20:31, pon, 8. Jul

Na OŠ Kamnica težave s šolsko prehrano





Mestni svetnik Liste Franca Kanglerja – Nova Ljudska Stranka Slovenije Željko Vogrin je na mestnem svetu MO Maribor prebral pobudo Danijele Šerbinek, vezano na Osnovno šolo Kamnica. Vprašal je, zakaj otroci pri kosilu ne prejmejo juhe in prosil za pojasnila, med drugim, ali drži, da je razlog v tem, da so se kapacitete povečale in da kuhinja nima dovolj posode.

Če bo treba jo bomo razdelili, tako kot na Karitasu to večkrat počnem.”

Trenutno se zbira peticija za juho. Proračun smo najmanj desetkrat letos spreminjali in niste našli 15.000 evrov, da bi to problematiko rešili. Župan Maribora Saša Arsenovič je dejal: “Zaupam strokovnim službam, glede pobude bomo dali odgovore.”. V nadaljevanju je dodal: “Tako kot župan ni vzel vode, tudi nobenemu ni vzel juhe. Če bo treba jo bomo razdelili, tako kot na Karitasu to večkrat počnem.”

Obrnili smo se na Tomaža Čeplaka, ravnatelja OŠ Kamnica, ki nam je dejal, da je bila šolska kuhinja renovirana v letu 2013, ko so pripravljali okoli 600 do 700 kosil. Danes je ta številka okoli 920 kosil dnevno. “Ne gre samo za problematiko kuhanja juhe, ki sicer je na jedilniku, ampak res zelo redko, gre prav tako za težave pri pripravi zadostnih količin krompirja, testenin, čuftov (ki jih učenci imajo zelo radi), svaljkov, riža,” pojasni Čeplak in doda, da so že julija na MO Maribor poslali prošnjo za zamenjavo obstoječih kotlov za večje.

Obrnili smo se na MO Maribor, njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.