11:42, sre, 3. Jul

Pirati: Povrnimo mestu sijaj!





V Piratski stranki na lokalnih volitvah v Mariboru prvič kandidiramo. Zavzemamo se za otvoritev muzeja NK Maribor, otvoritev brezplačnega občinskega parkinga v Melju z brezplačnim prevozom v center mesta, ponovno oživitev mestnega jedra in povrnitev Festivala Lent v polni izvedbi.

Prvič ponujena Piratska alternativa

V Piratski stranki se prvič podajamo na lokalne volitve. V Mariboru za županjo kandidira Nina Beyokol, podpredsednica Piratske stranke, ki ji je žreb številk določil št. 14, občanom: “Prihajam iz navadnih, delavskih vrst in sem ena izmed nas. Brez umazane politične kariere, brez interesov po tem, da postanem nov vodja mafijske združbe na čelu mariborske občine. Nagovarjam vas kot mama, kot samozaposlena, kot Mariborčanka, kot Piratka.

Kot nova županja Maribora bom:
● vzpostavila nogometni muzej NK Mariboru po vzoru Barcelone,
● na območju Melja uredila brezplačno občinsko parkirišče in prevoz do mestnega jedra,
● ponovno oživela mestno jedro in vrnila Festival Lent v polni izvedbi, se zavzemala za ohranitev Pekarne na sedežu, kjer je sedaj,
● uredila javni promet, ki bo deloval, kot mora, in bo dostopen vsem občanov, uvedla vodne taksije po vzoru Amsterdama,
● spodbujala socialno podjetništvo, skozi tega pa ponujala priložnost za delo tudi občanom na socialnem robu skupnosti,
● poskrbela, da se občani ne bodo rabili voziti na delo v Avstrijo, saj bo v našem mestu dovolj enakovrednih priložnosti.”

Pirati ciljamo na mlad mestni svet

Kandidatko za županjo Mestne občine Maribor podpiramo tudi kandidati z liste Piratske stranke za mestni svet, ki nam je žreb namenil številko 17. Listo predstavljamo predstavniki mlajše generacije, to smo, po vrstnem redu:

● Nina Beyokol, kandidatka za županjo,
● Gašper Nitraljevski, vodja odnosov z javnostmi Piratske stranke, študent/samozaposlen, lokalne teme: izobraževanje, mladi, otroci,
● Petra Kovačec, podpredsednica Piratske stranke, zaposlena, Svetovalka v Službi Vlade RS za digitalno preobrazbo, lokalne teme: zdravstvo in socialno varstvo, kultura, okolje in narava, in
● Miha Kager, vodja projektov v digitalni agenciji, zaposlen, lokalne teme: prostorski razvoj, gospodarstvo in turizem.

Piratski program v Mariboru

O oživitvi mesta

Maribor naj ponovno postane mesto kulture in festivalov. Vrnili bomo izvedbo Festivala Lent v polni obliki, kot je bila to navada leta pred tem. Zagotovili povratek festivalov, ki so v preteklosti že odlično potekali. Maribor naj postane prestolnica kulinarike, na tem področju imamo odlične potenciale, zavzemali se bomo za povezavo med turizmom in gostinstvom. Prav tako je izredno pomembno, da se z omenjenimi vrnitvami festivalov Mariborčankam in Mariborčanom začne vračati to, kar jim manjka – smeha, radovanja in veselja. Maribor je naše mesto!

O prometu

Ureditev zaprtja Koroške ceste je dvorezen meč. Strinjamo se lahko, da je bila prometna ureditev pred zaprtjem precej slaba, to je dejstvo. Ureditev Koroške ceste z zaprtjem in fontano ter zametki dogajanja javnega življenja ni bila slaba ideja, a je bolj kot za dobrobit mesta in občanov služila zasebnim interesom.

Promet v Mariboru je slabo urejen, vsi pa se vrtimo v začaranem krogu. Lent naj ostane odprt. Javni prevoz je tudi v center mesta slabo urejen. Linije so nefrekventne, avtobusi pa vozijo prazni. Cena je občutno predraga in slabo dostopna. Ureditev je nujno potrebna. Pirati se zavzemamo za ureditev brezplačnega parkirišča na območju Melja, od koder bodo organizirani celodnevni brezplačni prevozi občanov v center mesta. Tako lahko z nekaj manjšimi odločitvami drastično spremenimo vsakdan vseh občanov, kar bi pravzaprav moral biti smisel lokalne politike.

O OPN – Občinski prostorski načrt

OPN naj se vrne v prvo branje, odpre širšo javno razpravo v lokalnem okolju s stroko, civilno družbo in občani, sokrajani, ter v pripravljanju deluje popolnoma transparentno. Verjamemo, da je ustrezno pripravljen OPN, ki bo namenjen temu, da se bo izboljšala kvaliteta življenja
vseh Mariborčanov, skupni cilj vseh. Občane je potrebno najprej vprašati, če si določenih objektov v svoji soseski sploh želijo, stroka pa mora odgovoriti na vprašanja, kakšne objekte Maribor in njegovi prebivalci zares potrebujemo.

20. novembra na lokalnih volitvah glasujte za listo Piratske stranke pod številko 17 in Piratsko kandidatko za županjo Nino Beyokol pod številko 14.

Naročnik PR objave so PIRATI.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.