22:28, pon, 8. Jul

Poziv Lidije Divjak Mirnik Saši Arsenoviču naletel na gluha ušesa





Poziv kandidatke za županjo, Lidije Divjak Mirnik, katerega je naslovila na župana Mestne občine Maribora, Saša Arsenoviča, dne 6. oktobra 2022, je naletel na gluha ušesa.

“Očitno se je župan odločil, da se bo zgledoval po predhodnikih, ki so vsak po svoje prispevali k nižanju politične kulture in etike,” je v odzivu zapisala Divjak Mirnikova.

“Naš poziv, ki sem ga kot kandidatka za županjo naslovila na župana MOM Saša Aleksandra Arsenoviča, dne 6. oktobra 2022, je naletel na molk. Pozvala sem ga, k etičnemu dejanju in dvigu politične kulture v mestu, s tem, da umakne sprejemanje Občinskega prostorskega načrta (OPN) iz procedure za drugo branje. Očitno se je župan odločil, da se bo zgledoval po predhodnikih, ki so vsak po svoje prispevali k nižanju politične kulture in etike,” je še sporočila Lidija Divjak Mirnik.

Molk ni presenetljiv, menijo 

Kot zapiše v nadaljevanju, si Maribor zasluži, da v mestni politiki slišimo drug drugega in da se sliši, kaj si želijo prebivalci Mestnih četrti in Krajevnih skupnosti: “Sprejemanje krovnega prostorskega dokumenta – Občinskega prostorskega načrta (OPN), ključnega dokumenta razvoja mesta, tik pred volitvami je neetično in niža nivo politične kulture. To se ne počne, še zlasti če je bilo podanih več kot 600 utemeljenih pripomb. Kot kandidatka za županjo, bom naredila vse, da OPN ne bo sprejet, preden volivci ne povedo komu bodo zaupali vodenje mesta v prihodnjem mandatu. V kolikor bom to jaz, OPN brez konsenza in strokovne javnosti zagotovo ne bo sprejet. Brez iskrenega dialoga z vsemi deležniki, transparentnosti postopkov se takšen dokument ne sprejema. Umestitev sežigalnice pa je iz okoljevarstvenih in zdravstvenih razlogov nesprejemljiva.”

V zaključku zapiše, da molk župana ni presenetljiv, zato bodo z njihovimi aktivnostmi nadaljevali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.