18:26, sob, 4. Maj

VIDEO: Šokanten video medvrstniškega nasilja na Štajerskem





Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek medvrstniškega nasilja. Slišati je precej žaljivk, groženj, dekleta so obračunala tudi fizično.

Videti je zaušnice, dekle celo brcnejo. “Imam te pun k****, celo Celje te ima pun k****. Ne morem te gledati, še enkrat, da čujem, da si kaj za mene, zobe boš po tleh pobirala, pa me boli k****. Nimaš nobenega na svoji strani?,” se sliši iz posnetka. Posnetkov je sicer več in v nekaterih je videti še več fizičnega obračunavanja.

Obrnili smo se na PU Celje, njihov odziv si lahko preberete TUKAJ.

 Gre za resno težavo, ki je lahko in mora biti odpravljena.

“Ko govorimo o nasilju nad vrstniki, gre za različne oblike namernih agresivnih ravnanj, ki jih vrstnik ali skupina vrstnikov izvaja nad posameznim otrokom oziroma mladostnikom. Oblike medvrstniškega nasilja so različne, tako kot so različni načini njegovega izvajanja. Otrok ali mladostnik, ki je žrtev nasilja, je ujet v mrežo nasilnega ravnanja vrstnika oziroma vrstnikov. Velikokrat je ustrahovan in ga je strah povedati, kaj se mu dogaja,” so zapisali na spletni strani policije.

Pri otroku ali mladostniku, ki je žrtev nasilja, se lahko pokažejo posledice nasilja, kot so: depresivnost, slabo samovrednotenje in samospoštovanje, slaba samopodoba, sramežljivost, zadržanost, pasivnost, izolacija, slabši šolski uspeh in drugi dosežki, odpor do šole, pogosto obolevanje, poskusi samomora …

“Prav zato je pomembno, da (pre)poznamo znake nasilja nad otroki in vemo, kaj storiti oziroma kako ukrepati, da bi ustavili nasilneža/-e in pomagali otroku ali mladostniku, ki je žrtev medvrstniškega nasilja,” poudarjajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.