18:24, pon, 8. Jul

V naslednjem tednu pričetek rušitvenih del na obstoječem objektu Zdravstvene postaje Magdalena





Od predvidoma 2. novembra in do predvidoma konca meseca januarja naslednje leto bo veljala popolna zapora vzhodnega pločnika in parkirišča Žitne ulice in popolna zapora južnega pločnika in parkirišča Jezdraske ulice ob objektu Zdravstvene postaje Magdalena, sporočajo iz Mestne občine Maribor.

Izvajalec del, podjetje Pomgrad d.d., bo sprva iz obstoječega objekta izvedel demontažo stavbnega pohištva, izvedel rušenje notranje stene, odstranitev kritine in v nadaljevanju izvedel rušitev stropne plošče in nosilnih zidov, kar bo predvidoma trajalo do konca meseca novembra.

Pred začetkom rušitvenih del izvajalec v vplivnem območju gradbišča izvaja tudi monitoring morebitnih poškodb v neposredni bližini objektov. Izvajalec bo tekom celotne gradnje izvajal tudi monitoring hrupa in prahu. Največje povečanje teh vrednosti pričakujemo v času rušitvenih del, ki bodo predvidoma trajala dva do tri tedne. Izvajalec pa mora v tem času izvajati vse ukrepe, da bo vpliv na okolico čim manjši.

Kaj vse bo stalo na tem mestu? 

Na tem mestu dotrajane zdravstvene postaje bo v prihodnjih letih zrasla nova, sodobna zdravstvena postaja, v kateri se bodo izvajale celovite storitve osnovnega zdravstvenega varstva, to so ambulante družinske medicine, pediatrične ambulante, ginekološke ambulante z laboratorijsko dejavnostjo, še sporočajo iz Mestne občine Maribor. Ob teh dejavnostih pa še izvenbolnišnične specialistične dejavnosti in lekarniška dejavnost. Vse navedeno bo razvrščeno v treh etažah, v kletni etaži bodo parkirna mesta namenjena uporabnikom zdravstvenih storitev.

Vhod v zdravstveno postajo bo urejen parterno s tlakovanjem, okolici bo dodana urbana oprema, kot so klopi, pitniki, stojala za kolesa, parkirna mesta, vse skupaj pa bodo ozelenjevala različna drevesa, brezov gaj, živa meja in pokrivne rastline.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.