini, se že več mesecev ugiba, kdo bo nova gostiteljica tega prestižnega pevskega tekmovanja. Evropska radiofuzna zveza (EBU) in BBC sta potrdila da bo Evrovizijo 2023 v imenu Ukrajine gostilo Združeno kraljestvo, poročajo na 24ur.
Organizatorji šova so se po dolgih debatah in iskanju rešitve za izvedbo tekmovanja odločili, da šova ne bo mogoče izvesti v zmagovalni državi, zaradi trajajoče vojne, ki je posledica ruske invazije, so zapisali na BBC-ju.

Tako je EBU povabil BBC, da naj drugouvrščeno Združeno kraljestvo gostili Evrovizijo prvič po letu 1998. Britanci so se namreč v zadnjih letih izjemno slabo odrezali na tem največjem glasbenem tekmovanju Evrope in redno pristajali na repu lestvice. Negativni trend je letos obrnil Sam Ryder s pesmijo Spaceman, je zapisano na 24ur.

“Izjemno smo hvaležni, da je BBC sprejel organizacijo Evrovizije v Združenem kraljestvu leta 2023,” je dejal Martin Österdahl, izvršni nadzornik tekmovanja za Evrovizijo.

V katerem mestu se bo tekmovanje izvedlo še ni znano, nekaj mest pa je že izrazilo zanimanje, kot naprimer Glasgow in Manchester. Mesta bodo morala dokazati, da imajo ustrezne zmogljivosti, in iti skozi postopek zbiranja ponudb, ki se bo začel ta teden. BBC in EBU bosta zdaj počakala na uradne pristope in bosta seznam objavila pozneje poleti, poročajo na BBC-ju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.