11:24, pon, 8. Jul

Humanitaren zaključek leta v Klubu mariborskih študentov





Klub mariborskih študentov danes, 16. 12. 2022, že sedmo leto zapored pripravlja dobrodelni dogodek Utrinek pravljice. Letos bodo z izdelki, kuhanim vinom, čajem in piškoti zbirali prostovoljne prispevek, ki jih bodo v celoti podarili društvo Križemrok za organizacijo Mega zimovanja 2022.

Mesec december je prazničen čas, ko smo v prazničnem času radi v objemih ljudi, ki jih imamo radi. Toplina, objemi, nasmehi, bližina in druženje. Je pa tudi čas v letu, ko se zavemo, da je marsikdo v naši okolici v stiski in potrebuje pomoč. Tudi letos so aktivisti Kluba mariborskih študentov uslišali te stiske in organizirali dobrodelni projekt Utrinek pravljice. Ta se letos izvaja že sedmič v decembru.

Prostovoljni prispevki bodo v celoti namenjeni dobrodelnosti

Prvi del projekta je potekal v četrtek, 8. 12. 2022, ko so aktivisti Kluba mariborskih študentov izdelovali praznične izdelke, ki jih bodo v petek, 16. 12. 2022, pred Pisarno (Vetrinjska ulica 30) ponujali za prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjena dobrodelnosti.

Sredstva bodo letos namenili društvu Križemrok, ki zase pravijo, da »svoje moči vlagamo v organizacijo letovanj in zimovanj za otroke iz socialno ogroženih okolij, saj jim za nekaj dni želimo ponuditi prostor, kjer se lahko družijo s sovrstniki, stkejo nove vezi in se naučijo nekaj novega.« Sredstva trenutno potrebujejo predvsem pri organizaciji Mega zimovanja, kjer bodo vse udeležence tudi obdarovali.

Vabijo vse na stojnico pred Pisarno

Če boste v petek na ogledu lučk ali pa potrebujete še kakšno darilo za božič, vas Klub mariborskih študentov vabi, da se oglasite na stojnici pred kavarno Pisarna, izberete svoj ročno narejen izdelek in ga za simbolno ceno odnesete domov. Lahko pa se zgolj ustavite na kuhanem vinu ali čaju in se pogrejete.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.