19:12, pon, 29. Apr

FOTO in VIDEO: Urša Zgojznik, sopredsednica Vesne – zelene stranke, v Mariboru predstavila kandidatno listo za evropske volitve





Stranka Vesna – zelena stranka je včeraj predstavila svojo listo kandidatov in kandidatk ter program, s katerim se podaja na letošnje evropske volitve. Danes se je sodpredsednica stranke Urša Zgojznik med zbiranjem podpisov podpore mudila v Mariboru, kjer je za lokalec.si predstavila njihov program.

V tem tednu namreč začenjajo tudi z obiski po regijah. Vesna– zelena stranka je članica Evropske zelene stranke. Kandidatna lista na letošnjih evropskih volitvah ima nekaj vidnejših kandidatov in kandidatk, ki so s svojim delom že pustili pečat v različnih sferah civilne družbe. Nosilec liste bo Vladimir Prebilič. Ostali pa so Urša Zgojznik, Klemen Belhar, Marike Grubar, Uroš Macerl, Andreja Marolt, Ibrahim Nouhoum, Manca Košir in Saša Fras.

V stranki so tudi začeli zbirati podpise podpore pred več kot 20 upravnimi enotami po vsej Sloveniji. Stranka je predstavila tudi šest ključnih programskih prioritet, ki jih bo še pred kampanjo naslovila na več dogodkih po različnih regijah. Ob začetku uradne kampanje pa Evropska zelena stranka 8. maja organizira večji dogodek v Ljubljani, z vodilnim kandidatom Zelenih, Basom Eickhoutom.

Urša Zgojznik je danes izpostavila, da zelo verjamejo, da je treba zeleni prehod opraviti, kar je po njenem domača naloga celotnega sveta, ne samo Slovenije in Evrope. Dejala je še, da se bodo zavzemali za stanovanja, skrb za okolje, kar je njihova primarna naloga. Pa tudi za pravično obdavčitev, energetsko politiko.

Povezavo med tem, kako lahko lokalna skupnost vpliva na delo evropskega poslanca in kaj lahko evropski poslanec naredi za lokalno skupnost, je pojasnil Tomi Prosnik, član Vesne, zelene stranke, iz Ruš, ki je danes sopredsednico stranke Uršo Zgojznik in druge sprejel v Mariboru.

Ob tem pa je še povedal, da je prav nosilec njihove liste kandidatov in kandidatk za evropski parlament Prebilič, ki je dolgoletni župan Kočevja in predsednik skupnosti občin.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.