05:38, sre, 3. Jul

FOTO: Odprtje novih prostorov pošte Lenart v Slovenskih goricah





Pošta Slovenije je danes slovesno predala namenu nove prostore pošte 2230 Lenart v Slovenskih goricah (Partizanska cesta 14). Sodobnejši in večji prostori, za katere je Pošta Slovenije namenila 1,2 milijona evrov, so pomembna pridobitev tako za uporabnike poštnih storitev kot tudi za zaposlene.

Pošta Slovenije se zaradi rasti spletne trgovine, novih tehnologij in spreminjajočih se navad uporabnikov vse bolj usmerja v razvoj kakovostne moderne logistike in paketnega poslovanja.

Hkrati še naprej zagotavlja klasične poštne storitve – ob uvedbi sodobnih digitalnih rešitev. Ob tem nenehno sledi spremenjenim potrebam uporabnikov ter digitalizira in avtomatizira poslovne procese, s ciljem izboljšanja uporabniške izkušnje, dviga kakovosti storitev in uvajanja novih rešitev za poslovne uporabnike in naslovnike.

Nove prostore pošte 2230 Lenart sta simbolično odprla direktorica poslovne enote Pošte Slovenije v Mariboru Nataša Hakl in župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger. Pošta Slovenije je za naložbo v nove prostore, ki obsegajo okoli 700 kvadratnih metrov površine, namenila okoli 1,2 milijona evrov. V novih prostorih, kjer so strankam na voljo tri okenca za opravljanje storitev ter poštni predali, sta združeni sedanji ločeni lokaciji te pošte.

Zaradi rasti paketnih pošiljk, ki predstavljajo pomemben delež storitev Pošte Slovenije, je ključna pridobitev logistično primerni objekt za distribucijo paketnih pošiljk.

Pošta bo uporabnikom nudila vse storitve, ki so jih lahko opravljali že doslej, torej sprejem in izročanje pošiljk, dostavo vseh vrst pošiljk (tudi po 16. uri), opravljanje denarnih storitev, prodajo blaga, e-vinjet, darilnih kartic idr. Prav tako bo tudi iz sedanje nove lokacije z okoli 20 pismonoši izvajala dostavo pisemskih in paketnih pošiljk za širše območje ter prevzeme pisemskih in paketnih pošiljk v prostorih strank za poslovne uporabnike.

Pošta Slovenije ob svojem poslovanju upošteva digitalne in zelene trende. Omenjena pošta je že doslej uporabljala električne štirikolesnike za dostavo pošiljk. Tudi v prihodnje so načrtovane dodatne zamenjave vozil z električnimi, zato je na novem objektu urejena ustrezna polnilna infrastruktura.

Pred pošto je nameščen tudi paketomat Pošte Slovenije. Trenutno ima Pošta Slovenije okoli 100 paketomatov po celotni Sloveniji, katerim se bo pravkar priključilo novih 100. Sledili bodo še dodatni paketomati v sklopu konstantne širitve prevzemno-oddajnih točk. Uporabniki imajo tako na voljo razvejano, dostopno in fleksibilno paketno mrežo v Sloveniji, ki je s 1.300 prevzemno-oddajnimi točkami po vsej Sloveniji – poštnimi poslovalnicami, paketomati, paketniki, bencinskimi servisi in avtomatiziranimi enotami za oddajo in sprejem pošiljk – največja v državi.

Po raziskavi, ki jo je konec lanskega leta opravila agencija Valicon, je kar 96 odstotkov prejemnikov Pošte Slovenije zadovoljnih z dostavo pošiljk. Prav tako po tej raziskavi stranke dostavo paketov najbolj zaupajo prav Pošti Slovenije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.