16:26, pon, 8. Jul

Arsenovič o stvareh, ki jih bi v mandatu storil drugače





Aktualnega župana Saša Arsenoviča smo na kavi z županskimi kandidati povprašali, katerih treh stvari v tem mandatu ne bi naredil, ali pa bi jih morda spremenil. Je kaj, kar obžaluje?

Po tehtnem razmisleku je odgovoril: “Zavezali smo se izvesti čim več projektov, temu smo bili mogoče celi preveč predani, zato smo tudi kdaj pohiteli.” Omenil je dve stvari, kateri se zagotovo ne bi zgodili, če bi vedeli, da bosta izpadli tako. Gre za umestitev potopnih smeti blizu Forma Vive, kot drugo pa omeni korita iz prejšnje Koroške, ki so bila po njegovih besedah sinonim za nepravilno urejanje prostora, ki so se pojavila še v ožji ulici Tyrševe. Po njegovem mnenju so zadevo uspešno rešili.

“Kot tretjo pa mogoče je v želji po projektih manjkalo več komunikacije s tistimi, ki so jo pričakovali. Čeprav to, kar se mi očita, da ni participacije ni res, ker imamo tri stvari, ki smo jih uvedli, to je vključevanje ljudi v projekte skozi participativni proračun, druga stvar so bili direktni moji obiski MČ in KS, trikrat, tam je nastalo vsaj 150 projektov, ki jih drugače ne bi bilo,” opiše.

“Imam dober občutek za ta štiri leta,” je zaključil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.