14:23, ned, 7. Jul

Predvidena podražitev gondole za več kot 200-odstotkov, dražji tudi javni promet





Ranko Šmigoc, direktor javnega podjetja Marprom, je dejal na novinarski konferenci dejal: “Zadnja uskladitev cenika je bila v letu 2020, posledično narasli stroški do danes so pokazali razkorak, ki ga je bilo potrebno uskladiti.” Napovedal je podražitev vozovnic za javni potniški promet in krožno kabinsko žičnico.

Povratna vožnja z gondolo je trenutno 6 evrov, predlagana nova cena je 19,9 evra

“Cenik, ki je veljaven še danes je iz leta 2016. Dejstvo je, da je cena nevzdržna. Pomembno je, da je bila cena že v letu 2014 za 66 procentov višja od današnje,” je med drugim dejal: “V tem času smo bili deležni izjemno brutalnih podražitev električne energije, med 500 in 700 procenti.” Po njegovem mnenju so sicer cene še vedno vzdržne v primerjavi z drugimi primerljivimi.

Avtobusi bodo dražji za okoli 30 odstotkov

Pojasnil je, da ne predlagajo podražitev za otroke od 6-15 leta starosti. Predlagali so podaljšani interval uporabe ene vožnje, ki je trenutno omejen na 60 minut, z novo vozovnico bo 75 minut. Predstavil je še dodatne novosti, več v videoposnetku.

“Enkrat si moramo naliti čistega vina”

Saša Arsenovič, župan MO Maribor je dejal: “Delamo za tiste, ki to res dosti uporabljajo.” V nadaljevanju je dejal: “Strošek vseh primerljivih naprav, kot je gondola, ki potrebuje enormno moč sploh, kadar je polno zasedena na električni strani. Ta gondola gor stane manj kot en zipline, kjer je samo zajla, pa se pelješ dol brez elektrike. Enkrat si moramo naliti čistega vina, da ni to naše iz starega sistema, da mora vsak podsistem delovati, kolikor se le da, ekonomsko vzdržno.”

Vse cene bodo sicer potrjevali na prihajajoči ceni. Če podražitve ne bodo potrjene, bo potreben rebalans proračuna.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.