01:11, sre, 24. Apr

VIDEO: V Rušah županja svečano prisegla. Med občinskimi svetniki 10 novih, pričakujejo boljše sodelovanje

V občini Ruše se je danes odvila 1. redna seja občinskega sveta občine Ruše. Med 18 občinskimi svetniki je kar 10 novih, nekateri so v občinskem svetu pred leti že sedeli. Ob tem namenu je svečano prisegla stara nova županja Urška Repolusk.

Med točkami je bilo tudi imenovanje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Odvilo se je tajno glasovanje, v katerem so svetniki izbrali Lovra Bačuna, Marka Ozima, Slavka Mernika in Igorja Škrinjarja. Darko Knez in Danilo Švikart sta prejela oba po devet glasov, zato so med njima ponovno glasovali in odločili, da je peti član komisije Darko Knez.

Ob koncu je sledila slovesna prisega županje in njen pozdravni govor.

Povedala nam je, kaj so njeni največji izzivi in cilji v prihodnjih štirih letih: “Da postanemo občina prijazna vsem generacijam, da smo razvojno naravnana občina in da poskrbimo za optimalne prostorske pogoje znotraj občine, kajti le tako lahko dosežemo tisti razvojni napredek, ki si ga vsi skupaj želimo.”

Velika pričakovanja ima tudi glede delovanja in sodelovanja z občinskim svetom: “Pričakujem, glede na to, da sem se nekoliko opredelila, da koalicije nimam namena sestavljati, verjamem, da smo vsi odrasli in da vsi želimo razvoj in napredek občine, zato verjamem, da bomo sodelovali.”

Dobrega sodelovanja, pa tudi “zdrave kmečke pameti”, si želijo občinski svetniki

Med njimi je ponovno Darko Knez – Gibanje svoboda, ki mu sicer ni uspelo postati župan, so pa mu občani znova namenili stolček v občinskem svetu. “Pričakujemo, da se bo v tem občinskem svetu mogoče dalo lažje delati, da bo več sodelovanja, da bomo mogoče lahko celo razvijali Ruše. Predvsem pa si želim neke strpne besede, nekega dialoga in predvsem zdrave kmečke pameti.”

V novem občinskem svetu je tudi Marko Ozim – ZA – Združena akcija, ki je v preteklosti v občinskem svetu že sedel. “Vsak ima izkušnje iz svojega področja, vsak se z nekim področjem ukvarja tudi v privatnem času, tako, da poznamo problematiko Ruš, Rušanov. Po moje bomo modro, iskreno delovali in kar se da največ prinesli za Ruše.” Želi si predvsem dobre komunikacije, ne le med svetniki, temveč z občani.

Tudi Jernej Ajd, 2×2 – Neodvisna lista, nam je dejal, da pričakujejo boljše sodelovanje: “Pričakujemo tudi, da se bo interes občine porazdelil po vseh področij, da se bo več vlagalo tudi v mlade in v šport ter turizem, kar smo mogoče v tem mandatu malo pogrešali.”

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

______________________

Občinski svet občine Ruše 2022-2026 sestavljajo:

Županjina lista – Povezani za Ruše: Urška Repolusk, Janez Osrajnik, Petra Strnad, Danilo Švikart, Jožica Farasin,
ZA – Združena akcija: Tomi Prosnik, Barbara Jert, Tomaž Jurše, Marko Ozim
PLAN za RUŠE: Slavko Mernik, Kasim Sejdinović
2×2 – Neodvisna lista: Jernej Ajd, Lovro Bačun
SDS: Igor Škrinjar
Gibanje svoboda: Darko Knez, Vesna Glavendekić
Neodvisna lista #skupaj: Ladislav Pepelnik
Socialni demokrati – SD: Bojana Muršič

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.