07:35, sre, 3. Jul

Matjašič ostal tudi brez stolčka v mestnem svetu: “Ko nasprotna ekipa igra v lažnih dresih, s kupljenimi igralci vsega sveta..”





Matic Matjašič, eden izmed kandidatov za Mestno občino Maribor, se je na družbenih omrežjih odzval na rezultate lokalnih volitev. Žal mu ni uspelo niti v mestni svet.

Njegov zapis objavljamo v celoti:

Ker sem bil prej športnik kot politik, vem, da so zmage in porazi del življenja.

Porazi malo bolj bolijo, ko so res za gol v zadnji sekundi. Ko nasprotna ekipa igra v lažnih dresih, s kupljenimi igralci vsega sveta, ima boljšo opremo, ki jo je kupila iz umazanih sponzorstev, pa poraz boli manj, a je razočaranje nad načinom delovanja toliko večje.

Ja, za volitve gre. Včeraj smo v Mariboru dobili 2. krog dveh bivših, dveh slabih, ter sorazmerno sestavo mestnega sveta, kjer žal ne bo več tistih, ki smo glasno zastopali mlade – Pomladimo Maribor – Lista mladih. Povezujemo.

V novi generaciji politike ne kalkukiramo in čakamo “ponudb” za podporo, zato že zdaj objavljamo, da v 2. krogu ne bomo podprli nikogar od dveh bivših županov, saj sta svoj način vodenja mesta pokazala in nobeden ni vreden podpore.

Največji poraz pa je sramotno nizka volilna udeležba, dobra tretjina upravičencev je šla volit, ali povedano drugače, relativni zmagovalec je volitve dobil z 13 tisoč glasov, kar je zgolj dobrih 10% vseh Mariborčanov.

V demokraciji je za vse seje vseh teles potreben kvorum, običajno polovica 50%, zakaj tega ni pri volitvah ne razumem, morda pa čas za razmislek. S sistemom, kjer voli dobra tretjina, ter manj kot polovica vseh, ki lahko volijo, je nekaj narobe.

Naša stranka Lista mladih. Povezujemo ne bo stala križem rok, že včeraj smo napovedali AKTIVNO NACIONALNO KAMPANJO ZA DIGITALIZACIJO DEMOKRACIJE IN UVAJANJE E-VOLITEV ter s tem približevanje demokracije mladim. Ta projekt, bo eden prvih, ki ga bo na mizo dobila nova Predsednica Republike, pa tudi Vlada in DZ RS.

HVALA vsem, ki ste nas tako ali drugače podpirali 💙, HVALA vsem, ki ste nas tudi volili 💙, HVALA najboljši ekipi mladih na svetu 💙, HVALA družini in prijatlom 💙,
HVALA MARIBOR 💙 še vedno te mam rad, čeprav si včasih tak malo, posebn.

To ni konec…

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.