19:19, čet, 4. Jul

Oglasila se je napadena sedmošolka: “Vame so metali še paradižnike in jajca”





Sošolci ji pravijo, da bodo obračunali z njo, če bodo udeleženci v pretepu deležni kakšnih sankcij, poroča 24ur.

Po tem, ko so Slovence razburili posnetki medvrstniškega nasilja na strehi nakupovalnega centra na Štajerskem, se je oglasila najstnica, nad katero so se znesle mladoletnice, z njo so tudi fizično obračunavale. Za 24ur je zaupala, da gre s strahom v šolo, saj se grožnje nadaljujejo.

Nihče je ni branil

“Ne morem jim oprostiti, da so me tako teple. Začelo se je s klofutami po obrazu, nato so me brcale, lasale, udarjale po glavi in zmerjale. Zelo me je prizadelo, da me sošolke niso branile. Vame so metali še paradižnike in jajca,” pripoveduje pretresena osnovnošolka.

Sošolci ji pravijo, da bodo obračunali z njo, če bodo udeleženci v pretepu deležni kakšnih sankcij. Dve prijateljici sta se ji opravičili, ker ne bi radi imeli opravka s policisti. Vse skupaj pa se je začelo zaradi spora z eno od deklet. Nato pa je z njo fizično obračunala skupina mladoletnic iz Celja. Dogodek je opazovalo več mladoletnikov, nihče pa ji ni pomagal, še več, nasilje so celo spodbujali in snemali s telefoni. Nato pa vse skupaj še objavili po različnih platformah družbenih omrežij, kar je oškodovanko še dodatno prizadelo.

Sorodniki žrtve zgroženi nad posnetki pretepa

Družinski člani napadene sedmošolke so bili pretreseni, ko so videli posnetke brutalnega pretepa. “Nepredstavljivo in nedopustno, da je več kot 20 mladoletnikov opazovalo brutalno pretepanje moje nečakinje, nihče ni posegel med punce, nikomur se ni zdelo, da mora prekiniti te udarce, ki so padali po njej. Nekateri so celo spodbujali nasilje, se smejali, snemali in se zabavali. Težko dojamem, da se v celi skupini mladostnikov niti enemu ni zdelo potrebno, da bi posredoval in skušal ustaviti te podivjane punce, ki so fizično obračunale z našo sedmošolko. Sprašujem se, kaj je narobe s to družbo, s temi ljudmi, mladoletniki, ki dopuščajo tako nasilje med sovrstniki? Nobene empatije ni več. Obnašanje mladine je šlo čez vse meje normalnega. Resnično sem zgrožen, koliko nasilja je danes na osnovnih šolah, otroci hodijo s strahom v šolo, se bojijo nasilnih vrstnikov,” je za 24ur povedal ogorčen sorodnik napadene žrtve.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.