14:22, ned, 7. Jul

PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV: Zaposleni v javnih podjetjih: “Mariborska občina nas bo kot ustanoviteIjica pahnila v stečaj”





V zvezi s člankom: »“Zaposleni v javnih podjetjih: “Mariborska občina nas bo kot ustanoviteljica pahnila v stečaj”«, ki je bil objavljen 23. 2. 2023 na portalu lokalec.si, smo s strani mag. Andreja Rihterja, prejeli zahtevek o prikazu nasprotnih dejstev. Zahtevek objavljamo v celoti nespremenjen.

Besedilo popravka1, ki se nanaša na 4. odstavek:

Direktor mag. Andrej Rihter za medij Lokalec.si ni potrdil ničesar, zato je tovrstna informacija, vključena v novinarski prispevek, zavajajoča, saj lahko bralce napeljuje k zmotnemu sklepanju, prav tako pa je izvzeta iz konteksta. Direktorje tematiko razmerja z MO Maribor predstavil januarja na izvršnem odboru sindikata Nigrada, kjer je obenem eksplicitno poudaril, da stanje kljub omenjenemu dolgu — ta je predvsem posledica nesprejetja proračuna MO Maribor za leto 2023 — ni tako problematično. Še zlasti upoštevaje bilanco stanja podjetja, ki kaže, da je slednje zdravo in brez zadolžitev. Zato so tudi in formacije o alarmantnem stanju v podjetju zavajajoče in popolnoma neutemeljene. Ob tem seznanjamo, da JHMB in MOMaribor v vseh vidikih in nivojih poslovanja delujeta sodelovalno, v dobrobit mesta Maribor ter njegovih prebivalcev in obiskovalcev.

Besedilo popravka 2, ki se nanaša na zadnji odstavek odstavek:

Ker se v svojem pisanju dotikate tudi izplačila regresa zaposlenim v podjetjih iz Skupine JHMB, vas seznanjamo, da vnovič odločno zanikamo, da bi bilo stanje alarmantno, kot navajate, saj vse družbe v Skupni JHMB poslujejo dobro in so finančno stabilne. V skladu z veljavno zakonodajo se regres izplačuje do1. julija v tekočem koledarskem letu in v tem zakonskem roku bo tudi izplačan sodelavcem podjetij iz Skupine JHMB.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.