12:26, ned, 7. Jul

FOTO in VIDEO: Vrata znova odprla priljubljena slaščičarna





V mariborskem središču so po dveh mesecih obnove ponovno odprli slaščičarno Iglu. Ob čudovitem sončnem vremenu so nam danes pokazali obnovljeno fasado in notranjost lokala, znanim sladoledom so dodali nove okuse, poskrbeli pa so še za zanimive in slastne tortice.

Slaščičarna Iglu je marsikateremu Mariborčanu znana že vrsto let, saj jo je pred več kot 40 leti odprl Džemail Ilijaš. Stoji na vogalu Vetrinjske in Gosposke ulice. Zdaj jo že nekaj časa vodi Demiri Ilijaš, ki se je odločil, da posodobi njeno zunanjost. Ob tem pa so se lotili še obnove notranjih prostorov, vključno z opremo in sanitarijami. In ker so se lotili vsega tega, so poskrbeli še za nov meni sladoledov. Starim, klasičnim okusom so dodali nove. Novo pa imajo tudi ponudbo tortic, ki prinašajo klasične, hkrati pa moderne kombinacije sadja, biskvita, čokolade in več vrst oreščkov.

Sadna tortica, narejena na moderen način in s sodobnim videzom

Zmago Rovšnik je mojster, ki je poskrbel za nove okuse tortic in sladolede. Pravi, da so tortice plod dela in razvoja, saj so hoteli imeti tudi pri slaščicah moderen videz. Zato so naredili tortice z mehkejšo strukturo, s katero delujejo bolj domače, prijazno, tako so tudi videti v dveh niansah. Opisal nam je tudi tiste tri, ki jih je postavil na mizo.

Nove tortice v Slaščičarni Iglu

Sadno s polnilom in čokoladnim biskvitom in limoninim ganašem, sadjem, na vrhu pa so kot dekoracija zeleni listki iz čokolade. V drugi, na videz samo čokoladni in lešnikovi, pa se skriva karamelizirano jabolko. Tortica je narejena po domači recepturi. Na vrhu pa ima še lešnikov ganaš in karamelizirane lešnike. Tretja pa je sadna, iz malin. Narejena tako, kot so stare torte, daje domači videz. Ta ima domačo vanilijevo kremo, biskvit in malinin žele. Na vrhu pa je še malinin mouse.

Zanimivi in posodobljeni pa so tudi okusi sladoledov. Nekaj je klasičnih, nekaj pa novih, po kakršnih so spraševale tudi stranke. Naredili pa so tudi nekaj izvirnih kombinacij, za katere so prepričani, da jih bodo obiskovalci prav tako imeli radi. Tako so naredili ribez s polivom iz višenj, noter pa so še “hrusteki”.

Novi okusi sladoledov v Slaščičarni Iglu vabijo tudi z videzom
Sladoled iz Slaščičarne Iglu

Zmago Rovšnik pravi, da sladoled “jemo tudi z očmi”, torej so poskrbeli, da so sladoledi lepi tudi na pogled. Imajo pa tudi veganski sladoled. Zmanjšali so tudi delež sladkorja, nekateri imajo tudi manj mlečnin, saj bodo uporabili več sadja.

Demiri Ilijaš je povedal, da so se lotili obnove prostorov tako, da so se po premisleku odločili za nov trend videza slaščičarne. Tudi zaradi tega, ker so v centru mesta Maribor. Slaščičarna Iglu je namreč na lokaciji, kjer je veliko ljudi, hkrati pa je mnogim znana že v preteklosti, vanjo pa zahajajo tudi turisti.

Slaščičarna Iglu

Izpostavil je še, da je Slovenija njihov prvi dom, prav tako tudi Maribor, ki je zanj najboljše mesto. Poleg te slaščičarne imajo sicer še kiosk na Pobrežju, ki ga bodo na novo odprli naslednji teden, pred dobrim letom dni pa so odprli posodobljeno slaščičarno v Rogozi.

V Slaščičarni Iglu so bili danes tudi mladi fantje, ki so prišli v Maribor pred desetimi dnevi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.