21:54, čet, 2. Maj

V občini Ruše v drugem branju potrdili proračun





Občina Ruše je bila ena izmed tistih, ki še ni imela sprejetega proračuna za leto 2023. Po tem, ko so na 4. redni seji prvo branje sprejeli, se je danes odvilo drugo branje. Z devetimi glasovi za, osmimi glasovi proti in enim vzdržanim, so proračun potrdili.

Svetniki so sicer na zadnji seji sprejeli tudi sklep, da bo predlog proračuna v javni razpravi od 14. 3. do 15. 4. 2023 ter sklep o podaljšanju začasnega financiranja. V tem obdobju je bilo vloženih več kot 130 predlogov in pripomb tako s strani svetniških skupin kot občanov oz. krajevnih odborov. Te so na občini preučili, če bi podprli vse, bi bil proračun višji za okoli 750.000 evrov, je pojasnila županja.

Županja občine Ruše Urška Repolusk je po tem, ko je predloge prebrala dejala, da so v četrtek prejeli 12 amandmajev s strani stranke Gibanje Svoboda, pod katere so se podpisali nekateri svetniki. Nekatere so umaknili sami o drugih so svetniki glasovali.

Občinski svet Občine Ruše je z devetimi glasovi za, osmimi glasovi proti in enim vzdržanim, sprejel Odlok o proračunu Občine Ruše za leto 2023 v drugi obravnavi.

Več podrobnosti v Občinskem informatorju na BK TV.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.