14:22, ned, 7. Jul

FOTO: V Mariboru podnebni shod mladih





V Mariboru in v Ljubljani se danes odvijata podnebna protesta, v okviru katerih Mladi za podnebno pravičnost predstavnike oblasti znova pozivajo k ukrepanju glede okoljske krize in naslavljanja podnebne problematike.

Takšna množica se je danes zbrala v Mariboru.

Predstavniki mladih protestirajo proti “služenju interesom kapitala, ki zapostavlja varstvo okolja in javno dobro”. Zahtevajo zeleni prehod in podnebno pravičnost.”

“Podnebna kriza ima katastrofalne razsežnosti. Čas za ukrepanje se je skoraj že iztekel. Svojo odgovornost nosijo tudi mediji, ki bi morali temu problemu nameniti največjo mero pozornosti, resnosti, vendar pa so z mislimi drugje,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Protestiramo z jasnimi cilji – želimo spremembe, sistemske spremembe, ki bodo ljudem in naravi zagotovile dostojno življenje znotraj naravnih omejitev planeta.

“Podnebna kriza je največja kriza trenutnega časa. Mladi na ta problem opozarjamo že na petem štrajku zapored, iščemo alternative in predlagamo rešitve. Želimo biti slišani in upoštevani,” so še dejali.

Več sledi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.